Minkä joogalajin avulla kehittää notkeutta ja voimaa?

Jooga tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää sekä kehon notkeutta että voimaa samanaikaisesti. Tämä yhdistelmä on keskeinen osa joogan monipuolisia hyötyjä kehon toiminnalle ja hyvinvoinnille. Mietitkö minkä joogalajin avulla kehittää notkeutta ja voimaa omaan kehoosi?

Jooga kehittää notkeutta ja voimaa samanaikaisesti.

Notkeuden kehittäminen joogalla 

Jooga-asanat (asennot) ovat avain notkeuden kehittämiseen. Ne venyttävät ja avaavat kehoa monipuolisesti, parantaen nivelten liikkuvuutta ja estäen lihasten jäykkyyttä. Lempeästi ja hallitusti suoritettuna jooga-asanat auttavat lisäämään kehon joustavuutta ja elastisuutta. 

Jooga-asanoiden avulla voi saada kehoon lisää notkeutta.

Voiman rakentaminen joogaharjoituksissa 

Vaikka jooga tunnetaan usein rauhallisena ja rentouttavana harjoitusmuotona, se voi myös olla erinomainen tapa kehittää kehon voimaa. Joogaliikkeet ja asanat vaativat usein kehon painon hallintaa ja tukemista, mikä vahvistaa lihaksia erityisesti keskivartalossa, käsissä ja jaloissa. 

Jooga voi olla erinomainen tapa kehittää kehon voimaa.

Eri joogatyylit notkeuden ja voiman kehittämisessä 

Joogan monipuolisuus mahdollistaa erilaisten tyylilajien valinnan sen mukaan, millaista harjoitusta kehosi kaipaa. MaliYogassa opetettavat mm. Lempeä Astanga, Yin jooga ja Luova jooga ovat vain muutamia esimerkkejä joogatyyleistä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi notkeuden ja voiman kehittämisessä. 

MaliYogassa opetan mm. seuraavia joogatyylejä: Lempeä Astanga, Yin jooga ja Luova jooga.

Lempeä Astanga

Lempeä Astanga-jooga yhdistää perinteisen Astanga-joogan dynaamiset liikkeet ja hengitysharjoitukset hitaampaan ja pehmeämpään vauhtiin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä kehon liikkeisiin ja asanoiden oikeaan suoritustekniikkaan. Notkeuden kehittämisessä tämä joogatyylilaji auttaa venyttämään ja avaamaan kehoa lempeästi, samalla kun se vahvistaa lihaksia. Jotkut kutsuvat Astangaa voimajoogaksi.

Lempeä Astanga voi tuoda kehoon nopeastikin notkeutta ja voimaa,

Yin jooga

Yin jooga keskittyy syviin venytyksiin ja pitkiin, rentouttaviin asentoihin, jotka pidetään usein 3-5 minuutin ajan. Tämä joogatyylilaji auttaa lisäämään notkeutta ja liikkuvuutta, kun se venyttää sidekudoksia ja nivelten liikeratoja. Vaikka Yin jooga ei välttämättä ole voimakkaasti lihaksia vahvistava harjoitusmuoto, se auttaa silti parantamaan kehon kokonaisvaltaista suorituskykyä ja estää lihasjäykkyyttä.

Yin jooga tuo usein kehoon lisää notkeutta ja liikkuvuutta.

Luova jooga

Luova jooga tarjoaa mahdollisuuden liikkua vapaasti ja luovasti oman kehosi ehdoilla. Tämä joogatyylilaji yhdistää erilaisia omia vapaavalintaisia luovia jooga-asanoita ja liikesarjoja, mikä auttaa parantamaan notkeutta ja voimaa monipuolisesti. Luova jooga voi myös auttaa kehittämään kehonhallintaa ja tasapainoa sekä parantamaan kehon tietoisuutta.

Luova jooga voi lisätä nopeastikin kehon notkeutta ja voimaa riippuen ihan siitä, millaisia liikkeitä haluaa tunnilla itse tehdä.

Kuinka löytää oma tapasi harjoittaa joogaa

Tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa harjoittaa joogaa. Kokeile erilaisia joogatyylejä rohkeasti ja löydä ne, jotka tuntuvat parhaiten sopivan omiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Kuuntele kehoasi ja edisty omaan tahtiisi, sillä jokaisella on oma polkunsa joogan maailmassa. Unohda kaikki ennakkoluulot, kuten Astanga jooga on todella vaikeaa ja Luovassa joogassa pitää näyttää upealta, ja tule avoimin mielin kokeilemaan uutta. Säännöllinen harjoittelu parantaa kehon toimintaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Muista kuunnella kehoasi ja nauttia matkasta kohti parempaa fyysistä ja henkistä tasapainoa joogan avulla.

Joogafestivaaleilla 2024 pidin Lapsijoogan näytetunnin.

MaliYogan maksuton näytetunti eri joogalajeista

Jos mietit mikä joogatyyli sopii sinulle parhaiten, osallistu MaliYogan maksuttomalle näytetunnille eri joogalajeista. Näytetunnilla esitellään Lempeä Astanga, Luova jooga, Yin jooga, Soundful Yin® -jooga ja Äänimaljarentoutus. Saat kaikista näistä hiukan tietoa ja esittelyn. Teemme muutamat asanat eli pääset itse käytännössä kokeilemaan, katsomaan ja kysymään. Seuraava näytetunti pidetään lauantaina 6.4. klo 12.30-13.30. Ilmoittaudu sinne varaamalla täältä paikkasi.

Sydämellisesti tervetuloa Vanhan Porvoon joogastudio MaliYogaan tutustumaan!

MaliYoga toivottaa sinut tervetulleeksi kokeilemaan ja ihastumaan joogaan Vanhassa Porvoossa!

Lapsijoogan ohjaajakoulutus alkaa Porvoossa

Olen enemmän kuin innoissani ilmoittaessani, että lapsijoogan ohjaajakoulutus käynnistyy Porvoossa nyt keväällä 2024! Koulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle lasten maailmaan ja oppia ohjaamaan heitä joogan ihmeelliseen maailmaan.

Lapsijoogan ohjaajakoulutus käynnistyy Porvoossa keväällä 2024.

Miksi lapsijooga?

Lapsijooga on voimakas työkalu, joka edistää lasten fyysistä, henkistä ja emotionaalista hyvinvointia. Se auttaa lapsia löytämään tasapainoa, voimaa ja luovuutta sekä kehittämään keskittymiskykyä ja itsetuntemusta. Lapsijooga on myös hauska ja interaktiivinen tapa oppia. Se kannustaa lasten mielikuvitusta ja leikkimielisyyttä. Lapsijoogan avulla lapset voivat oppia ilmaisemaan itseään ja yhdistämään kehon ja mielen tasapainon.

Lapsijooga edistää lasten fyysistä, henkistä ja emotionaalista hyvinvointia.

Miksi valita juuri MaliYogan lapsijoogan ohjaajakoulutus Porvoossa?

Koulutus on suunniteltu tarjoamaan kattava ja käytännönläheinen lähestymistapa lapsijoogan opettamiseen. Koulutuksen aikana opit monipuolisia ja luovia tapoja ohjata joogaa lapsille eri ikäkausina. Kurssi sisältää teoriaa, käytännön harjoituksia, ryhmäkeskusteluja ja havainnointia, jotka auttavat sinua kehittämään tarvittavia taitoja ja ymmärrystä lasten joogasta. 

Vanhan Porvoon idyllinen ja inspiroiva ympäristö tarjoaa täydellisen paikan koulutukselle. MaliYogan joogastudio huokuu hyvää energiaa ja tarjoaa rauhallisen paikan ja upeat puitteet oppimiselle.

MaliYogassa on loistavat puitteet Lapsijoogan ohjaajakoulutukselle.

Porvoon Lapsijoogan ohjaajakoulutuksen kouluttajana Malina

MaliYogan Lapsijoogan ohjaajakoulutuksen kouluttajana toimii Malina Pursiainen, jolla on usean vuoden kokemus lapsijoogan ohjauksesta ja koulutustyöstä. Malina on kierrellyt kouluissa ohjaamassa joogaa, pitänyt monena kesänä Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriiteillä 3-12-vuotiaille lapsille joogaa, tarjoaa Porvoon harrastamisen mallin kautta tällä hetkellä kaksi viikkotuntia Joogaa 6.-9. luokkalaisille porvoolaisille koululaisille ja lisäksi Malina ohjaa viidettä vuotta omaa ryhmää lapsijoogaa 7-12-vuotiaille lapsille. 

Malinalla on usean vuoden kokemus lapsijoogan ohjauksesta ja koulutustyöstä.

Kuka voi osallistua?

Koulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään lasten kanssa ja jakamaan joogan iloa ja hyötyjä heidän kanssaan. Aiempi kokemus joogasta ei ole välttämätöntä, mutta avoin mieli ja halu oppia uutta ovat tärkeitä. 

Lasten kanssa työskenteleville: Varhaiskasvatuksen ja ala-asteen opettajille, avustajille, iltapäiväkerho-ohjaajille, sote-alan ammattilaisille.

Joogeille: Intohimoisille joogeille, joogaohjaajille tai sellaiseksi haluaville.

Vanhemmille: Äideille, isille, mummuille, vaareille, kummeille tai muille lapsille tärkeille aikuisille.

Lapsijoogan ohjaajakoulutus sopii hyvin esim. varhaiskasvatuksen ja ala-asteen opettajille, avustajille, iltapäiväkerho-ohjaajille ja sote-alan ammattilaisille.,

Koulutusohjelman yksityiskohdat 

Koulutusohjelma on suunniteltu tarjoamaan osallistujille kattava ja syvällinen ymmärrys lapsijoogan opettamisesta. 

Kurssin aikana käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: 

  • Lasten kehityksen ymmärtäminen eri ikäkausina ja sen vaikutus joogan opettamiseen.
  • Turvalliset ja tehokkaat joogaharjoitukset eri ikäisille lapsille. 
  • Tarinoiden tekeminen ja käyttäminen joogatunneilla. 
  • Meditaatio-, mielikuva-, hengitys- ja rentoutusharjoitukset lapsille. 
  • Lasten erityistarpeiden huomioiminen joogatunneilla, kuten erityistä tukea tarvitsevat lapset ja lapset, joilla on haasteita keskittymisessä. 
Lapsijoogassa ei tehdä näin haastavia asnaoita. Kuvassa Astangajoogan Ardha Baddha Padmottanasana.

Osallistujien palaute 

Aiemmat osallistujat ovat antaneet positiivista palautetta Malinan järjestämistä kursseista ja koulutuksista. He ovat kiitelleet Malinaa lämpimästä ja kannustavasta opetustyylistä sekä koulutuksen monipuolisesta sisällöstä. Malinalla on kyky antaa osallistujille rohkeutta ja luoda varmuutta. 

Tervetuloa ohjaamaan iloa ja hyvinvointia lasten maailmaan!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot 

Ilmoittautuminen lapsijoogan ohjaajakoulutukseen Porvoossa on avoinna nyt. Lisätietoja kurssista, aikatauluista ja hinnoista löydät MaliYogan verkkosivuilta. Älä missaa tätä mahdollisuutta aloittaa uusi seikkailu lasten joogan parissa ja syventää osaamistasi ohjaajana! Tule mukaan matkalle, jossa yhdistyvät luova ilmaisu ja hyvinvointi. Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi tällä ainutlaatuisella koulutuksella, joka voi muuttaa sekä sinun että lasten elämän.

Lempeä Astanga: Joogatunnit ja-kurssit nyt Porvoossa

Alkaneen vuoden 2024 kunniaksi MaliYogan aikuisten joogatarjonta laajenee. Helmikuussa pidetään ensimmäinen Lempeä Astanga – alkeiskurssi ja silloin polkaisee käyntiin myös Lempeä Astanga viikkotunnit.

MaliYogan 1-vuotissynttäreitä juhlittiin viime lauantaina. Nyt on hyvä aika laajentaa aikuisten joogatarjontaa.

Astanga jooga: Yhteyttä kehoon ja mieleen 

Astuin ensimmäisen kerran joogamatolle yli kaksikymmentä vuotta sitten ja siitä asti omana ”pääjoogalajini” on ollut Astanga jooga. Astanga jooga on muinainen joogamuoto, joka on voimakas ja dynaaminen. Se tarjoaa monia fyysisiä ja henkisiä hyötyjä, ja on positiivisesti vaikuttanut koko elämääni.

Joogasin ensi kerran parikymmentä vuotta sitten täällä Helsingin Astangajoogakoululla Annankadulla ja eräässä ryhmässä Espoon Otaniemessä. Kuva on otettu joulukuun 2023 lopussa, jolloin osallistuin Helsingin Astangajoogakoulun vuodenvaihteen intensiivikurssille.

Kipuilusta kannustuksen kautta opettamaan

Olen saanut itse joogata huipputason Astanga joogaopettajien ohjauksessa niin Suomessa kuin joogaretriiteillä ja reissuissa ulkomailla. Siksi oma rimani Astangan opettamiseen on ollut hyvin korkealla. Hämmennyin kovasti, kun minulta alettiin kyselemään voisinko alkaa pitää myös Astanga joogatunteja MaliYogassa. Kipuilin jonkin aikaa päätöksen teon kanssa, mutta positiivinen palaute ja erään arvostetun suomalaisen Astangajoogaopettajani tuki antoivat rohkeutta tarttua tähän mahdollisuuteen. Vaikka minulla ei ole Intian Mysoresta hankittua perinteistä opettajakoulutusta, voin ohjata Lempeää Astangaa intohimoisesti ja sydämestäni. 

Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriitillä Houtskarissa 2023 huippuopettajieni Petri Räisäsen ja Juha Javanaisen kanssa.

Mitä Lempeä Astanga on? 

Lempeä Astanga yhdistää Astanga joogan voiman ja dynamiikan lempeyteen ja ymmärtämiseen. Lempeä Astanga ei ole pelkästään fyysinen harjoitus; se avaa mahdollisuuden tutkia mielen ja kehon yhteyttä. Voimakkaista liikkeistä huolimatta Lempeä Astanga opettaa kuuntelemaan kehoa ja löytämään lempeyden voiman omassa harjoituksessa. 

Lempeä Astanga avaa mahdollisuuden tutkia mielen ja kehon yhteyttä.

Ensimmäinen Lempeä Astanga – alkeiskurssi pidetään helmikuussa Vanhassa Porvoossa

Tämä Lempeä Astanga – alkeiskurssi on suunniteltu tarjoamaan osallistujille tasapainoinen kokemus kehon ja mielen hyvinvoinnista. Kurssilla käydään läpi mm. Astanga joogan perusteet, hengitys, aurinkotervehdykset, ensimmäisen sarjan seisoma-asanat, istuma-asanoita, loppuliikkeet, loppurentoutus, drishtit (katseen pisteet) ja bandhat (lihaslukot). Tarkoitus on rakentaa perustukset omalla Lempeälle Astangajoogaharjoitukselle. 

Ensimmäinen kurssi pidetään sunnuntaina 11.2.24 klo 14:00-17:00 ja siihen voi jo ilmoittautua. Se löytyy MaliYogan varaa heti-järjestelmästä nimellä ”aikuisten teemapäivä”. Pidän jatkossa kursseja säännöllisesti aina kysynnän mukaan.

Ensimmäiset Lempeä Astanga-alkeiskurssin 11.2. paikat on jo varattu.

Lempeä Astanga-viikkotunneille voi osallistua kurssin käytyä

Kurssin jälkeen voit osallistua Lempeä Astanga-viikkotunneille. Osallistuminen edellyttää kurssin käymistä tai tietämystä Astanga joogan perusteista ja ensimmäisen sarjan asanoista. Lempeä Astanga ei ole vain tunti viikossa; se on matka kohti tasapainoa, hyvinvointia ja syvempää itsetuntemusta. Luomme yhdessä yhteisön, joka tukee toinen toistaan. 

Lempeä Astanga on uusi askel joogamatkallani, ja innolla jaan sen teidän kanssa. Kiitos, kun kannustitte niin kovasti minua tähän. Lempeä Astanga tulee loistavasti täydentämään MaliYogan aikuisten viikkotuntitarjontaa. Voit nyt tulla dynaamiseen, luovasti liikkuvaan tai rauhalliseen joogaan. Triangeli on siis täydellinen. Tervetuloa mukaan Astanga joogan uudelle polulle!

Lempeä Astanga viikkotunnit alkavat MaliYogassa helmikuussa. Tervetuloa mukaan!

Porvoon harrastamisen malli – Jooga 6.-9.lk kokemuksia

Porvoon harrastamisen mallin kautta kaupunki tarjoaa jokaiselle lapselle yhden maksuttoman vapaavalintaisen harrastuksen koulupäivän jälkeen tai yhteydessä. Jaan nyt kokemuksia ohjaamastani harrastuksesta Jooga 6.-9. lk.

Kaikki harrastaa – Porvoon harrastamisen malli on osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen malli -hanketta.

Porvoossa on ollut tarjolla lapsijoogaa säännöllisesti yli neljä vuotta

Olen ohjannut säännöllisesti maksullista lapsijoogaa 7-12-vuotiaille lapsille Porvoossa jo vuodesta 2019. Lapsijooga on hauskaa, tarinallistavaa ja vauhdikasta. Murrosikäiset nuoret eivät enää välitä lapsijoogan kaltaisesta toiminnasta, koska se koetaan usein lapsellisena. Tämän ikäiset nuoret eivät kuitenkaan halua tulla vielä aikuisten joogatunneille, koska siellä voi olla heidän vanhempiaan tai vanhempien ystäviä. 

MaliYogan Lapsijoogan pikkujoulut joulukuussa 2023.

Yin joogaa äänimaljoilla nuorille Porvoon harrastamisen malli

Yin jooga äänimaljoilla on rentouttava harjoitus, joka yhdistää rauhallisen yin joogan ja tiibetiläisten äänimaljojen harmonisen vaikutuksen. Yhdessä yin jooga-asennossa eli asanassa ollaan noin kolme minuuttia eli joogamuotona tämä on hyvin hidastempoista ja rauhallista. Tuntiin sisältyy myös alkumeditaatio ja loppurentoutus.

Porvoossa ei ole aiemmin ollut nuorilla tällaiseen harrastukseen mahdollisuutta edes meidän yksityisten palvelun tarjoajien puolesta. Porvoon harrastamisen mallin kautta on nyt syyskaudesta 2023 alkaen tarjottu kerran viikossa 6.-9. luokkalaisille nuorille mahdollisuus osallistua yin joogaan äänimaljoilla täällä Vanhan Porvoon joogastudio MaliYogassa. Ryhmiä on yhteensä kaksi ja yhdessä on kerrallaan max. 10 osallistujaa. 

Yin jooga äänimaljoilla on rauhallinen ja rentouttava harrastus.

Tarve ja kohderyhmä

Elämme kiireisessä yhteiskunnassa, jossa jo yhä nuoremmat lapset kokevat stressiä, ahdistusta ja jopa uupumusta. Nuoret tarvitsevat rauhoittumiskeinoja ja stressinhallintatyökaluja. Monet etsivät tasapainoa arkeensa ja murrosiän tuomiin muutoksiin. Mieluisa harrastus auttaa nuorta etsimään minäänsä ja purkamaan matkalla vastaan tulevia paineita (Ruokonen 2023). Soveltuuko lähinnä länsimaisille aikuisille suunnattu yin jooga myös 6.-9- luokkalaisille porvoolaisnuorille säännölliseksi harrastukseksi? 

Nuoret tarvitsevat rauhoittumiskeinoja ja stressinhallintatyökaluja.

”Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa”-koulutusohjelma

Osallistuin nyt syyslukukaudella ”Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa”-koulutusohjelmaan. Kurssin järjesti Taideyliopiston Avoin kampus yhteistyössä Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Olympiakomitean kanssa. Koulutuskokonaisuus on yksi Harrastamisen Suomen mallin kehittämishankkeista ja se myös toteuttaa kansallista lapsistrategiaa. Koulutukseen liittyvän lopputehtävän inspiroimana halusin tietää enemmän joogatunneilleni osallistuvien nuorten mielipiteistä.

Porvoon harrastamisen mallin nuoret yin joogaamassa MaliYogassa.

Porvoon harrastamisen mallin kyselytutkimus ja sen tulokset

Syyslukukauden viimeisten tuntien aikana teetin osallistujille nimettömän kirjallisen kyselyn, jossa tiedustelin heidän tuntemuksiaan uudesta joogaharrastuksestaan. Kaikki tulivat erittäin mielellään tai hyvin mielellään joogatunnille MaliYogaan, keskiarvo: 4,7 (asteikolla 1-5). Kaikki olivat erittäin tyytyväisiä tai hyvin tyytyväisiä yin joogaan äänimaljoilla, keskiarvo: 4,8 (asteikolla 1-5). Nuorilla ei ollut mitään erityistä mitä toivoisivat lisättävän tai muutettavan joogatunneilla.

Kyselylomake nuorille.

Nuoret halusivat antaa mm. seuraavanlaista palautetta joogasta::

– Tosi ihanaa

– Pidän kaikesta

– Kivaa ja ihana mahdollisuus johonkin erilaiseen harrastukseen

– Todella mukavaa

– Kivan rauhallista

– Ihan kivaa

– Mukavan rentouttavaa koulupäivän jälkeen 

– Jooga on ollut todella kivaa ja rauhoittavaa

Kysymykseen ”Kuinka voisin tehdä joogasta entistäkin houkuttelevan harrastuksen sinulle?” nuoret vastasivat seuraavasti:

–       Ei mitenkään, tykkään tästä todella paljon

–       Ei tartte mitään lisää

–       Tämä mitä nytten on niin on jo houkuttelevaa. Ei tarvitse muutoksia.

–       Varmaan, että se olisi 2 kertaa viikossa, mutta muuten ei ole muutettavaa.

Olen kiitollinen nuorten antamasta hyvästä palautteesta.

Vaikutusten arviointi, palaute ja jatko

Kyselyn tulokset vahvistavat, että nuoret ovat kokeneet yin joogan äänimaljoilla positiivisena ja miellyttävänä harrastuksena. Olen myös saanut joiltain vanhemmilta suoraan kiitosta ja hyvää palautetta siitä, että heidän lapsensa ovat todella rauhoittuneet ja tykänneet joogasta. 

Olen kiitollinen Porvoon kaupungille, että se mahdollistaa tämän tärkeän harrastuksen 6.-9. luokkalaisille nuorille. Toivon sydämestäni, että joogatunti saa MaliYogassa jatkoa myös tulevina lukuvuosina. 

Nuorten mielestä jooga on ollut todella kivaa ja rauhoittavaa.

LÄHTEET

Ruokonen, I. (2023). Ohjaajan pedagoginen toiminta oppivan ja hyvinvoivan lapsen ja nuoren harrastusta tukemassa. Turun yliopisto.

Äänimaljarentoutus työhyvinvointipäivään Vanhassa Porvoossa

Työhyvinvointi on nykyaikaisen yrityskulttuurin kulmakivi. Se ei ole pelkästään välttämätöntä työntekijöiden hyvinvoinnille, vaan myös yrityksen menestyksen kannalta keskeistä. Tässä blogikirjoituksessa sukellamme äänimaljarentoutuksen maailmaan, joka on noussut suosituksi osaksi työhyvinvointipäiviä ja yritysten pikkujouluja täällä MaliYogassa Vanhassa Porvoossa

Äänimaljarentoutus on suosittu ohjelmanumero yritysten työhyvinvointipäivissä ja pikkujouluissa.

Äänimaljarentoutuksen taika MaliYogassa 

MaliYoga on tunnelmallinen joogastudio Vanhan Porvoon sydämessä. Paikkaa on kehuttu sen rauhoittavasta ilmapiiristä ja rentouttavista hyvinvointipalveluistaan. Täällä tiibetiläiset äänimaljat soivat myös Yin joogan viikkotunneilla. 

Marraskuinen hämärä, kynttilöiden loiste ja studion lämpö luovat täydellisen ympäristön äänimaljarentoutukselle. Tämä ainutlaatuinen kokemus on kerännyt suosiota erityisesti yritysten ja organisaatioiden työhyvinvointipäivien ja pikkujoulujen yhteydessä. 

MaliYogassa on täydelliset puitteet rentouttavalle äänimaljarentoutukselle.

Mikä on äänimaljarentoutus? 

Äänimaljarentoutus, joka tunnetaan myös nimellä sointukylpy, on menetelmä, jossa käytetään äänimaljoja luomaan rentouttavia ääniaaltoja. Tiibetiläiset käsintehdyt äänimaljat, jotka on valmistettu sekoituksesta kahdeksaa erilaista metallia, synnyttävät värähteleviä ääniä, kun niitä soitetaan puukapulalla eli iskimellä. Ääniaallot luovat harmonisen ja meditatiivisen tilan, joka auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan keskittymiskykyä. Sointukylvyn kesto on yleensä 60 minuuttia, mutta halutessa lyhyempikin sessio onnistuu.

Minä MaliYogan Malina olen koulutettu äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja.

Äänimaljojen positiiviset vaikutukset 

Äänimaljojen hyödyistä on tehty useita tutkimuksia. Esimerkiksi Journal of Evidence-Based Integrative Medicine -lehden julkaiseman tutkimuksen (2016) mukaan äänimaljarentoutus auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta. Samoin Psychology Today -lehden artikkeli (2017) korostaa, kuinka äänimaljojen syvärentouttava vaikutus voi alentaa verenpainetta ja parantaa mielialaa. 

Kaikki tarvittavat laitetaan MaliYogassa aina kauniisti valmiiksi osallistujille.

Äänimaljarentoutuksen kokemus MaliYogassa 

MaliYogassa äänimaljarentoutus on suunniteltu erityisesti työyhteisöille ja kaveriporukoille. Osallistujille on laitettu valmiiksi yleelliset merinovillamatot, viltit, bolsterit, pienet tyynyt ja pellavaiset silmätyynyt, joissa on ripaus laventelia. Äänimaljarentoutuksen aikana yleensä maataan selinmakuulla, mutta halutessa voi istua joogamaton päällä tai tuolilla. Äänimaljojen ja muiden soittimien sointi luo ainutlaatuisen äänimaiseman, joka kutsuu kuulijan matkalle sisäiseen rauhaan. Tarkoitus on rentoutua, keskittyä hetkeen ja vain olla. Jos nukuttaa, saa ottaa vaikka pienet päiväunet.

”MaliYogan äänimaljarentoutus on ihana oma rentoutumishetki arjen keskellä. Kaunis ja tunnelmallinen miljöö luo seesteisen tunnelman jo tunnille tultaessa. Ohjaajana Malina on rauhallinen ja huomaavainen.”

– Miia
Äänimaljarentoutus kutsuu osallistujan omaan sisäiseen rauhaan.

Äänimaljarentoutuksen jälkeen voi jäädä MaliYogaan vielä teelle ja nauttia mahdollisesti muistakin tilatuista herkuista. Joogastudiolla on suuri täyspuinen pöytä ja 12 tuolia, joten se mahdollistaa vaikka yhteisen ruokailun. Vanhasta Porvoosta löytyy idyllisiä ravintoloita ja monet TyHy-ryhmät suuntaavatkin suoraan joogastudiosta johonkin läheiseen ravintolaan tai saunaan jatkamaan virkistyspäiväänsä.

Työhyvinvointipäivän yhteyteen voi tilata erilaisia herkkuja.

Äänimaljojen vaikutus työyhteisöön 

Äänimaljarentoutuksen vaikutus työyhteisöön voi olla merkittävä. Se ei ainoastaan auta yksilöitä rentoutumaan, vaan myös luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmässä. Rentoutumishetki yhdessä vahvistaa tiimihenkeä ja parantaa ryhmän dynamiikkaa, mikä on erityisen tärkeää työyhteisöille, jotka kokevat jatkuvaa painetta ja stressiä. 

Äänimaljarentoutus auttaa rahoittumaan ja vahvistaa tiimihenkeä.

Yhteenveto 

Äänimaljarentoutus MaliYogassa tarjoaa ainutlaatuisen ja merkityksellisen kokemuksen työhyvinvointipäivien ja pikkujoulujen ohjelmaan. Yleensä tämä sopii kaikille osallistujille toisin kuin jooga, joka voi jakaa TyHy-päivien osallistujien mielipiteitä. MaliYogassa on jo käynyt useita työhyvinvointiryhmiä niin Porvoosta kuin Helsingistä ja kaukaisimmat Turusta saakka. Tulkaa rohkeasti kokeilemaan ja rentoutumaan, teen juuri teidän työyhteisölle hyvän tarjouksen ja onnistuneen tilaisuuden. Jos haluatte tulla ensin testaamaan sointukylpyä, voitte osallistua esimerkiksi seuraavaan kaikille avoimeen MaliYogan aikuisten teematuntiin 3.12.23 klo 15:00-16:30 ”Joulukuun äänimaljarentoutus” 25 euron hintaan.

Työhyvinvointipäivä MaliYogassa Vanhassa Porvoossa marraskuussa 2023.

Japanin joogaretriitti – Unelmani toteutuminen

Olin onnekas, kun yksi suurimmista unelmistani toteutui lokakuussa: osallistuin joogaretriittiin Japanissa. Kokemus oli niin sykähdyttävä, että haluan jakaa retriittitunnelmia kanssanne.

Japanin joogaretriitin joogashalan edessä puutarhassa aurinkoista päivää paistattelemassa.

Valmistautuminen Japanin joogaretriittiin

Vuosi sitten osallistuin osittain saman porukan kanssa astangajoogaretriitille Intiassa, Yogagurugulassa. Intiaan matkustamiseen liittyi monia järjestelyjä, kuten viisumin hankinta ja matkarokotusten varmistaminen, mutta Japaniin valmistautuminen oli huomattavasti yksinkertaisempaa. Vaihdoin etukäteen rahaa Japanin jeneiksi, sillä monet paikat suosivat käteistä eivätkä aina hyväksy korttimaksuja.

Japanin joogaretriitille valmistautuminen oli minulle helppoa.

Matka Japanin joogaretriitille yksin

Suomesta retriitille osallistui viisi henkilöä, mukaan lukien minä. Muut ryhmäläiset matkustivat ennen minua, sillä halusin viettää mahdollisimman paljon aikaa MaliYogassa ennen lomalle lähtöä. En halunnut olla pois rakkaasta joogastudiostamme yhtään päivää enempää kuin oli välttämätöntä.

Yölennon päätteeksi saavuin aurinkoiseen Osakaan.

Keskiviikkona 11.10.2023 astuin yölennolle Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja suuntasin kohti Osakaa. Saavuttuani määränpäähän jatkoin matkaa bussilla Kioton bussiasemalle, mistä otin taksin The Royal Park Canvas – Kyoto Nijoon -hotellilleni.

Kioton vanha kaupunki Gion.

Teknologia haastaa Japanissa

En ole erityisen teknisesti taitava, joten automaattien kanssa asiointi Japanissa tuntui aluksi haastavalta. Maassa monet asiakaspalveluprosessit on automatisoitu, ja joissakin paikoissa jopa robotit hoitavat asiakaspalvelua. Osakan lentokentällä kohtasin ensimmäisen haasteeni yrittäessäni ostaa bussilippua automaatista Kiotoon. Japanin kirjoitusjärjestelmä on hyvin erilainen verrattuna latinalaisiin aakkosiin, ja olin ymmälläni, mitä merkit tarkoittivat.

Kauniit japanilaiset kirjoitusmerkit.

Onnekseni sain apua paikallisilta, jotka osoittautuivat erittäin ystävällisiksi ja avuliaiksi. Tarvitsin myös apua sisäänkirjautumisessa hotelliini automaatin kautta ja myöhemmin illalla tehdessäni ruokatilausta ravintolan tilausautomaatilla.

Japanilaiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita.

Unohtumaton päiväretki Mt. Kuraman vuorelle

Perjantaiaamuna 13.10. tapasin kaksi minulle ennestään tuntematonta retriittiosallistujaa Kenain Demachi Yanagin asemalla. Ensikohtaamisemme oli sydämellinen. Olimme niin onnellisia nähdessämme toisemme, että halasimme välittömästi.

Heti Japaniin saapuessani lähdin retkelle Mt. Kuraman vuorelle kahden muun retriittiosallistujan kanssa.

Teimme yhdessä matkan Mt. Kuraman vuorelle, joka oli noin puolen tunnin junamatkan päässä. Se on sanoin kuvaamattoman kaunis ja pyhä paikka, jossa tunsin voimakasta energiaa. Vuoren juurella sydämeni löi kiivaasti ja jalkani tuntuivat voimattomilta, mutta samalla koin suunnatonta keveyttä.

