Helppo meditaatioharjoitus lapsille ja aikuisille

Joulun aikana itse kullekin tekee hyvää hetkeksi rauhoittua ja tehdä helppo meditaatioharjoitus, joka sopii niin lapsille kuin aikuisille. Olen aiemmin kertonut vinkkejä siihen, miten lapset saa meditoimaan.

Jouluna on ihanaa rauhoittua ja meditoida.

Lapsijoogassa on nyt pieni joululoma

Viime viikolla pidin tämän vuoden viimeiset lapsijoogatunnit ja annoin jokaiselle pikkuoppilaalleni pienet joulupussit. Pyysin heitä avaamaan pussit vasta jouluaattona. Se tuntui joillekin lapsille vaikealta. Kannustin heitä ottamaan haasteen vastaan. Jännityksellä odotan ensi vuotta, kun saan kuulla olivatko he kärsivällisiä.

Joogaoppilaani saivat jo perinteeksi muodostuneet joulupussit minulta.

Sain ihania lahjoja ja kortteja oppilailtani, kaunis kiitos vielä kerran kaikille muistaneille. Täällä ne koristavat jouluista kotiani ja tuovat ihanaa tunnelmaa. Olen nyt hyvillä mielin ansaitulla joululomalla. Lasten joogatunnit jatkuvat ensi vuoden puolella loppiaisen jälkeen torstaina 13.1.2022.

Joululoma lapsijoogasta kestää 13.1.22 saakka.

Vuosi 2021 on ollut haasteellinen ja samalla upea

Kulunut vuosi 2021 on ollut lapsijoogan osalta haasteellinen ja samalla todella upea. Koronapandemiasta huolimatta lasten viikkotunnit ovat saaneet jatkua välillä hyvinkin tiukoista rajoituksista huolimatta. Lapsilla on ollut paljon poissaoloja, kun he ovat joutuneet jäämään pois joogasta vähäistenkin flunssaoireiden takia tai altistuneet esim. koulussa Koronalle.

Jooga Porvoossa joogaan 7-12-vuotiaiden lasten kanssa tammikuussa taas torstaisin klo 16:00-17:00.

Syksyllä olen laajentanut MaliYogan palvelutarjontaa ja aloittanut Satu-lapsi-hieronnat Jooga Porvoon hoitohuoneella. Vielä muuten ehtii ostamaan pukin konttiin lahjakortin. 

Porvoon kaupungin myöntämällä Ideatonnilla olen tarjonnut loppuvuoden 2021 aikana lapsijoogaa Porvoon koululaisille ja eskarilaisille. Se oli kerrassaan upea kokemus.

MaliYogan Malina joulutunnelmissa.

Mediaatioharjoitus on kirjasta ”Munkki joka myi Ferrarinsa”

Pari vuotta sitten kävin Balilla ja koin siellä taianomaisista joogakokemuksia. Ubudin kirjakaupasta löysin silloin Robin Sharman kirjoittaman ”The Monk Who Sold His Ferrari”-kirjan. Olin jo pitkään halunnut lukea sen. Kirja on loistavaa mielen ravintoa ja hemmottelua. Kirjassa kehoitetaan muuten joogaamaan, meditoimaan ja chanttaamaan mantroja.

Robin Sharma on kirjoittanut loistavan kirjan ”Munkki joka myi Ferrarinsa.”

Olen tehnyt kirjassa esitettyä Ruusun sydän meditaatiota säännöllisesti. Nyt hain sattumoisin kirjastosta kirjan suomenkielisen version lainaan. Siellä ihana harjoitus tuli taas vastaani ja sain idean nostaa sen tähän kaikille tehtäväksi.

Joulusyreenin tuoksu hurmaa.

Helppo Ruusun sydän meditaatioharjoitus lapsille ja aikuisille

”Munkki joka myi Ferrarinsa”-kirjassa kerrotaan, että tämä harjoitus on yli neljätuhatta vuotta vanha. Tarvitset siihen tuoreen ruusun ja rauhallisen paikan. Istu selkä suorassa ja katso ruusua, suoraan keskustaan eli sen sydämeen. Havainnoi ruusun ulkonäköä, tuoksua ja energiaa. Ajattele ja katso koko ajan ruusua suoraan sen sydämeen. Jos ajatuksesi harhailevat, pyri palauttamaan ne takaisin ruusuun. Ihaile ruusua viiden minuutin ajan, lapsille riittää minuutti. Meditaatioharjoitus tulisi toistaa päivittäin. Aikaa voit pikkuhiljaa lisätä niin, että lopulta katsot kerralla parikymmentä minuuttia ruusua. Lapsille sopii mielestäni tavoitteeksi 1-5 min vähän lapsen iästä ja luonteesta riippuen. Tämän harjoituksen jälkeen oloni on aina niin hyvä ja rauhallinen.

Rakastan meditaatioharjoituksia.

Sovellettu Joulukukka meditaatioharjoitus

Ruusun sydän mediaatioharjoituksen voi mielestäni näin joulun aikaan soveltaa helposti Joulukukka meditaatioharjoitukseksi. Monet ovat saaneet lahjaksi tai ostaneet itselleen upeita joulukukkia. Minunkin kotona on tällä hetkellä varsinainen joulukukkaloisto. Voit siis valita minkä vain joulukukan ja katsoa sen sydämeen hetken ajan. Näin saat ihanan hiljaisen rauhan hetken mahdollisen joulukiireen keskelle.

Joulukukka meditaatioharjoitus toimii hyvin myös joulutähdellä.

Suosittelen myös lämpimästi joulunajan kiitollisuus harjoituksen tekemistä. Parhaillaan olen erittäin kiitollinen siitä, että joulua viettää kanssamme kahdeksan kuukautta vanha suloinen Coco joogakoiranpentuni. Tämä on Cocon ensimmäinen joulu. Se on jo tottunut aamuiseen astangajoogaharjoitukseeni ja tykkää myös kovasti siitä kun meditoin.

Cocon 8 kk ensimmäinen joulu.

Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *