Luovaa joogaa Porvoossa

Hyviä uutisia! Nyt on tarjolla luovaa joogaa Vanhassa Porvoossa viikoittain. MaliYoga taitaa olla tällä hetkellä ainoa joogastudio Porvoossa, jossa yhtenä viikkotuntina on valikoimassa Luova jooga.

MaliYogassa on nyt tarjolla Luovan joogan viikkotunti.

Mitä luova jooga on?

Luova jooga yhdistää asanat, lyhyet liikesarjat ja vapaan luovan liikkeen musiikin avulla. Se antaa osallistujille mahdollisuuden ilmaista itseään vapaasti ja luovasti liikkeen kautta. Luova jooga kutsuu meitä päästämään irti rajoituksista ja antautumaan liikkeen maailmaan. Se avaa oven sisäiseen luovuuteemme. Luovan joogan avulla voimme löytää uusia tapoja ilmaista tunteitamme, kokea kehon ja mielen yhteyden syvyydet ja herättää inspiraation kipinän.

Luova jooga näyttää tältä. Artikkelin lopussa on pieni videonäyte.

Miten MaliYogan Luova jooga sai alkunsa?

Luovuus on ollut elämässäni aina. Olen saanut jo äidinmaidossa ripauksen taiteellisuutta. Ylioppilaaksi valmistuin aikoinani Kallion ilmaisutaidon lukiosta. Siellä opiskelin mm. näyttämöilmaisua, puheilmaisua ja kirjallista ilmaisua. Olen harrastanut klassista balettia lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisiälläkin toistakymmentä vuotta. Minulla on siis hyvä tanssillinen peruspohja. 

Kallion ilmaisutaidon lukion ylioppilas.

Astangajoogaa olen harjoittanut säännöllisesti jo pitkään. Se on dynaamista joogaa, joka vaatii keholta voimaa ja notkeutta. Toisinaan vuosien varrella olen kärsinyt joistain astangajoogeille tyypillisistä vaivoista, jotka saattavat parantua hitaasti. Viime keväästä asti oikea olkapääni on ollut kipeä. Uskon, että vaiva juontaa juurensa astangajoogaharjoituksen lukuisista punnerruksista. Niinpä viime aikoina olen suosiolla karsinut punnerrukset pois harjoituksestani. Tämä on laskenut hieman ”joogakäyrääni” alas.

Rakastan klassista balettia vaikken enää tanssikaan sitä.

Koska kipeän olkapääni takia olen joutunut olosuhteiden pakosta muuttamaan tapaani tehdä astangajoogaa, ajattelin kokeilla kesällä rikkoa harjoitustani vieläkin radikaalimmin. Olen täysin vakuuttunut astangajoogan  1. ja 2. sarjan tehokkuudesta ja asanoiden tuomista hyvistä vaikutuksista. Niinpä halusin pitää hyvät asanat pohjalla, mutta lisätä päälle muuta. Otin rohkeasti mukaan musiikin. Lähdin kauniin musiikin mukana liikuttamaan asanoissa ensin varovasti käsiäni ja siitä innostuin liikkumaan enemmän musiikin tahtiin. Mitä enemmän rikoin omaa astangaharjoitustani, sitä enemmän koin vapautta ja luovuutta. Lisäsin uuteen harjoitukseeni pieniä liikesarjoja ja sitä liikkuvammaksi menoni muuttui. Jätin pois kokonaan joitain asanoita ja lisäsin pohjalle mm. yin joogasta tuttuja asentoja. Huomasin kehittäneeni kokonaan itselleni uuden joogatyylin ja ihanan sarjan, joka on joka kerta täysin uniikki ja ainutlaatuinen. Luovassa joogan harjoituksessani on mm. seisomasarja, istumasarja ja loppuliikkeet, mutta ne muistuttavat astangaa vain kaukaisesti.

Astangajoogassa on todella hyviä asanoita.

Innosta pursuen kerroin MaliYogassa yin joogaoppilailleni uudesta joogasuuntauksesta ja mahtavasta harjoituksestani. He innostuivat laillani ja halusivat heti kokea mistä on kyse. Järjestin pienelle porukalle testitunnin ja se oli menestys. Kaikki pilottiin osallistuneet hehkuttivat tuntia ja halusivat ehdottomasti tulla säännöllisesti uudestaan. Niinpä rohkenen positiivisen palautteen pohjalta lanseerata uuden Luovan joogan viikkotunnin MaliYogaan. 

Luovassa joogassa on vapaata liikettä.

Miksi harjoittaa luovaa joogaa?

Luovaa joogaa harjoittamalla voit saavuttaa useita etuja:

      1.    Itseilmaisu ja luovuus: Luova jooga antaa sinulle tilaisuuden ilmaista itseäsi kehosi ja mielentilasi kautta. Se voi auttaa sinua yhdistämään mielen ja kehon sekä tuoda esiin piileviä tunteita ja ajatuksia.

      2.    Stressin lievitys: Luova jooga tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen stressistä ja huolista. Luova ilmaisu ja liikkeet voivat auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan jännityksiä kehosta.

      3.    Itsetuntemus: Luova jooga voi auttaa sinua syventämään itsetuntemustasi tutkimalla kehosi reaktioita erilaisiin liikkeisiin ja hengitykseen. Tämä voi johtaa parempaan ymmärrykseen omista tarpeistasi ja rajoistasi.

      4.    Kehon tietoisuus: Luova jooga auttaa kehittämään parempaa kehon tuntemusta ja tietoisuutta. Se voi auttaa sinua parantamaan tasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta.

      5.    Ilon ja innostuksen lisääminen: Luova jooga voi tuoda iloa, innostusta ja positiivista energiaa elämääsi. Liikkeiden ja ilmaisun avulla voit kokea tyydytystä ja syvää nautintoa.

      6.    Luovan ajattelun kehittäminen: Luova jooga edistää luovan ajattelun kehittymistä ja voi auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuja elämän haasteisiin.

      7.    Yhteisöllisyys: Osallistuminen luovaan joogatuntiin voi tuoda sinut yhteen samanhenkisten ihmisten kanssa, mikä voi johtaa uusiin ystävyyssuhteisiin ja tukiverkostoihin. Meillä on MaliYogassa ihana joogayhteisö, johon olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Kaiken kaikkiaan luova jooga tarjoaa monipuolisen ja nautinnollisen tavan harjoittaa joogaa samalla kun pääset ilmaisemaan itseäsi ja kehittämään hyvinvointiasi.

Luovaa joogaa harjoittamalla voit saavuttaa monia etuja.

Miten voin kokeilla Luovaa joogaa?

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai luovasta liikkeestä, tämä sopii myös ensikertalaisille. Viikkotunnin kesto on 60 min ja se maksetaan kertamaksuna, 5-kerran kortilla tai 10-kerran kortilla ilmoittautumisen yhteydessä varaa heti-järjestelmässä. Sama kortti käy myös Yin joogatunnille. Maksa tunti ensin ja varaa se sitten vielä käyttäen maksuun ostamaasi prepaid-korttia. Onnistuneesta varauksesta tulee sähköpostiisi vahvistus. Jos et saa vahvistusta, ota yhteyttä Malinaan p.041-5230593 tai malina@maliyoga.fi.

Luovaa joogaa voi tulla kokeilemaan vaikka kertamaksulla.

Mitä välineitä tarvitaan Luovaan joogaan?

Tuo mukanasi oma joogamatto tai voit käyttää maksutta MaliYogan tummansinisiä joogamattoja. Luovan joogan tunnille pukeudutaan joustaviin vaatteisiin, liikkuessa voi tulla hiki.

Pukeudu Luovan joogan tunnille joogaan sopiviin vaatteisiin ja ota mukaan oma matto, jos sinulla sellainen on.

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Luovuus 22.-23.9.2023

Luonnollisesti seuraava syyskuussa järjestettävä Vanhan Porvoon joogaretriitti kantaa nimeä Luovuus. Jos siis haluat sukeltaa intensiivisesti luovuuden alkulähteille, on tämä ihanan rentouttava retriitti juuri sinulle.  

”Vanhan Porvoon joogaretriitti – Luovuus” tarjoaa sinulle ainutlaatuisen matkan kehon, mielen ja luovuuden syvyyksiin joogan avulla. Luvassa on turvallinen tila pois arjen kiireestä, lempeitä harjoituksia ja uusia työkaluja omaan henkiseen kasvuun ja hyvinvointiin. Tulet luomaan yhteyden sisäiseen voimaasi ja annat luovuutesi kukoistaa.

Retriitti sisältää ravitsevan ja herkullisen kasvislounaan sekä kahvi- ja teetarjoilun pienen purtavan kera. Majoitus ei kuulu retriitin hintaan. Autan mielelläni majoituksen ja matkustamisen järjestämisessä. Retriitille otetaan vain 6 osallistujaa.

Tervetuloa Vanhan Porvoon joogaretriitille Luovuus syyskuussa 2023.

Vanhan Porvoon joogaretriitin ohjelma

Perjantaina 22.9.23

Klo 17.00 Ovet aukeavat, saapuminen MaliYogaan (os. Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo)

Klo 17.30 Tervetuloa ja esittäytyminen 

Klo 18.00 Lempeä ilta Yin jooga

Klo 19.30 Iltatee ja luova kirjoittaminen

klo 20.30 Iltameditaatio

Klo 21.00 Hyvää yötä!

Lauantaina 23.9.23

Klo 10.00 Ovet aukeavat

Klo 10.15 Soundful Yin® -jooga

Klo 12.00 Kasvislounas Aatos Cafessa (os. Kaivokatu 37 B, 06100 Porvoo) ja kävelyä Vanhassa Porvoossa

Klo 13.30 Sointukylpy eli äänimaljarentoutus

Klo 14.30 Luova jooga

Klo 15.30 Iltapäiväkahvi/tee ja luova piirtäminen

Klo 16.30 Palaute ja loppumeditaatio

Klo 17.00 Retriitti päättyy, ovet sulkeutuvat, turvallista kotimatkaa!

Retriittipaikalta MaliYogasta löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet ja välineet eli lämpimät merinovillajoogamatot, joogamatot, bolsterit, viltit, joogatiilet ym. Mukaan tarvitset vain villasukat, juomapullon ja päälle mukavat lämpimät vaatteet. Jos sinulla on oma muistikirja ja piirustusvälineet, voit halutessa ottaa ne mukaasi. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet. 

MITÄ RETRIITTI SISÄLTÄÄ?

Yin-jooga
Yin-jooga on rauhallista, rentouttavaa ja passiivista joogaa. Yhdessä asennossa ollaan keskimäärin 3-5 minuuttia. Asanoiden aikana pääset nauttimaan ihanien äänimaljojen soinnusta.

Soundful Yin® -jooga
Soundful Yin® -joogassa yhdistyy yin-jooga, äänimaljahoito ja kosketus. Asanoiden aikana soitetaan äänimaljoja osallistujien keholla. Tämä on hoitava kokonaisvaltainen kokemus, jonka jälkeen olo on samaan aikaan hyvin rentoutunut, mutta samalla terävä. 

Luova jooga
Luova jooga on innovatiivinen lähestymistapa perinteiseen joogan asanaharjoitukseen. Se yhdistää liikkeen, musiikin ja vapaan ilmaisun. Luovassa joogassa ei ole oikeita tai vääriä tapoja tehdä asanoita,. Luova jooga avaa oven syvempään itsetuntemukseen, luovuuden virittämiseen ja tasapainon löytämiseen kehon, mielen ja sielun välillä.

Luova kirjoittaminen ja luova piirtäminen
Luova kirjoittaminen ja piirtäminen ovat herkkiä ilmaisutapoja, jotka antavat vapauden kuvata ajatuksia, tunteita ja ideoita ainutlaatuisella ja henkilökohtaisella tavalla hetkessä. Molemmat ilmaisutavat tarjoavat tilaa eksperimentoinnille ja omien tunteiden tutkimiselle. Tulet luomaan yhteyden sisäiseen voimaasi ja luovuuteesi.

Meditaatio
Meditaatiossa rauhoitetaan mieli ja pysähdytään hetkeen. Hiljentymällä ja sisäänpäin kääntymällä on mahdollista kokea läsnäolon voima ja voimistaa yhteyttä omaan itseen.

Sointukylpy
Sointukylvyssä eli äänimaljarentoutuksessa maataan tai istutaan ylellisen merinovillamaton päällä (tai tuolilla) viltin alla ja nautitaan ihanien äänimaljojen ja muiden soittimien kauniista äänimaailmasta. Sointukylpy on syvärentoutusmatka.

Palautteita viime retriitiltä:

”Ihana tila, lämminhenkinen tunnelma. Malinalla on vahvat hyvät energiat. Hän on upea, osaava ihminen. Malina tukee, neuvoo ja ohjaa. Jooga ja meditointi on uskomatonta, nukahdin loppurentoutuksen aikana. Ehdottomasti mukana seuraavissa retriiteissä ja joogatunneilla.” -Pirjo

”Kaikin puolin todella hyvä ja monipuolinen kokonaisuus. Täytti kaikki odotukset. Retriitistä jäi todella raukea ja rauhallinen olo. Kiitos!” – Susanna

”Upea viikonloppu mm. joogaten ja meditoiden. Ihana vetäjä, tunsin oloni tervetulleeksi ja huomioiduksi.” – Heidi

”Retriitti oli mielestäni mahtava ja onnistunut. Ylitti kaikki odotukset ja toi rauhan. Suosittelen lämpimästi.” – Kaisa

Retriitin ajankohta Pe 22.9. klo 17-21 ja la 23.9. klo 10.00-17.00

Retriitin hinta 245,00 €, (sis. alv 24%), josta maksetaan 50,00 € heti ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu varaa heti-palvelussa, joko perjantain tai lauantain kohdasta. Ilmoittautumiset 18.9. mennessä. Loppumaksusta lähetetään lasku varaa heti-järjestelmään ilmoittamaasi sähköpostiin ja se tulee olla maksettu ennen retriitin alkua. Laskutusehdot 7 vrk netto, yliaikakorko 5 %, maksumuistutus 5,00 €.  Peruutusehdot: Retriitin peruutukset ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutuksen yhteydessä peritään 30 € käsittelykuluja ja toimistomaksu.

Tyylinäyte luovasta joogasta.

Mantrat joogassa

Mantrat ovat olennainen osa joogassa. Ne tuovat syvemmän merkityksen ja energian harjoitukseen. 

Mantrat ovat voimakkaita työkaluja joogaharjoituksessa.

Mantrat MaliYogassa

Olen joillain yin joogatunneillani tehnyt mantroja ja meillä on ollut MaliYogassa niistä puhetta. Tästä inspiroituneena järjestän ensi viikon perjantaina ja lauantaina 4.-5.8.23 ”Vanhan Porvoon joogaretriitin – Mantrat”. Retriitille mahtuu vielä hyvin mukaan. Ilmoittaudu suoraan varaa heti-järjestelmässä maksamalla joko perjantain tai lauantain kohdalta joogaretriitin varausmaksu 50,00 euroa. Loppumaksusta lähetän laskun. Retriitin kokonaishinta on 245,00 euroa ja se pitää sisällään mantrojen lisäksi mm. yin joogaa, Soundful Yin ® joogaa, äänimaljarentoutuksen, meditaatioita, lounaan Aatos Cafessa, herkuttelua ja keskustelua. Tästä on tulossa niin ihana retriitti ja se sopii mainiosti myös ihan aloittelijoille. Eli ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mantroista tai joogasta, kaikki tarvikkeetkin löytyvät paikan päältä.

Tervetuloa mukaan ”Vanhan Porvoon joogaretriitille – Mantrat”!

Mitä mantrat ovat?

Mantra on sanskritin kielestä peräisin oleva sana, joka tarkoittaa “mieltä suojaavaa” tai “mieltä vapauttavaa”. Se on sanojen tai äänien yhdistelmä, jota toistetaan joko ääneen tai hiljaa meditaatiossa. Mantra voi olla yksittäinen sana, kuten “Om” (joka symboloi kaiken ääntä ja olemassaoloa) tai pidempi lause, kuten “Om Gam Ganapataye Namaha” (Suojele minua Ganesha, sinua tervehdin). Mantra voi heijastaa henkilön tavoitteita ja hengellisiä ponnisteluja.

Mantrat ovat paljon enemmän kuin vain sanoja. Ne kantavat mukanaan syvää energiaa ja tietoisuutta. Kun toistamme mantroja säännöllisesti, se vaikuttaa mielemme, tunteidemme ja kehomme taajuuteen. Tämä voi auttaa meitä saavuttamaan syvän rauhan ja rentoutumisen tilan sekä lisäämään henkistä tietoisuutta.

Mantrat kantavat mukanaan syvää energiaa ja tietoisuutta.

Mantrat meditaatiossa 

Mantrat ovat tehokkaita työkaluja meditaatiossa. Toistaessamme mantraa hiljaisesti mielessämme, se auttaa rauhoittamaan mieltä ja keskittymään. Mantrat voivat auttaa meitä ohjaamaan pois häiritsevistä ajatuksista ja antamaan tilaa hiljaisuudelle ja sisäiselle rauhalle. 

Mantra auttaa rauhoittamaan mieltä ja keskittymään.

Japa-harjoitus joogassa

Japa on meditatiivinen toistoharjoitus, jossa mantraa, sanaa tai lausetta toistetaan toistuvasti keskittymisen, rauhoittumisen ja hengellisen tietoisuuden lisäämiseksi. Japa on erittäin vanha harjoitus, joka on peräisin Intiasta.

Mantraa toistetaan yleensä hiljaa tai ääneen, ja sen toistaminen tapahtuu yleensä tasaisella ja rytmisellä tahdilla. Japa-harjoituksen tavoitteena on hiljentää mieli ja keskittää huomio sisäiseen itseen tai korkeampaan voimaan. Toistamalla mantraa toistuvasti, mieli rauhoittuu ja tulee tietoiseksi hetkestä ja läsnäolosta.

Olen tehnyt itse tämän minulle rakkaan malan, joka on päivittäin käytössäni.

Mala japa-harjoituksen apuna joogassa

Olen jo parin vuoden ajan tehnyt omaa japa-harjoitusta joka ikinen päivä, ja sitä ennen vuosia epäsäännöllisesti. Minulla on siinä apuna mala eli rukousnauha, jossa on 108 helmeä. Sormien välissä liikutan malan helmiä aina sitä mukaa, kun mantraan. Minimimäärä mantran toistolle on siis aina kerralla 108 kertaa.

Mantrojen chanttailua yhdessä 

”Vanhan Porvoon joogaretriitillä- Mantrat” lausumme mantroja yhdessä ääneen eli chanttaamme. Tämä on helppoa ja hauskaa, koska retriitillä chanttaamme ilon kautta emmekä keskity niinkään sanskriitin kielioppiin. Mantrat ovat äänen voimaa puhtaimmillaan. Kun toistamme mantraa, ääni värähtelee kehossamme ja resonoi meidän jokaisessa solussa. Tämä värähtely voi vaikuttaa tunteisiimme, ajatuksiimme ja fyysiseen hyvinvointiimme. Chanttailusta tulee todella hyvä olo.

Kirtan on ihana tilaisuus, jossa kaikki yhdessä laulavat mantroja ja muita lauluja musiikin säestämänä. Muutama viikko sitten eli heinäkuun 2023 alussa olin taas Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriitillä Houtskarissa opettamassa lapsijoogaa ja aikuisille yin joogaa. Siellä osallistuin Kirtaniin lapseni kanssa ja hän nautti kanssani todella paljon.

Helsingin Astangajoogakoulun Houtskarin kesäretriitin 2023 viikon 1 Kirtanin esilaulajat. Toinen vasemmalta on joogafilosofian luennoitsija Måns Broo.

Mantrat asanaharjoituksessa

Mantrat voidaan myös integroida asanaharjoitukseen eli joogan fyysiseen osuuteen. Toistaessamme mantraa yhdistettynä liikkeeseen, se auttaa meitä pysymään läsnä ja syventää harjoitusta. Mielestäni mantrat sopivat loistavasti yin joogaan yhdessä äänimaljojen kanssa. Mantrat voivat olla voimauttavia ja inspiroivia, auttaen meitä ylittämään omia rajoituksiamme matolla.

Manrat voi ottaa mukaan asanaharjoitukseen.

Mantran henkinen merkitys

Monilla mantroilla on erityinen merkitys ja tarkoitus, ja ne voivat olla omistettuja tietyn jumalallisen tai henkisen voiman kunniaksi. Esimerkiksi kundaliinijoogasta tuttu mantra “Sat Nam” tarkoittaa “Totuus on minun identiteettini” ja se voi auttaa meitä yhteydessä sisäiseen totuuteemme. 

Astangajoogassa teen aina pitkän alkumantran ja loppumantran yleensä ääneen – myös joogasaleilla. Mantran henkinen merkitys voi olla henkilökohtainen ja auttaa meitä löytämään syvemmän yhteyden itseemme ja universumiin.

Mantran henkinen merkitys on usein henkilökohtainen.

Mantrat lapsijoogassa

Lapsijoogatunneillani en tee koskaan mantroja lasten kanssa. Toki on mahdollista tehdä mantroja lasten kanssa. Omalla lapsellani on oma mala, jossa on 64 helmeä eli puolet 108:sta. Olen teetättänyt sen hänelle hänen toivomillaan väreillä ja hieman suuremmilla helmillä. Lapseni kanssa teemme usein kotona yhdessä mantroja. Hän pitää eniten ”Om”-mantran toistamisesta, koska se on niin lyhyt mantra. En koskaan pakota lastani mantraamaan kanssani, vaan hän tulee itse oma-aloitteisesti luokseni kysymään voiko liittyä seuraani mantraamaan tai voimmeko mantrata yhdessä. 

Petra Strengin kirjoittama kirja ”Mantrat – Tie sanojen salaisuuksiin”.

”Mantrat – Tie sanojen salaisuuksiin”-kirja

Rakas ystäväni joogaopettaja Petra Streng on kirjoittanut hiljattain upean kirjan ”Mantrat – Tie Sanojen salaisuuksiin.” Sain osallistua Petran kirjan julkistamistilaisuuteen Jooga Porvoossa viime kuussa eli kesäkuussa 2023. Kirja on siis uutukainen ja suosittelen sitä kaikille. Suomeksi ei ole mantroista joogassa juurikaan kirjoitettu, joten Petra on tehnyt loistavan työn asian eteen. Kirjassa muuten haastatellaan astangajoogaopettajaani Heidi Parviaista, joka kertoo omasta suhteestaan mantroihin.

Petra Streng Mantrat-kirjan julkistamistilaisuudessa.

Mantrat sinun joogassa

Mantrat ovat voimakkaita työkaluja joogaharjoituksessa, siksi kehotan sinua ottamaan ne osaksi omaa joogaharjoitustasi. Ne tuovat äänen voiman ja syvemmän merkityksen joogan ääreen. Mantrat auttavat meitä keskittymään, tuovat mielen rauhan ja voivat olla henkisesti merkittäviä matkallamme kohti sisäistä tasapainoa ja hyvinvointia. Tule kanssani joogaretriitille ja avaa ovi uusiin ulottuvuuksiin joogamatollasi.

Avaa mantrojen avulla ovi uusiin ulottuvuuksiin joogamatollasi.

Vanhan Porvoon joogastudion ensimmäiset puoli vuotta

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan ensimmäiset puoli vuotta on nyt onnellisesti takana. Avajaisia vietettiin kuusi kuukautta sitten joulukuussa lumisateessa. Nyt on hyvä aika syreenien tuoksun keskeltä summata, miten on tähän asti oikein mennyt.

Syreenit tuoksuvat näin kesäkuussa Vanhan Porvoon joogastudiolla MaliYogassa.

Vanhan Porvoon joogastudion avaaminen oli mukavaa ja helppoa

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan avaaminen marras-joulukuussa 2022 oli todella mukavaa ja kaikki kävi niin kovin helposti. Sain jotenkin kaiken hopeatarjottimella -tai oikeastaan kultaisella tarjottimella- annettuna. Mietin usein vieläkin, miten sujuvasti kaikki asiat silloin tapahtuivatkaan. Olin manifestoinut kaiken sen tapahtuvaksi ja tuolloin vaan otin kaiken annetun kiitollisena vastaan. Tämä oli totisesti tarkoitettu näin.

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan avaaminen oli mukavaa ja helppoa.

Alkuvuodesta-23 tuli uusia liikuntaeduilla maksavia asiakkaita

Tammi-helmikuussa osa MaliYogan asiakkaista maksoi joogapalveluita liikuntaeduilla. Täällä Vanhan Porvoon joogastudiollahan käy maksutapoina käteisen, pankki-ja luottokorttien lisäksi lahjakortit (MaliYoga ja Vanha Porvoo) ja liikuntaedut; Smartum, Edenred ja Epassi. Moni työnantaja antoi vuodenvaihteessa työntekijöilleen uudet vuoden 2023 liikuntaedut ja jotkut rohkeat työntekijät tulivat heti ostamaan niillä uudesta joogasalista MaliYogasta joogatunteja-ja kortteja.

MaliYogassa on ihana tunnelma.

Aikuisasiakaskunnan kerääminen alkoi ihan nollasta

Minullahan ei ollut entuudestaan yhtään jooga-aikuisasiakasta. Valmistuin meinaan Yin- ja Soundful Yin ® joogaohjaajaksi vasta samoihin aikoihin, kun aloittelin Vanhan Porvoon joogastudion toimintaa. Lapsijooga-asiakkaita minulla onneksi oli jo useamman vuoden ajalta. Puskaradio lähti niin upeasti käyntiin. Muistan, kun joulukuun ensimmäisille tunneille tuli vain pari osallistujaa, sitten paikalle tuli muutama lisää ja yhtenä päivänä osa pitämistäni joogatunneista olikin ihan täyteen buukattuja. Ihmiset toivat mukanaan ystäviään ja sukulaisiaan ja se on ollut todella mahtavaa.

Puskaradio on ollut MaliYogan tehokkain markkinointikeino. Kiitos siitä kuuluu teille ihanille ihmisille!

Vanhan Porvoon joogastudion palvelutarjonta ja toiminta on laajaa

Viikkojoogatuntien lisäksi olen tarjonnut erilaisia teematunteja ja teemapäiviä niin lapsille kuin aikuisillekin. Niitä on ollut todella hauskaa pitää ja olen toiminut yhteistyössä myös muiden yrittäjien kanssa. Olen järjestänyt myös elämäni ensimmäiset Vanhan Porvoon joogaretriitit ja ne ovat olleet aivan huippuihanat. Tässä yksi ihana palaute toukokuun Vanhan Porvoon joogaretriitti – Unelmien manifestoinnilta: 

”Ihana tila, lämminhenkinen tunnelma. Malinalla on vahvat hyvät energiat. Hän on upea, osaava ihminen. Malina tukee, neuvoo ja ohjaa. Jooga ja meditointi on uskomatonta, nukahdin loppurentoutuksen aikana. Ehdottomasti mukana seuraavissa retriiteissä ja joogatunneilla.”

– Pirjo

Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä seuraaville kesän retriiteille. Tulossa kesällä 2023:

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Yrityksen perustaminen 14.-15.7

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Mantrat 4.-5.8.

Vanhan Porvoon jaaogaretriiteillä on aina eri vaihtuva teema.

Medianäkyvyys on auttanut pienen joogastudion markkinoinnissa

MaliYoga on saanut näiden kuuden kuukauden aikana jo mukavasti medianäkyvyyttä. Minulla on käytettävissä vain todella pieni pienen yrityksen markkinointibudjetti, joilla on hankalaa saada laajaa näkyvyyttä. Onneksi lehti-ja nettijutut ovat lisänneet tunnettavuutta, suuret kiitokset siis niistä.

Uusimaa ”Lasten joogassa liikkeet tehdään tarinan siivittämänä”

Uusimaa-lehdessä julkaistiin 3.1.2023 koko sivun artikkeli ”Lasten joogassa liikkeet tehdään tarinan siivittämänä”. Artikkelissa kerrotaan lapsijoogatunnista, MaliYogasta ja lapsioppilaastani Hillasta.

HBL Junior ”Rebecka Blomberg njuter av yoga”

HBL Juniorissa julkaistiin 5.4.2023 koko aukeaman artikkeli ”Rebecka Blomberg njuter av yoga”. Artikkelissa kerrotaan lapsijoogatunnista, lapsijoogasta, MaliYogasta ja lapsioppilaastani Rebeckasta.

OP Media ”Joko tunnet nämä Etelä-Suomen salaiset matkailuhelmet?”

OP Mediassa julkaistiin 25.4.2023 juttu ”Joko tunnet nämä Etelä-Suomen salaiset matkailuhelmet”. Artikkelissa on nostettu viisi erityistä matkailuhelmeä, jonne eteläsuomalaiset veisivät vieraansa. Yhtenä viidestä salaisesta matkailukohteesta mainittiin MaliYoga Vanhassa Porvoossa. Niin mahtavaa!

Helsingin Yrittäjänaisten kotisivujen stipendi-tarina

Helsingin Yrittäjänaiset uudistivat kotisivunsa kesäkuussa 2023 ja pyysivät minulta tarinan yhdistyksen stipendin käytöstä. Helsingin Yrittäjänaiset myönsivät minulle Rauha Hassalblatin rahastosta stipendin Soundful Yin ® joogaopintoihin.

Juho Lumiaho teki MaliYogan upean mainosvideon

Medianäkyvyydestä puhuttaessa haluan ehdottomasti mainita lahjakkaan valokuvaaja Juha Lumiahon tekemän MaliYogan mainosvideon. Video on varmasti madaltanut monen ensikertalaisen joogatunnille tulijan kynnystä ja se on saanut paljon positiivista palautetta. Kiitos upeasta videosta Juho!

Puoleen vuoteen on mahtunut myös epäonnistumisia ja pettymyksiä

Puolen vuoden aikana olen myös kompuroinut, kokenut epäonnistumisia ja pettymyksiä. Joogayrittäjyys ei ole aina ollut ruusuilla tanssimista vaan piikit ovat pistelleet välillä pahastikin. On ollut hetkiä, jolloin olen menettänyt uskon ja on tehnyt mieli luovuttaa ja lyödä hanskat naulaan. Olen tehnyt virheitä ja on tullut mokailtua. Näistä olen ottanut opikseni ja koittanut hyvittää aina parhaani mukaan asiat. Helppoa tämä kaikki ei ole todellakaan koko aikaa ollut.

Kiitos näistä puolesta vuodesta!

Vanhan Porvoon joogastudio on muuttanut omaa ja muiden elämää

Tämän puolen vuoden matkan aikana oma elämäni on muuttunut paljon. Vanhan Porvoon joogastudion avaaminen oli minulle alkuun rakkausprojekti, jonka suhteen minulle ei ollut sen suurempia odotuksia tai suunnitelmia. Koska niin monet ihanat ihmiset ovat tähän tunnelmalliseen paikkaan jo löytäneet, olen järjestänyt muut työni niin, että nyt voin keksittyä täysillä MaliYogaan ja tehdä sitä päätyökseni. Tätä työtä teen suurella sydämellä ja tunteella, vahvalla feminiinienergialla.

Olen sosiaalinen persoona ja tutustun helposti uusiin ihmiseen. Haluan kohdata jokaisen asiakkaani ainakin nimeltä. Toiminnan alkumetreistä alkaen olen tähdännyt yhteisöllisyyden rakentamiseen. Soundful Yin ® joogatuntien ja teematuntien yhteydessä on aina teetarjoiu, jolloin keräännymme ison pöydän ääreen. Olen suunnattomasti nauttinut näistä yhteisistä teehetkistä ja äärimmäisen mielenkiintoisista keskusteluista. Keskustelun aiheet ovat olleet niin kovin paljon muutakin kuin joogaa ja äänimaljoja. On jaettu tarinoita elämästä ja kerrottu omista kokemuksista. Olen jopa saanut uusia hyviä ystäviä.

MaliYogan kautta olen saanut uusia yhteistyökumppaneita ja ystäviä. Kuvassa vasemmalla kanssani on Angelica, jonka kanssa järjestimme kesäkuussa yhdessä Aikuisten teemapäivän ”Luova liike ja sointukylpy”.

MaliYoga on muuttanut minun lisäkseni monen muun elämää. Moni on löytänyt täältä joogan pariin ja saanut uuden rakkaan harrastuksen. Joogastudiolla on ladattu akkuja ja rentouduttu. On itketty ja naurettu. On koettu yliluonnollisia kokemuksia ja ihmeparantumisia. On hiljennytty ja käännytty sisäänpäin. On annettu aikaa itselle. On hetki vain oltu tekemättä mitään. On oltu läsnä. On kohdattu aidosti oma keho, mieli ja sielu. 

Kiitos näistä puolesta vuodesta! Ilolla odotan jo tulevaa. Tästä se meidän matka vasta alkaa. Onhan tämä ihan huippua, että meillä on nyt täällä Vanhassa Porvoossa näin upea joogastudio ja mahtava yhteisö. Tervetuloa mukaan!

Unelmien manifestointi

Unelmien manifestointi on ihanaa. Mitä se oikein on ja miten unelmien manifestoinnin voi liittää joogaan? Tämä on minulle rakas aihe.

Unelmien manifestoiminen on ihanaa.

Mitä unelmien manifestointi on?

Unelmien manifestointi tarkoittaa sitä, että vedämme puoleemme asioita joita ajattelemme myönteisesti. Meidän tulee virittäytyä positiivisiin ajatuksiin ja tukeutua vetovoiman lakiin. Värähtelemme tietyllä taajuudella ja vedämme näin universumissa asioita puoleemme. Se on hyvin yksinkertaista ja todella helppoa, mutta samalla niin kovin vaikeaa. Vaikeaa unelmien manifestoinnista tekee usein mielemme, johon helposti iskee uskonpuute ja negatiiviset ajatukset saavat vallan.

Unelmien manifestointia vappuna 2023 MaliYogassa.

Rhonda Byrnen ”The Secret – Salaisuus”-kirja

Rhonda Byrne on kirjoittanut manifestoinnin klassikkoteoksen ”The Secret – Salaisuus” ja sen pohjalta on tehty myös elokuva. Ensimmäisen kerran olen lukenut tuon Byrnen kirjan jo vuonna 2008. Tuolloin olen juurruttanut manifestoinnin perusteet syvälle sisimpääni. Kymmenen vuotta sitten sain kirjan jälleen käsiini ja aloin tosissani manifestoimaan unelmiani todeksi.

Rhonda Byrnen ”The Secret – Salaisuus”-kirja

Unelmien manifestointiin on eri menetelmiä 

Unelmien manifestointiin on olemassa erilaisia menetelmiä ja työkaluja. Itse käytän Byrnen kirjassa esittelemiä simppeleitä ohjeistuksia. Mielestäni niiden mukaan on helppoa vetää puoleensa haluamia asioita. MaliYogan joogastudio Vanhassa Porvoossa on yksi suuri totutunut unelmani. Byrne mm. kuvaa kirjassa kolmivaiheiset askeleet ja opettaa vetovoiman lain käytön.

MaliYogan joogastudio Vanhassa Porvoossa on yksi suuri totutunut unelmani.

Manifestoida voi myös lapsen kanssa yhdessä

Edelliskesänä olimme poikani kanssa menossa täältä Porvoosta Espooseen katsomaan kesäteatteria, jossa ystäväni esiintyi. Pahaksi onneksi Porvoon moottoritiellä sattui silloin samaan aikaan liikenneonnettomuus ja matkantekomme hidastui liikenteen puuroutuessa motarille. Ylimääräiseen pysähdykseen kului ennakoitua enemmän aikaa. Kun vihdoin pääsimme ajamaan ohi kolaripaikan, huomasimme, ettei meillä ole enää kauheasti aikaa teatteriesityksen alkuun.

Tällöin aloimme poikani kanssa manifestoimaan ääneen. Manifestoimme ehtivämme esitykseen ajoissa ja saavamme parkkipaikan läheltä esityspaikkaa (teatteri ohjeisti ihmisiä saapumaan autoilla hyvissä ajoin paikalle, koska parkkipaikkoja oli vain rajattu määrä. Kun teatterialueen parkkipaikat ovat täynnä, auto on jätettävä kauas, missä sijaitsevat seuraavat mahdolliset vapaat parkkipaikat.) Manifestoimme myös hyvät paikat katsomosta (teatterilipuissa ei ollut merkittyjä paikkoja).

Saavuimme kesäteatterin parkkipaikalle viisi minuuttia ennen esityksen alkua. Kaikki, jotka tuntevat minut hyvin, tietävät, että olen aina paikalla hyvissä ajoin (ja tämä oli just eikä melkein-ajoitus). Automme ohjattiin kesäteatterin parkkialueen ohjaajien toimesta parhaalle mahdolliselle parkkipaikalle ihan esiintymislavalle johtavan polun läheisyyteen.

Oli aurinkoinen kesäpäivä ja ihmiset halusivat istua varjopaikoilla. Kesäteatterin katsomon etuosa oli lähes tyhjä, koska siihen paistoi suoraan aurinko. Menimme poikani kanssa näille katsomon etuosan paikoille, koska meitä ei haitannut aurinko, päinvastoin. Ne oli mielestämme parhaat paikat, josta näimme hyvin myös näyttämöllä olleiden näyttelijöiden ilmeet.

Rakas ystäväni kesäteatterissa kesällä 2021.

Usein tällaisia pienempiä spontaaneja asioita on helpompi manifestoida kuin suuria suunniteltuja unelmia. Manifestointi-menetelmä on kuitenkin ihan sama asian suuruusluokasta riippumatta.

Unelma-manifestointi-kartta ja muut unelmien manifestoinnin työkalut 

Unelmien manifestoinnin tueksi on kehitelty erilaisia työkaluja. Minulle toimivin on ollut unelma-manifestointi-kartta ja sen asettaminen näkyvälle paikalle. Ensimmäisen karttani tein noin kahdeksan vuotta sitten. Siitä meni noin kolmisen vuotta, kun yhtä lukuunottamatta kaikki kartassa olleet unelmani toteutui. Osa unelmista oli todella suuria.

Tuon jälkeen tein toisen unelma-manifestointi-kartan. Nykyisessä kartassani on 13 isoa unelmaa, joista on toteutunut jo kahdeksan. Viiden jäljellä olevan vielä toteutumattoman unelman kanssa teen töitä koko ajan. Hyvinkin pian ne kaikki toteutuvat.

Unelmien toteutuminen on todella suurenmoista.

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Unelmien manifestointi

Huhtikuun blogiartikkelissa kerroin tulevista kevään tapahtumista ja 19.-20.5.23 tulevasta Vanhan Porvoon joogaretriitistä, jonka teemana on Unelmien manifestointi. Ensi viikolla yhdistän siis retriitillä joogan ja manifestoinnin. Retriitillä jaan osallistujille tietoa manifestoinnista ja jokainen pääsee tekemään oman unelma-manifestointi-kartan opastuksellani. Ohjelmassa on tietenkin myös yin joogaa, Soundful Yin® joogaa, meditointia, äänimaljarentoutusta eli sointukylpyä ja herkuttelua.

Perjantaina 19.5. on uusi kuu, joka helpottaa uuden luomisessa ja unelmien manifestoinnissa. Jos retriitti resonoi, niin ilmoittaudu pikimmiten varaa heti-palvelussa maksamalla retriitin varausmaksu 50,00 euroa joko perjantain 19.5. tai lauantain 20.5. kohdalta. Retriitin kokonaishinta on 245,00 euroa (sis. Alv 24%), joka sisältää kotisivuilla esitetyn ohjelman ja ruokailut (ei majoitusta tai kuljetuksia).

Uuden kuun aika kutsuu vetämään puoleen haluttuja asioita. On aika manifestoida unelmat todeksi ja rentoutua kokonaisvaltaisesti. Sydämellisesti tervetuloa!

Teematunnit, teemapäivät ja tapahtumat

Olen niin kiitollinen miten hienosti MaliYogan uuden joogastudion toiminta on lähtenyt käyntiin. Viikkotunnit vetävät mukavasti väkeä ja olen saanut järjestää jo monia upeita yksityistilaisuuksia. MaliYogassa on aina välillä erityisiä teematunteja, teemapäiviä ja tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin. Kerron mitä erityistä on seuraavaksi luvassa.

MaliYogassa on aina välillä erityisiä teematunteja, teemapäiviä ja tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lasten teematunteja olen järjestänyt jo pitkään

Lapsille suunnattuja teematunteja olen järjestänyt jo pitkään. Niistä suosituin ja pitkäaikaisin on kestosuosikki ”Joulukorttiaskartelua ja lapsijoogaa”, joka pidetään tietenkin aina joulun alla. Tänä keväänä olen pitänyt lapsille teematunnit ”Ystävänpäiväkorttiaskartelua ja lapsijoogaa” ja ”Pääsiäiskorttiaskartelua ja lapsijoogaa”. 

Seuraava lasten teematunti on ”Äitienpäiväkorttiaskartelua ja lapsijoogaa”

Seuraava teematunti lapsille (6-12 v.) on ”Äitienpäiväkorttiaskartelua ja lapsijoogaa”. Se pidetään lauantaina 6.5.23 klo 12:30-13:30. Teematunti pitää sisällään 30 min mittaisen lapsijoogatunnin teemalla ”Äitienpäivä”, jonka jälkeen jokainen saa askarrella kauniin äitienpäiväkortin samalla nauttien mehua ja keksejä. Teematunnin kesto on 60 min ja hinta 17,00 euroa (sis. alv 24%) maksetaan kertamaksuna ilmoittautumisen yhteydessä varaa heti-palvelussa.

Lasten teematunti on kiva tapa tulla kokeilemaan lapsijoogaa

Lasten teematunti on kiva tapa tulla kokeilemaan lapsijoogaa ilman sitoutumista. Kaikki lapsijoogatunnit sopivat myös ensikertalaisille eli aiempaa kokemusta ei tarvita. Joogamatot ja tarvikkeet löytyvät MaliYogan studiolta. Halutessaan mukaan voi ottaa vesipullon ja pehmolelun.

Huhtikuun alussa pidin lapsille teematunnin ”Pääsiäiskorttiaskartelua ja lapsijoogaa”. 

Lasten teemapäivät eli lasten joogaleirit

Lapsille suunnatusta teemapäivästä käytän nimeä lasten joogaleiri. Lasten joogaleiri pidetään aina kesälomalla, syyslomalla, joululomalla ja hiihtolomalla. Seuraava lasten joogaleiri järjestetään kesällä maanantaina 12.6. klo 10:00-14:00 ja tiistaina 13.6. klo 10:00-14:00. Yhden leiripäivän hinta on 25,00 euroa (sis. alv 24%). 

Lasten joogaleirin päiväohjelma:

Klo 10:00-11:00 lapsijoogatunti

Klo 11:00-11:30 lounas (oma lämmitettävä lounas mukaan)

Klo 11:30-12:00 askartelua

Klo 12:00-12:30 ulkoilua Vanhassa Porvoossa

Klo 12:30-13:00 satusointukylpy

Klo 13:00-13:30 välipala

Klo 13:30-14:00 satuhetki

Lasten joogaleirit ovat ihanat.

Aikuisten teematunnit

Aikuisille on MaliYogassa tarjolla viikkotunteja ja erityisiä teematunteja. Teematunnit rakentuvat yleensä yin joogan, äänimaljarentoutuksen eli sointukylvyn, meditaation, manifestoinnin, yrittäjyyden tai jonkun muun teeman ympärille. Itse ohjelma kestää yleensä 60 min ja sen jälkeen on luvassa vielä teehetki, jonka kesto on 15-30 min.

Seuraava aikuisten teematunti on ”Huhtikuun äänimaljarentoutus”

Sunnuntaina 23.4.23 klo 13:00-14:30 on teematunti aikuisille ”Huhtikuun äänimaljarentoutus”. Se sisältää 60 min mittaisen sointukylvyn, jonka aikana soitan tiibetiläisiä äänimaljoja, kongia, sadekeppiä, kosheja, thingsoja ja muita soittimia. Syvärentoutuksen jälkeen nautitaan teetä ja pientä purtavaa. Teematunnin kesto on 90 min ja hinta 25,00 € (sis. alv 24%) maksetaan kertamaksuna ilmoittautumisen yhteydessä.

Toukokuussa on luvassa teematunti ”Ostosten yön äänimaljarentoutus”

Vanhassa Porvoossa vietetään ”Ostosten yötä” perjantaina 5.5.2023 klo 17.00-22.00. Mikäs sen ihanampaa kuin tulla ennen tai jälkeen shoppailun rentoutumaan hetkeksi klo 18.00-19.15 äänimaljojen maailmaan ja teekupin äärelle hetkeksi istahtamaan. Olen aivan varma, että tämän jälkeen stressi ja kiire on poissa. Ehkäpä olo on rentoutunut ja skarppi, josta syystä tulee tehtyä viisaita ostoksia.

Aikuisille on MaliYogassa tarjolla viikkotunteja ja erityisiä teematunteja.

Teemapäivät aikuisille

MaliYogan teemapäivät aikuisille ovat todellisia hemmottelupäiviä vaihtuvilla teemoilla. Seuraavat teemapäivät ovat ”Iloisa vappu” vappuaattona 30.4.23 klo 16.30-20.00 ja ”Ihanin äiti” äitienpäivänä 14.5.23 klo 16.30-20.00. Kaikki aikuiset ovat tervetulleita kaikille teemapäiville eli sinun ei tarvitse olla itse äiti osallistuaksesi ”Ihanin äiti”-teemapäivään.

Nämä teemapäivät sisältävät 90 min mittaisen yin joogatunnin ja 60 min mittaisen äänimaljarentoutuksen. Syvärentoutuksen jälkeen nostetaan maljat (tuorepuristettua appelsiinimehua), juodaan teetä ja nautitaan raikkaista herkkupöydän antimista mm. hedelmistä, kasviksista, pikkusuolaisesta. 

Teemapäivän hinta 65,00 € (sis. alv 24%) maksetaan kertamaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. 

Teemapäivien ”Iloisa vappu” ja ”Ihanin äiti” ohjelma:

Klo 16.30-18.00 Yin jooga 90 min

Klo 18.00-19.00 Äänimaljarentoutus eli sointukylpy 60 min

Klo 19.00-20.00 Herkuttelua

Kesäkuussa on tulossa ihanan yhteistyökumppanini kanssa yhdessä suunniteltu teemapäivä tanssin merkeissä. Tästä kerron myöhemmin lisää.

Teemapäivien herkuttelua.

Aikuisille on Vanhan Porvoon joogaretriittejä vaihtuvilla teemoilla

Maalis-huhtikuun vaihteessa oli Vanhan Porvoon joogaretriitti – Sisäinen rauha ja valo. Retriitti oli todella onnistunut ja osallistujien antama palaute oli pelkästään positiivista. Tässä yksi palaute: 

”Kaikin puolin todella hyvä ja monipuolinen kokonaisuus. Täytti kaikki odotukset. Retriitistä jäi todella raukea ja rauhallinen olo. Kiitos! <3

– Susanna

Pidän seuraavan ”Vanhan Porvoon joogaretriitin – Unelmien manifestointi” uuden kuun aikaan 19.-20.5.2023. Retriitti tarjoaa kaivatun turvallisen tilan pois arjen kiireestä, lempeitä harjoituksia sekä uusia työkaluja omaan henkiseen kasvuun ja hyvinvointiin.

Uuden kuun aika kutsuu vetämään puoleen haluttuja asioita. On aika manifestoida unelmat todeksi! Tästä on tulossa todellinen helmi.

Vanhan Porvoon joogaretriiteillä on aina ohjelmassa myös Soundful Yin® -joogaa. Siinä soitan äänimaljoja osallistujien keholla.

Vanhan Porvoon joogaretriitin – Unelmien manifestointi ohjelma

Perjantaina 19.5.23

Klo 17.00 Ovet aukeavat, saapuminen MaliYogaan (os. Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo)

Klo 17.30 Tervetuloa ja esittäytyminen 

Klo 18.00 Lempeä ilta Yin jooga

Klo 19.30 Iltatee ja manifestoinnin perusteet

klo 20.30 Iltameditaatio

Klo 21.00 Hyvää yötä!

Lauantaina 20.5.23

Klo 10.00 Ovet aukeavat

Klo 10.30 Soundful Yin® -jooga

Klo 12.00 Kasvislounas Aatos Cafessa (os. Kaivokatu 37 B, 06100 Porvoo) ja kävelyä Vanhassa Porvoossa

Klo 13.30 Sointukylpy eli äänimaljarentoutus

Klo 14.30 Unelma-manifestointi-kartan tekeminen ja iltapäiväkahvi/tee

Klo 16.00 Palaute ja loppumeditaatio

Klo 17.00 Retriitti päättyy, ovet sulkeutuvat, turvallista kotimatkaa!

Ilmoittautuminen retriitille on nyt alkanut ja ensimmäiset paikat jo varattu. Retriitin kokonaishinta on 245,00 €, (sis. alv 24%), josta maksetaan 50,00 € heti ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu varaa heti-palvelussa, joko perjantain tai lauantain kohdasta. Loppumaksusta lähetetään lasku varaa heti-järjestelmään ilmoittamaasi sähköpostiin. Retriitti ei sisällä kuljetuksia eikä majoitusta.

Tervetuloa mukaan viikkotunneille, teematunneille, teemapäiviin ja retriiteille rentoutumaan ja nauttimaan! 

Tervetuloa!

Joogatunnin suunnittelu ja valmistelu

Joogatunnin suunnittelu ja valmistelu ovat minulle tärkeitä vaiheita onnistuneen joogatunnin pitämiselle. Sanotaanhan, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.

Joogatunnin suunnittelu ja valmistelu ovat minulle tärkeitä vaiheita onnistuneen joogatunnin pitämiselle.

Kaikkia tunteja ei tarvitse suunnitella

On joogatunteja, joita ei tarvitse lainkaan suunnitella. Käyn itse astangan mysoretunneilla, joissa harjoitellaan itsenäisesti. Opettaja on paikalla ja hän avustaa ja opettaa kutakin henkilökohtaisesti aina tarpeen mukaan. Tämän kaltaisia joogatunteja ei opettajan tarvitse kummemmin suunnitella etukäteen, ne vain tapahtuvat.

En yleensä suunnittele etukäteen sointukylpyjä eli äänimaljarentouksiia enkä lasten satusointukylpyjä. Ne vedän aina hetkessä eläen. Intuitioni johdattaa minua aina seuraavaan ääneen tai sanaan. Joskus suunnittelen aiheen eli teeman sointukylvylle. Maaliskuun puolen välin aikoihin pidin aikuisille ”Keväisen äänimaljarentoutuksen”, joka oli suosittu tunti eli tupa oli silloin melkein täynnä.

Lapsille pidän toisinaan satusointukylvyn samalla teemalla, millä vedän lasten joogatunnnit. Viime viikolla lasten joogatuntien teemana oli ”Avaruus” ja luontevasti satusointukylpy sukelsi avaruuden kiehtoviin maisemiin ja ääniin. Aikuisten sointukylvy eroaa lasten sointukylvystä siinä, että lapsille kerron tarinaa koko äänimatkan ajan, mutta aikuisille vedän korkeintaan ohjatun sanallisen meditaation alkuun.

Kaikkia tunteja ei tarvitse suunnitella.

Joogatunnin suunnittelu alkaa teeman valinnasta

Joogatunnin suunnittelun aloitan kulloinkin teeman valinnasta. Pidän teeman aina koko viikon ajan kaikilla tunneilla. Lasten ja aikuisten tunneilla on eri teemat. Tällä viikolla aikuisten teemana on ”Rauhan laakso” ja lasten joogatuntien teemana on ”Porvoo-päivä”. Teemat tupsahtavat yleensä mieleeni sen enempää miettimättä. Usein aikuisten tuntien teemat reflektoivat omaa elämääni tai vallitsevaa tilannetta. Järjestämme Henkisen kasvun Kajon kanssa kuun vaihteessa Vanhan Porvoon joogaretriitin – Sisäinen rauha ja valo. Luontevasti retriitin tunnelmasta tuli tämän viikon teema. Retriitin aikana todellakin laskeudumme omaan sisäiseen rauhan laaksoomme.

Joogatunnin suunnittelu alkaa teeman valinnasta.

Lasten joogatunnit ovat haastavampia suunnitella kuin aikuisten

Mielestäni lasten joogatunnit ovat paljon työläämpiä ja haastavampia suunnitella kuin aikuisten. Lasten joogatunnit rakentuvat teeman mukaisen tarinan ympärille. Minun tulee saada ujutettua kaikki tarinan elementit asanoihin ja harjoituksiin. Tämä vaatii mielikuvitusta ja luovuutta. Lasten joogatunneilla on asanoiden lisäksi mm. meditaatioharjoituksia, rentoutuksia ja  hengitysharjoituksia. Asanoissa pyrin aina ottamaan joka tunnille ainakin yhden tasapainoa kehittävän asanan, yhden notkeutta lisäävän asanan ja yhden voimaa lisäävän asanan. Tässä onkin välillä sovittelemista. Vieläpä, kun haluan saada harjoitteet tehtävän yleensä dynaamisesta rauhalliseen ja seisomaliikkeista istuma-ja makuuliikkeisiin.

Lasten joogatunnit ovat haastavampia suunnitella kuin aikuisten.

Aikuisten joogatunneilla riittää, kun asanat mukailevat teemaa. Tämän viikon ”Rauhan laaksossa” on asanoita, jotka mm. rauhoittavat hermostoamme. Kotkan siipi-asanassa avaamme rintakehän ja sydämen auki, jolloin alakehomme piirtyy kauniin laakson muotoon.

Aikuisten joogatunnit alkavat ohjatulla meditaatiolla. Meditaatioita en useinkaan suunnittele etukäteen. Näen ne näkyinä, jotka sitten sanoitan. Joskus saan meditaatioon aiheen unessa tai vaikka autolla ajaessa. Mutta itse meditaatiot näen hetkessä. Jos viikkotunneilla käy samoja osallistujia, pyrin pitämään kuitenkin aina eri meditaation, vaikka teema onkin sama. Tämä kun ei minulta paljoa vaadi.

Joogatunnit suunnittelen aina niin, että kirjoitan asanat tai harjoitteet ranskalaisilla viivoilla vihkoon. Siitä lunttaan niitä sitten tunnin aikana. Lasten joogatunneilla opettelen tarinat ulkoa eli niitä en kirjoita mihinkään ylös. Kanssani kauan jooganneet lapset tietävät kokemuksesta, että saman teeman tunti on joka kerta aina vähän erilainen. Aina en meinaan kaikkea muista ja joskus keksin lennosta jotain hauskaa mukaan.

Kirjoitan asanat tai harjoitteet ranskalaisilla viivoilla tähän vihkoon.

Suunnitellun joogatunnin tekeminen itse

Kun olen suunnitellut joogatunnin, pidän sen aina itse itselleni eli koeajan tunnin läpi. Muistan ikuisesti yhden hauskan illan, kun olin aloittelemassa lasten joogaohjaajan hommia. Olin yksin olohuoneessamme vetämässä läpi lasten joogatunnin ohjelmaa. Höpöttelin ilmeikkäästi itsekseni kertoen tarinaa ja samalla tein rapuasanan. Mieheni katsoi lasioven läpi huoneeseen ja pyöritteli silmiään. Hän kysyi minulta: ”Mitä kummaa oikein puuhaat?”

On erittäin hyödyllistä tehdä myös aikuisten joogatunnit itse ennen ohjausta. Joskus teen vielä joitain lisäyksiä tai muutoksia suunnitelmiin. Kaikki asanat eivät ole aina kaikille mieluisia ja minullakin on omat lempparini. Tasapuolisesti kuitenkin käytän eri asanoita ja mietin niiden vaikutuksia koittaen rakentaa monipuolisen tunnin.

Viikolla 11 lasten joogatunnin teemana oli Punahilkka.

Joogatunnit valmistelen etukäteen huolella

Lasten joogatunneilla minulla on aina teemaan sopivia pieniä leluja tai esineitä näytillä. Usein pyydän lapsia arvuuttelemaan mikä teema tänään on. Joskus vihjeet ovat todella helpot ja joskus niistä ei meinaa arvata millään. Laitan aina joogamatot ja aikuisille bolsterit, blokit, viltit ja silmätyynyt valmiiksi. Minusta on ihanaa, kun kaikki on laitettu kauniisti. Osallistujat ovat tervetulleita ja he voivat vain mennä omalle paikalleen. Tuntia ennen sytytän myös kynttilät, poltan hetken suitsuketta ja luon tilaan omalla energiallani rauhan. Lasten tunneilla virittäydyn korkeisiin kepeisiin energiohin pitäen pilkkeen silmäkulmassa. Aikuisten tunteja ennen rauhoitun ja rentoudun, usein joogaan vähän itsekin.

Valmisteltu joogastudio odottaa osallistujia saapuvaksi.

Hyvin suunniteltuja joogatunteja voi käyttää aina uudestaan ja uudestaan

Hyvin suunniteltuja ja rakennettuja joogatunteja voi käyttää aina uudestaan ja uudestaan. Minulla on lasten joogatunteja tehtynä noin 50 kpl erilaista ja käytän niitä aina vuodesta toiseen. Välillä teen uusia tunteja. Lapset ovat hiljattain toivoneet minulta lapsijoogatuntia teemalla ”Simpsonit”. Lupasin toteuttaa heille sellaisen tunnin nyt kevään aikana. Ehkäpä katson poikani kanssa pari jaksoa Simpsoneita televisiosta ja alan sen pohjalta suunnittelemaan meille hauskaa tuntia. Tämä on kyllä niin kivaa työtä!

Tervetuloa joogaamaan hyvin suunnitellulle tunnille MaliYogaan!

Vanhan Porvoon joogaretriitti

Keväällä on tulossa ihana Vanhan Porvoon joogaretriitti – Sisäinen rauha ja valo 31.3.-1.4.2023. Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Keväällä Vanhan Porvoon joogaretriitti – Sisäinen rauha ja valo 31.3.-1.4.2023.

Hiihtolomalla oli onnistunut Vanhan Porvoon lasten joogaleiri

Viime viikolla vietettiin Porvoossa talvilomaa ja sen kunniaksi järjestin kolmena peräkkäisenä arkipäivänä lasten joogaleirin 7-12-vuotiaille lapsille. Hiihtoloman lasten joogaleiri pidettiin maanantaista keskiviikkoon aina klo 10.00-14.00. Ohjelmassa oli joka päivä mm. lapsijoogaa, satusointukylpyjä, askartelua, ulkoilua Vanhassa Porvoossa, ruokailua ja tarinoiden lukemista. Leiri oli todella onnistunut ja lapset tykkäsivät valtavasti. Olin itsekin ihan innoissani. Päätin, että pidän aina hiihtoloman lisäksi lasten joogaleirit kesällä, syyslomalla ja joululomalla

Hiihtoloman lasten joogaleirillä oli todella kivaa.

MaliYoga ja Henkisen kasvun Kajo järjestävät yhdessä Vanhan Porvoon joogaretriitin

Järjestämme Vanhaan Porvoon joogaretriitin yhdessä Henkisen kasvun Kajon Milja Haltsosen ja Oona Hännisen kanssa. He ovat helsinkiläisiä ihania yrittäjiä. Meillä kemiat kohtaavat täydellisesti ja yhteistyömme on uskomattoman tehokasta ja inspiroivaa. Mietimme tahoillamme tismalleen samaan aikaan kevään joogaretriitin pitämistä ja ryhdyimme heti tuumasta toimeen.

Milja on astrologi ja hän on tehnyt minulle viime vuonna laajan astrologisen tulkinnan ja katsauksen lähivuosien ajankuvaan. Tulkinta oli loistava. Se todellakin osui ja upposi niin monta kertaa, ettei tosikaan. Milja sanoitti minulle monta asiaa juuri niinkuin ne ovat. Olen hyvin vaikuttunut Miljan taidoista.

Oona on meditaatio- ja rentoutusohjaaja sekä yhteisöpedagogi. Hänen erityisalaa on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen ja mielenterveyden edistäminen. Oona on kaltaiseni eli ihastunut kovasti tiibetiläisten äänimaljojen maailmaan. Kolmistaan meillä on monipuolinen osaaminen ja hyvä energia tarjolla Vanhan Porvoon joogaretriitillä.

MaliYogan Malina, Henkisen kasvun Kajon Oona ja Milja.

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Sisäinen rauha ja valo 31.3.-1.4.2023

Aikuisille kevään paras viikonloppu on tulossa – sisäistä valoa kutsuva retriitti Vanhan Porvoon upeissa maisemissa. Retriitti tarjoaa kaivatun turvallisen tilan pois arjen kiireestä, lempeitä harjoituksia sekä uusia työkaluja omaan henkiseen kasvuun ja hyvinvointiin.

Kasvava kuu Leijonan merkissä kutsuu yhdistymään omaan sisäiseen voimaan ja loisteeseen. On aika astua omaan voimaan ja kylpeä sen valossa!

Retriitti sisältää ravitsevan ja herkullisen vegaanisen lounaan sekä kahvi- ja teetarjoilun pienen purtavan kera. Majoitus ei kuulu retriitin hintaan. Autamme mielellämme majoituksen ja matkustamisen järjestämisessä. Vanha Porvoo on täynnä ihania ja tunnelmallisia majoitusvaihtoehtoja.

MaliYogan tunnelmallinen joogastudio on täydellinen retriittipaikka.

Mitä Vanhan Porvoon joogaretriitti sisältää?

Yin-jooga
Yin-jooga on rauhallista, rentouttavaa ja passiivista joogaa. Yhdessä asennossa ollaan keskimäärin 3-5 minuuttia. Asanoiden aikana pääset nauttimaan ihanien äänimaljojen soinnusta.

Soundful Yin® -jooga
Soundful Yin® -joogassa yhdistyy yin-jooga, äänimaljahoito ja kosketus. Asanoiden aikana soitetaan äänimaljoja osallistujien keholla. Tämä on hoitava kokonaisvaltainen kokemus, jonka jälkeen olo on samaan aikaan hyvin rentoutunut, mutta samalla terävä. 

Astrologiset kirjalliset minitulkinnat
Kirjallisessa minitulkinnassa kerrotaan kosmisesti tärkeimmät pähkinänkuoressa. Kortista selviää mm. hallitsijaplaneettasi ja sen vaikutukset sinuun, tärkein erityispiirre tai aspekti astrologisessa kartassasi sekä sinulle tärkeä päivämäärä lähitulevaisuudessa.

Astrologinen luento
Astrologia on hyvä keino tutustua omiin valo-ja varjopuoliinsa sekä olla yhteydessä luonnon arvokkaiden syklien kanssa. Luennossa tutustutaan kaikille ymmärrettävällä tapaa, mitä taivaalla tapahtuu ja miten voimme käyttää näitä energioita hyväksi jokapäiväisessä elämässämme ja omissa harjoituksissamme.

Meditaatio
Meditaatiossa harjoitellaan olemaan läsnä ja palaamaan aina tähän hetkeen, kun mieli lähtee omille teilleen. Harjoitus rauhoittaa, parantaa keskittymistä sekä luo tilaa ja selkeyttä mieleen.

Sointukylpy
Sointukylvyssä eli äänimaljarentoutuksessa maataan tai istutaan ylellisen merinovillamaton päällä (tai tuolilla) viltin alla ja nautitaan ihanien äänimaljojen ja muiden soittimien kauniista äänimaailmasta. Sointukylpy on syvärentoutusmatka.

Vanhan Porvoon joogaretriitin maisemat.

Vanhan Porvoon joogaretriitin ohjelma

Perjantaina 31.3.23

Klo 17.30 Ovet aukeavat, saapuminen MaliYogaan (os. Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo)

Klo 18.00 Tervetuloa ja esittäytyminen 

Klo 18.30 Lempeä ilta Yin jooga

Klo 19.30 Iltatee ja astrologinen kirjallinen minitulkinta

klo 20.30 Iltameditaatio

Klo 21.00 Hyvää yötä!

Vanhan Porvoon joogaretriitin ohjelma on ihana ja monipuolinen.

Lauantaina 1.4.23

Klo 10.00 Ovet aukeavat

Klo 10.30 Soundful Yin® -jooga

Klo 12.00 Vegaaninen lounas Aatos Cafessa (os. Kaivokatu 37 B, 06100 Porvoo) ja kävelyä Vanhassa Porvoossa

Klo 13.30 Sointukylpy eli äänimaljarentoutus

Klo 14.30 Astrologinen luento ja iltapäiväkahvi/tee

Klo 15.30 Palaute ja loppumeditaatio

Klo 16.30 Retriitti päättyy, ovet sulkeutuvat, turvallista kotimatkaa!

Retriittipaikalta MaliYogasta löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet ja välineet eli lämpimät merinovillajoogamatot, bolsterit, viltit, joogatiilet ym. Mukaan tarvitset vain villasukat, juomapullon ja päälle mukavat lämpimät vaatteet. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet. 

Odotan innolla Vanhan Porvoon joogaretriittiä.

Vanhan Porvoon joogaretriitille ilmoittautuminen, hinta ja lisätiedot

Vanhan Porvoon joogaretriitille mahtuu mukaan vain kymmenen henkilöä. Ensimmäiset paikat on jo varattu. Jos haluat mukaan, niin laita minulle sähköpostia malina@maliyoga.fi. Retriitin hinta on 245,00 euroa (sis. alv. 24%). Jos sairastut juuri ennen retriittiä, saat lääkärintodistusta näyttämällä koko retriitin hinnan takaisin tai voit luovuttaa paikkasi jollekin ystävällesi. Meillä on mahdollisesti tulossa samansisältöinen retriitti eri teemalla myös toukokuun lopussa. Joogaretriitille kannattaa osallistua. Tule siis ihmeessä mukaan!

Tervetuloa Vanhan Porvoon joogaretriitille!

Mitä lapsijooga on?

Avaan mitä lapsijooga on, kerron minkä ikäsille lapsijooga sopii ja miksi lasten kannattaa mielestäni joogata. Porvoon ”Hesarissa” eli Uusimaa-lehdessä julkaistiin 3.1.2023 toimittaja Anniina Hamusen kirjoittama koko sivun artikkeli ”Lasten joogassa liikkeet tehdään tarinan siivittämänä”. Haastattelussa minä kerroin lapsijoogasta ja ihanat oppilaani puhuivat omista joogakokemuksistaan.

Uuusimaa-lehdessä 3.1.2023 julkaistu toimittaja Anniina Hamusen kirjoittama artikkelii.

Mitä jooga on?