Mt. Kurama on todella kaunis vuori.

Vietimme koko päivän patikoiden Mt. Kuramalla, ihaillen sen satumaista luontoa. Valtavat puut, kiemurtelevat juuret, japaninmännyt ja kirsikkapuut sekä lukuisat purot loivat maagisen ympäristön. Vuorelta löytyy myös temppeleitä ja muita pyhiä paikkoja, joihin ihmiset tulevat kaukaa. 

Patikoimme satumaisen kauniissa maisemissa.

Suurin syy, miksi halusin vierailla Mt. Kuramalla, oli kuuluisa Kurama-dera temppeli, joka on yksi Japanin kauneimmista pyhistä paikoista ja reikin alkulähde. Reikin perustaja, Mikao Usui, on sanottu saaneen henkisen valaistumisen Kurama-vuorella, mikä johti reiki-harjoituksen kehittämiseen. Pääsimme uusien ystävieni kanssa myös osallistumaan temppelin kellarissa salaiseen energiahoitorituaaliin.

Kurama-dera temppelin edessä uusien joogiystävieni kanssa.

Japanin joogaretriitti – Zenin sydämessä Kiotossa

Ympäröivänä rauhan tyyssijana, joogaretriittimme Japanin Kiotossa sijaitsi idyllisessä Taizonin Zen-buddhalaisessa temppelikompleksissa. Tämä kattava alue tarjosi enemmän kuin pelkän hengähdystauon; se oli portti toiseen maailmaan, täynnä kukoistavia puutarhoja, meditatiivisia vesiaiheita ja eläväisiä lampia, joiden kilpikonnat ja värikkäät karpit muistuttivat luonnon leikkisyydestä.

Taizonin Zen-buddhalaisessa temppelialue oli uskomattoman kaunis.

Joogashalan rauhoittava syleily

Joogashalamme oli säteilevän kaunis ja tarjosi henkeäsalpaavat näkymät ulkona levittäytyvään puutarhaan. Lattian peittivät pehmeät tatami-matot, joiden päällä asanoiden harjoittelu tuntui erityisen miellyttävältä, vaikka tasapainoasanat haastoikin minua uudella tavalla.

Japanin joogaretriitin shalastamme aukesi upeat näkymät puutarhaan.

Kansainvälinen kohtaaminen ja korkeatasoinen opetus

Retriitin sydän sykki sen osallistujien ja opettajien kautta. Pääopettajamme, astangajoogan guru Vijay Kumar Manja Intiasta, toi mukanaan vuosien viisauden, tuettuna suomalaisen joogaopettajani Heidi Parviaisen ja australialaisen Yumi Kanekon asiantuntemuksella. Heidän johdollaan opetus syveni, ja osallistujien joukko – tullen niinkin kaukaa kuin Australia, Yhdysvallat ja Uusi-Seelanti – rikasti kokemusta ainutlaatuisilla näkökulmilla ja yhteisöllisyydellä.

Guruji perheineen tuli Intiasta Japanin joogaretriitille opettamaan.

Japanin joogaretriitin päiväohjelma

Päiväohjelmamme oli joogaretriitillä suunnilleen seuraavanlainen:

Klo 05.00 Herätys

Klo 06.00 Meditaatio

Klo 06.30 Asana-harjoitus (mysore)

Klo 9.00 Aamiainen

Klo 10.00 Joogafilosofia ja chanting

Klo 13.00 Lounas

Klo 15.00 Extra work shop (kahtena päivänä)

Iltapäivät ja illat antoivat tilaa henkilökohtaiselle ajalle, jolloin omatoimiset tutkimusmatkat Kioton sydämeen alkoivat.

Japanin joogaretriitin päiväohjelma oli sopiva.

Kioton lumo

Vapaa-ajalla tutustuin Kioton gastronomisiin ihmeisiin, nautin kaupungin kulttuuritarjonnasta ja tein löytöjä sekä perinteisten että modernien markkinoiden sykkeessä. Käyntini Kioton keisarillisessa palatsissa avasi silmäni historialliselle loistolle, kun taas hetket Bamboo Forestin rauhassa ja Tenryu-ji-temppelin pyhyydessä puhuttelivat syvällisemmin.

Bamboo forest oli maaginen.

Eräs iltapäivä kului paikallisessa suuressa kylpylässä, missä annoin kehoni ja mieleni uudistua kuumissa altaissa ja kokea suomalaisen saunan lämmön kaukana kodista. Kylpylän säännöt muistuttivat olemassa olevista kulttuurieroista, mikä lisäsi kokemuksen syvyyttä.

Japanissa on niin kaunista.

Japanin joogaretriitin syvä vaikutus

Retriitin myötävaikutuksella löysin uudelleen sen ilon ja elinvoiman, joka kumpuaa omasta astangajoogan asanaharjoituksestani. Jokainen harjoitus, jokainen hengitys ja liike kutoivat yhteen kokemuksen, joka sytytti sisälläni uuden kipinän ja intohimon joogaan. Opettajieni arvokkaat oivallukset ja henkilökohtaiset vinkit eivät ainoastaan vahvistaneet harjoitustani, vaan ne myös valaisivat henkistä polkuani, joka nyt tuntuu syvemmältä ja entistä merkityksellisemmältä.

Löysin Japanin joogaretriitillä uudelleen ilon omaan astangajoogan asanaharjoitukseeni.