Jooga on tuhansia vuosia vanhaa ja sen sanotaan olevan Intiasta lähtöisin. Yoga tarkoittaa ”harmoniaa” tai ”yhteen liittämistä”. Lapsijoogassa ei kiinnitetä suuremmin huomiota liikkeiden linjauksiin ja asentojen puhtauteen vaan tekemistä kantaa mielikuvitus, joka pistää liikkumaan. Mielestäni lasten jooga on kuin satujumppaa höystettynä joogan postitiivisilla vaikutuksilla. Lapsijoogatunnit ovat täynnä ihania tarinoita vaihtuvilla teemoilla, mielikuvitusta, liikettä, leikkiä, yksin ja yhdessä tekemistä, keskustelua ja hiljentymistä. 

Yoga tarkoittaa ”harmoniaa” tai ”yhteen liittämistä”.

Jooga koostuu: 

  • kehonliikkeistä eli asanoista esim. aurinkotervehdys, joka on ns. lämmittelevä liike
  • hengitysharjoituksista
  • kontemplaatio- ja keskittymisharjoitteista 
  • visualisointiharjoituksista
  • mieltä rauhoittavista harjoituksista kuten rauhallisuusleikit, rentoutus, syvärentoutus ja meditaatio 
Lapsijoogatunneilla tehdään paljon muutakin kuin pelkkiä kehonliikkeitä eli asanoita.

Onko jooga uskonnollista?

Jooga ei ole mystistä eikä uskonnollista. Lasten joogatunneilla emme tee mantroja (eli lausu sanskriitin kielisiä tekstejä) tai chanttaa (eli laula sanskriitin kielisiä tekstejä). Vanhempi voi turvallisin mielin jättää lapsensa joogaan.

Lapsijooga ei ole uskonnollista.

Minkä ikäisille lapsille jooga sopii?

Jooga sopii kaikenikäisille lapsille. Poikani ensimmäiset joogakokemukset ovat peräisin jo raskausajaltani, kun hän kasvoi mahassani minun joogatessani. Lapsen synnyttyä osallistuimme yhdessä vanhempi ja vauvajoogaan. Opettamani lapsijooga soveltuu kaikenikäisille lapsille, koska se perustuu hathajoogaan ja kehoterapiaan. Tällä hetkellä pidän MaliYogassa viikkotunteja vain ala-asteikäisille lapsille eli 7-12-vuotiaille. Alle kouluikäisille lapsille ohjaan joogaa satunnaisesti MaliYogan pienille lapsille suunnatuilla teematunneilla ja erilaisilla retriiteillä.

Jos kysyntää ilmenee, aloitan mielelläni myös nuorille 13-16-vuotiaiille lapsille suunnatut yin-joogaan pohjautuvat viikkotunnit tai kurssit.

Vuoden 2021 lopussa kävin kiertämässä Porvoon kouluja Porvoon kaupungin myöntämällä Ideatonnilla ohjaten ala-asteikäisille lapsille joogaa.

Ollessani raskaana vuonna 2012 joogasin ison mahan kanssa.

Miksi lasten kannattaa joogata?

Joogalla on valtavasti positiivisia vaikutuksia lapsen kasvuun ja kehitykseen. Vaikutukset ovat niin fyysisiä, mentaalisia, emotionaalisia kuin sosiaalisia. Joogalla on suotuisia vaikutuksia lapsen motoriikkaan, kun tasapaino paranee, notkeus lisääntyy ja kehon tuntemus paranee. Joogan ansioista lapsen keskittyminen parantuu, rauhallisuus lisääntyy, ajatus selkiytyy ja mielikuvitus kasvaa. Jooga lisää lapsen itsevarmuutta, hyväntuulisuutta ja onnellisuutta. Jooga tukee useita muita harrastuksia. Poikani on pelannut jalkapalloa 2-vuotiaasta alkaen ja jooga kehittää monia fudiksessa tarvittavia ominaisuuksia.

Odotan luottavaisena äitinä poikani alkavaa murrosikää. Uskon, että hän löytää tarpeen tullen sisäisen rauhan, tyyneyden ja tietoisen läsnäolon voiman pahimpien myrskytuulten keskellä. Toivon, että jooga kantaa läpi hänen aikuistumiseen kasvun ajan.

Joogalla on positiivisia vaikutuksia lapsen kasvuun ja kehitykseen.

Mitä varusteita tarvitaan?

Lapsijoogaan puetaan päälle liikuntaan soveltuvat sisävaatteet, ollaan paljain jaloin tai tossut jalassa. Oman jooga-tai jumppamaton saa ottaa mukaan, mutta se ei ole pakollinen, koska joogasalista löytyy kaikille osallistujille hyvät joogamatot. Vesipullon ja pehmolelun saa ottaa myös mukaan. Kysyn aina myös tunneille osallistuvien lasten pehmolelujen nimet.

Joogasalista löytyy lapsille joogamattoja. Nämä ihanat merinovillamatot ovat käytössä lasten satusointukylvyssä.

Jäävätkö vanhemmat myös lasten joogaan?

Vanhemmat tai muut aikuiset eivät jää lasten kanssa lapsijoogaviikkotunnille. Lasten joogasynttäreille vanhemmat ovat tietenkin halutessaan tervetulleita. Aikuisille ei ole synttäreillä varattuna tarjoilua, mutta ne on mahdollista tuoda itse tai tilata MaliYogan kautta.

Ilmoitan aina erikseen, jos järjestän MaliYogassa lapsille tunteja, joihin myös aikuiset osallistuvat. Esimerkiksi vauvoille ja taaperoille 0-3v. suunnatulle satujoogatunnille aikuiset tulevat mukaan ja avustavat pikkujoogeja leikkien mukana. Samoin teematunneille lapsi-ja aikuinen, jossa lapsi joogaa yhdessä oman vanhempansa kanssa.

Lasten joogasynttäreille vanhemmat ovat halutessaan tervetulleita.

Voiko lasten joogaa tulla kokeilemaan?

Ilman muuta lapsi voi tulla kokeilemaan ilman sitoutumista. Kertamaksu tunneille on 15,00 euroa (sis. alv 10%). Muistathan ilmoittautua tunnille etukäteen varaa heti-järjestelmässä. Lapset osaavat yleensä heti ensimmäisen kokeilukerran jälkeen sanoa tykkäävätkö he joogasta vai eikö se ollut tällä kertaa lainkaan heidän juttu. Lasten kannattaa kokeilla myös ihanaa satusointukylpyä. Tunteja on joka viikko.

Tervetuloa kokeilemaan lapsijoogaa ja satusointukylpyä!

MaliYogan avajaiset ja uuden toiminnan aloittaminen

MaliYogan uuden joogastudion avajaiset vietettiin viime lauantaina ja kerron nyt uuden toiminnan aloittamisesta.

MaliYogan avajaiset pidettiin 10.12.2022.

MaliYogan avajaiset 10.12.2022 onnistuivat täydellisesti

Uuden joogastudion avaaminen Vanhaan Porvooseen on ollut suuri unelmani. Valmistelut huipentuivat tietenkin avajaisiin, jotka järjestettiin lauantaina 10.12.22 klo 12:00-15:00. Paikalle saapui kolmen tunnin aikana tasaisesti ihmisiä ja moni jatkoi siitä Vanhan Porvoon joulutunnelmaan. Kaukaisin osallistuja oli tullut Muoniosta saakka ja porukkaa oli mukavasti myös pääkaupunkiseudulta. 

MaliYogan avajaisissa oli ohjelmassa vapaata tutustumista ja herkuttelua. Kuuma luomukahvi ja-tee tekivät kauppaansa makeiden herkkujen seurana. Kaikki meni avajaisissa täydellisesti ja olen todella kiitollinen jokaiselle osallistujalle. Päivä oli minulle hyvin merkityksellinen.

Minä Malina MaliYogan avajaisissa,

Uuden toiminnan aloittaminen joulukuussa tuo omat haasteensa

MaliYogan uusi toiminta alkoi heti avajaisten jälkeen täydellä teholla. Olen ehtinyt pitämään jo mm. Lasten teematunnin ”Joulukorttiaskartelua ja lapsijoogaa” sekä ohjannut viikkotunteja joogan ja sointukylvyn parissa niin lapsille kuin aikuisille.

Uuden joogatoiminnan aloittaminen joulukuussa on hiukan haastavaa. Tiedostan, että ihmiset ovat juuri tähän aikaan vuodesta todella kiireisiä, stressaantuneita ja hyvin väsyneitä. Nyt jos koskaan on tarvetta palautumiselle, rentoutumiselle ja hyvälle ololle. Niinpä ajattelen tämän olevan paras mahdollinen aika aloitella uutta toimintaa. Pieni satsaus itseen tulee varmasti moninkertaisena takaisin.

Luminen joulukuu Vanhassa Porvoossa.

MaliYogan lukujärjestys ja varaa heti-ajanvarausjärjestelmä

MaliYoga tarjoaa palveluita lapsille, aikuisille ja yrityksille. Tarjolla on viikkotunteja kuten yin joogaa, Soundful Yin® -joogaa, äänimaljarentoutusta, lapsijoogaa ja satusointukylpyjä. Pidän myös teematunteja kuten jouluaaton aaton ihanan ”Joulunrauhaa”-tunnin, joka sisältää äänimaljarentoutuksen, meditaatiota ja teehetken herkutteluineen. Lukujärjestys vaihtuu viikoittain, koska minulla on toinen yritys pyöritettävänä ja äitinä meidän perheen menoja. Pyrin tarjoamaan mahdollisimman paljon tunteja eri kellonaikoihin.

Lukujärjestys löytyy varaa heti-ajanvarausjärjestelmästä. Ensimmäisen kerran tulee kirjautua palveluun ja luoda tunnukset. Tämän jälkeen pääsee kätevästi varaamaan ja maksamaan tunteja. Yritän laittaa aina etukäteen pari seuraavaa viikkoa. 

Varaa heti-järjestelmästä voi varata myös äänimaljahoidon, parihoidon tai Satu-Lapsi-hieronnan. Hoidot tehdään lattialla ohuen luomumerinovillamaton päällä maaten päällysvaatteet päällä. Näin talvisin kannattaa pukea lämpimästi päälle niin hoitoihin kuin joogatunneillekin. Vanhan Porvoon talot ovat aina vähän viileitä. Laita siis suosiolla villasukat jalkaan.

Tunnit pitää varata viimeistään 60 min ennen tunnin alkua ja hoidot kaksi tuntia ennen hoitoajan alkamista. Tunnit ja hoidot voi perua maksutta kuusi tuntia ennen tunnin tai hoidon alkua varausjärjestelmässä. Tämän jälkeen tunti ja hoito veloitetaan, vaikka sille ei saavuttaisi eikä sitä voi siirtää toiseen ajankohtaan.

MaliYogan tunnit ja hoidot varataan kätevästi varaa heti-järjestelmästä, joka löytyy kotisivuilta.

Maksutapoina myös liikuntaedut, käteinen, pankki-ja luottokortit

Verkkomaksujen lisäksi MaliYogassa voi maksaa paikan päällä käteisellä ja pankki-ja luottokorteilla. Maksutapoina käyvät myös liikuntaedut: Smartum, Edenred ja Epassi. Jos haluat maksaa eduilla, niin niin otathan ystävällisesti yhteyden etukäteen sähköpostitse malina@maliyoga.fi. Nyt on hyvä aika käyttää vuoden 2022 viimeiset liikuntaedut pois ja kohtahan jo tulee uudet edut vuoden vaihtuessa.

MaliYogassa on ihana tunnelma.

MaliYogan käsintehdyt lahjakortit ovat toivottu lahja pukinkonttiin

Jos mietit joululahjaa ihmiselle, jolla on jo ihan kaikkea, suosittelen lämpimästi MaliYogan lahjakorttia. Kaikki MaliYogan tunnit ja palvelut sopivat myös ensikertalaisille eli aiempaa kokemusta tai osaamista ei tarvita. Joogastudiolta löytyy kaikki tarvittavat eli joogamatot, tarvikkeet ja välineet. Teen MaliYogan lahjakortit käsin, joten ne ovat uniikkeja ja upeita kortteja jo ihan sellaisenaan. Lahjakortit voi ostaa kätevimmin suoraan paikan päältä.

MaliYogan lahjakortin arvonta SoMe:ssa

Voit myös osallistua nyt MaliYogan lahjakortin arvontaan Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50,00 euron arvoinen lahjakortti MaliYogan tunneille tai palveluihin. Osallistu arvontaan tykkäämällä MaliYogan Facebook-sivuista ja/tai Instagram-tilistä ja kommentoimalla arvonnasta kertovaan postaukseen mihin käyttäisit lahjakortin. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan yksi lahjakortti, joka on voimassa 1.4.2023 saakka. Lahjakorttia ei voi muuttaa rahaksi eikä sitä saa myydä eteenpäin. Arvonta suoritetaan 22.12.22 klo 11:00 ja voittajan nimi julkaistaan arvonnasta kertovassa postauksessa.

MaliYogan tämän viikon teemana on ”Uuden syntyminen”.

MaliYogassa jokaisella viikolla on vaihtuva teema

MaliYogan jokaisella viikolla on oma vaihtuva teema. Tämän viikon 50 teemana on ”Uuden syntyminen”.

Nyt on aika uudelle. Tunne sen syntyvoima. Mitä uutta haluat elämääsi juuri nyt? Anna sille tilaa. Aloita uusi tapa tai harrastus tällä viikolla. Varaa aika vaikka Yin joogatunnille tai äänimaljarentoutukseen. Anna itsellesi uusi rutiini. Tämä aika on paras aika. Olet sen ansainnut. 

Tervetuloa! ❤️

Uuden joogastudion avaaminen Vanhaan Porvooseen

Uuden joogastudion avaaminen Vanhaan Porvooseen (osoitteeseen Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo) on suuri unelmani.

Uuden joogastudion avaaminen on suuri unelmani.

Joogastudion tilan löytyminen

Olen etsinyt omaa tilaa joogastudiolle jo jonkin aikaa. Tässä viimeisen vuoden aikana on tullut käytyä katsomassa jos jonkinlaisia tiloja. Kaikissa on aina ollut enemmän tai vähemmän ”vikoja” miksi en ole ollut niistä kiinnostunut. Kiinnostavat tilat taasen eivät ole mahtuneet budjettiini tai huipputilat ovat vain menneet minulta sivu suun. Muistan hokeneeni viimeisimpien pettymysten jälkeen: ”Ei haittaa, kyllä parempaa on vielä minulle tulossa.”

Hyvää kannattaa odottaa.

Täydellinen joogastudion tila Vanhassa Porvoossa

Syyslomalla olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kävin katsomassa kaikkien aikojen ihaninta vastaremontoitua 80 m2:n liiketilaa huippusijainnilla Vanhassa Porvoossa. Se oli kuin luotu joogatoimintaani. Tila teki minuun niin suuren ensivaikutuksen, etten ollut milloinkaan mitään vastaavaa kokenut. Suorastaan lumouduin näkemästäni. Sen yksinkertaisesti vaan tietää, kun oikea osuu kohdalle. Asiat tapahtuivat todella nopeasti ja sain jo marraskuun alussa uuden joogastudion avaimet.

MaliYogan joogastudion tila on mielestäni lumoava.

Kiireinen marraskuun alku

Minullahan on kokonaan toinen päätyö yrittäjänä ja se on pitänyt minut kiireisenä viime aikoina. Olen ollut työ-ja koulutuskeikoilla marraskuussa mm. Kuopiossa ja Naantalissa. Aikaa minulla ei ole ollut paljoakaan ylimääräistä. 

Olen aikoinani avannut viisi omaa kahvila-ravintolaa ja ajattelin, että joogastudion avaamisessa olisi yhtä iso homma. Onneksi luuloni osoittautuivat täysin vääriksi. Uuden joogastudion avaaminen Vanhaan Porvooseen on käynyt todella helposti, asiat ovat vain soljuneet.

MaliYogassa on upouusi keittiö ja sieltä kauniit näkymät Vanhaan Porvooseen.

Joogatarvikkeiden ja välineiden hankkiminen uuteen joogastudioon

Joogamattoja miettiessä ajattelin ensi hankkia Mandukan matot. Tulin toisiin ajatuksiin, kun kävin porvoolaisen Sarwa Yogan myymälässä. Sain sieltä mukaani näytepalat joogamatoista ja bolstereista. Mallasin niitä joogatilan seinien ja lattian väriin. Lopulta päädyin tilaamaan Sarwa Yogalta ihanat turkoosit bolsterit, tummansiniset joogamatot, korkinväriset blokit ja ihanat luomumerinovillamatot hoitoalustoiksi. Sarwa Yogalta sain kaupan päälle suloiselle joogakoira Cocolle oman pienen mittojen mukaan tehdyn joogamaton. 

Mallailin Sarwa Yogan bolstereiden ja joogamattojen mallipaloja MaliYogan seinien ja lattian väreihin.

Uuden joogastudion kalustaminen ja sisustaminen porvoolaisten yritysten tuotteilla

Uuden joogastudion kalustaminen ja sisustaminen on ollut mieluisaa tekemistä. Halusin tilaan jotain uutta, jotain vanhaa, jotain kierrätettyä ja paljon turkoosia. Luonnollisesti keskitin ostoni pääasiassa porvoolaisiin yrityksiin. Olenkin saanut loistavaa palvelua, ruhtinaallisia alennuksia ja hyviä vinkkejä. Kiitän mm. seuraavia yrityksiä, joista olen hankintoja tehnyt: Sasu`s Playhouse, Sessak, Sarwa Yoga, Porvoon Ekokauppa, P-merkki, Eurokangas Porvoo, Plantagen Porvoo, K-citymarket Porvoo, K-Rauta Porvoo ja Tokmanni Porvoo.

Löysin MaliYogan naapurista Sasu`s Playhousesta upean ison tiikkipöydän, jonka ympärille hankin kierrätettynä 12 tuolia.

Sisustamisessa kaikki on mennyt uskomattoman helposti ja sujunut kuin valssi. Olen nähnyt unissa ja meditoidessa joogastudioon liittyviä asioita. Esimerkiksi salin valkoiset pallolamput tulivat uneeni ja ne löytyivät heti seuraavana päivänä alennuksella. Jännällä tavalla kaikki sisustuselementit, kankaat, huonekalut ja värit sointuvat keskenään. Ne sopivat tilaan täydellisesti. Tuntuu siltä kuin tässä prosessissa olisi korkeammat universumin voimat olleet apunani laittamassa kaiken tapahtumaan niin helposti, nopeasti ja kauniisti. 

Joogastudion pallolamput näin unessani.

Uuden joogastudion markkinointi

Uuden joogastudion markkinoinnin aloitin avaamalla MaliYogalle oman Instagram-tilin. Tervetuloa seuraamaan ja rakentamaan joogastudiota kanssani. On ollut kivaa postailla siellä. Markkinoinnissa panostan SoMeen ja kotisivujen hakukonenäkyvyyteen.

Halusin MaliYogalle näyttävät ja kauniit graafikon suunnittelemat käyntikortit. Minulla oli helsinkiläisen graafikko Jenni Kolin kanssa sovittuna palaveri ihan toisen asian puitteissa. Siinä neuvottelun aikana kysäisin häneltä olisiko hänellä aikaa, kiinnostusta ja mahdollisuutta toteuttaa minulle pikaisella aikataululla MaliYogan käyntikortin suunnittelu. Jenni vastasi myöntävästi ja muutaman arkipäivän kuluttua sähköpostissani oli mielestäni täydellinen käyntikortti. Jenni sanoi, että hän haluaa tulla ehdottomasti kokeilemaan Soundful Yin® -joogaa tunnilleni Helsingistä asti.

Jenni Koli teki minulle upeat käyntikortit.

Markkinoinnissa tärkeää on myös näkyvyys. MaliYogan ulko-oven ikkunaan ja sen päällä olevaan yläikkunaan tilasin mainosteipit P-merkistä. Eurokankaasta löysin vielä alennuksesta ihanan turkoosin verhokankaan, jonka jossain vaiheessa ompelen oven ikkunaan verhoksi. Niin sitten on joogastudion ulkonäkyvyys kunnossa.

MaliYogan sisäänkäynti on osoitteessa Mannerheinimkatu 4.

Intian joogamatkalle hakemaan oppia ja energiaa

Kahdessa viikossa olen saanut MaliYogan uuden joogastudion avaamiseen liittyvät kaikki tärkeimmät asiat tehtyä. Olen häkeltynyt miten hyvässä mallissa kaikki tosiaan nyt jo onkaan. Kiitän perhettäni, ystäviäni, asiakkaitani, yhteistyökumppaneita ja kaikkia ihania ihmisiä avusta ja kannustuksesta.

Kaikki ketkä ovat tähän mennessä uudessa joogastudiossani käyneet, ovat pitäneet näkemästään. Olen joogannut siellä yksin, poikani, lasten ja ystävieni kanssa. Onpa siellä jo yksi yksityistuntikin ehditty pitää. Joogastudiossa on todella hyvä energia ja upea akustiikka äänimaljoille

Tänään lähden joogamatkalle Intiaan hakemaan lisää joogaoppia ja ennenkaikkea rentoutumaan. Aion tankata itseni täyteen aurinko-ja joogaenergiaa. Reissuun lähden lähes tyhjällä rinkalla, koska toivon löytäväni tuliaisiksi sieltä joitain ihania kankaita, pieniä patsaita, äänimaljoja ja koriste-esineitä MaliYogaan.

MaliYoga on jo lähes valmis.

MaliYogan uuden joogastudion avajaiset lauantaina 10.12.2022 klo 12:00-15:00

MaliYogan uuden joogastudion avajaiset pidän lauantaina 10.12.2022 klo 12:00-15:00. Sydämellisesti tervetuloa! Avajaisten jälkeen alkaa toiminta pyörimään täysillä. Avajaisviikolla avaan ensimmäisten viikkojen ajanvarauskalenterin. Sieltä pääsee sitten ostamaan ja varaamaan mm. joogatunteja, sointukylpyjä, teematunteja ja äänimaljahoitoja. Joulukuussa pidän muuten suositun ”Lapsijoogaa ja joulukorttiaskartelua”-teematunnin sovellettuna myös aikuisille ”Yin joogaa ja joulukorttiaskartelua”. Nähdään siis joulukuussa uudella ihanalla Vanhan Porvoon joogastudiolla! 

Tervetuloa avajaisiin lauantaina 10.12.22 klo 12:00-15:00.