Tämä matka ei rikastuttanut vain joogaani, vaan se toi elämääni myös sielunsiskoja, ikuisia ystäviä, jotka jakavat saman ymmärryksen. Jokainen kohtaaminen, olipa se sitten harjoituksen lomassa tai päivällisen äärellä, punoi meidät yhteen tavalla, joka ylittää maantieteelliset rajat – olen kiitollinen jokaisesta yhteydestä. ありがとうございます – kiitos.

Sain Japanin joogaretriitillä uusia ystäviä ja löysin sielunsiskoja,

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Joulu

Tuleva Vanhan Porvoon joogaretriitti – Joulu, joka järjestetään 8.-9.12.2023, tarjoaa minulle tilaisuuden antaa takaisin ja välittää eteenpäin syvällistä joogaviisautta. Odotan jo innolla, että pääsen jakamaan kaikkea Japanin joogaretriitilläni oppimaani ja myös levittämään positiivista ja syvällistä rauhaa. Näin voin välittää eteenpäin pienen osan siitä suuresta lahjasta, jonka tämä matka on minulle antanut.

Odotan jo innolla, että pääsen jakamaan kaikkea Japanin joogaretriitilläni oppimaani kanssanne.

Miksi tulla Vanhan Porvoon joogastudioon MaliYogaan?

Porvoo on täynnä erilaisia joogapaikkoja, joista voi olla vaikeaa valita mieluisinta. Joogasalit eroavat toisistaan paitsi sijainnin myös tarjonnan osalta. Vaihtoehtoja on monia: voit osallistua Kansalaisopiston järjestämälle suurelle joogatunnille koulun liikuntasalissa tai valita pienen ryhmän jonkun olohuoneessa. Tässä artikkelissa jaan kanta-asiakkaideni perusteluja sille, miksi he ovat valinneet Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan.

MaliYoga sijaitsee ainutlaatuisessa Vanhassa Porvoossa.

Loistava sijainti Vanhan Porvoon sydämessä 

MaliYogan ainutlaatuinen sijainti Vanhan Porvoon sydämessä tekee siitä erityisen. Alueen viehätys ja historialliset maisemat houkuttelevat vuosittain sekä matkailijoita että paikallisia. Ennen joogatuntia voit ihailla kaunista ympäristöä, kierrellä viehättävissä putiikeissa ja nauttia kahviloiden tunnelmasta. OP Mediassa MaliYogaa on kuvailtu Porvoon salaiseksi matkailuhelmeksi, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen. Lue lisää täältä.

MaliYogassa on rauhallista ja harmonista.

Hyvät energiat, rauha ja harmonia historiallisessa rakennuksessa

Monet sanovat Vanhan Porvoon joogastudioon MaliYogaan astuessaan, että täällä on poikkeuksellisen hyvät energiat. MaliYoga sijaitsee toista sataa vuotta vanhassa rakennuksessa, joka huokuu historiaa ja kauneutta. MaliYogan idyllisessä joogasalissa voit tuntea historian hengen yhdistyvän nykypäivän hyvinvointiin ja rauhoittumiseen. Tämä paikka on täydellinen vastapaino kiireiselle elämänmenolle. 

MaliYogan joogastudio on tunnelmallinen.

Kauniisti remontoitu tila ja ylelliset varusteet

Vanhan Porvoon joogastudio MaliYoga on hiljattain remontoitu ja kauniisti sisustettu. Huonekaluja ja tavaroita olen ostanut mm. Vanhan Porvoon ja lähialueen yrittäjiltä ja tietysti myös kierrätettynä. Joitain kankaita ja patsaita olen itse tuonut esim. Intiasta asti.

MaliYogassa on ripaus luksusta. Voit joogata takan äärellä ylellisten merinovillajoogamattojen päällä ja loppurentoutuksen ajaksi voit kääriytyä pehmeään huopaan ja laittaa laventelilta tuoksuvan silmätyynyn silmiesi suojaksi. Myös satusointukylpyyn osallistuvat lapset saavat nauttia näistä samoista ylellisyyksistä. Kaikki tarvikkeet ja välineet löytyvät joogastudiolta ja ovat käytettävisssä siellä ilman lisämaksua.

MaliYogassa on ripaus luksusta.

Pienet ryhmäkoot takaavat laadukkaan opetuksen

Vanhan Porvoon joogastudio MaliYoga on kooltaan noin 80 m2. Viikkotunneille otan yleensä maksimissaan noin kymmenen osallistujaa, mikä mahdollistaa laadukkaan opetuksen ja rauhallisen tunnelman säilymisen. Kaikki paikat ovat aina ns. eturivin paikkoja, jolloin jokainen osallistuja kuulee hyvin äänimaljat ja näkee opetuksen. Intiimi tunnelma tuo turvaa ja ennen kaikkea rauhallisuutta.

Viikkotunneille otetaan yleensä max. 10 osallistujaa.

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan ohjaajana on Malina

MaliYogan kaikkien tuntien ohjaajana toimin minä Malina eli samat tutut kasvot ovat sinua täällä aina vastassa. Teen tätä työtäni suurella sydämellä. Olen koulutukseltani mm. yin-jooga-ohjaaja, Soundful Yin® -joogaohjaaja, kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaaja, äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja. 

Pieni joogastudio mahdollistaa henkilökohtaisen yhteyden ohjaajaan. Tämä tarkoittaa, että saat yksilöllistä ohjausta ja tukea harjoituksessasi. Tunnen oppilaideni tarpeet ja voin tarjota räätälöityjä neuvoja ja korjauksia, jotta he voivat kehittyä omassa joogaharjoituksessaan. 

Kuuntelen aina toiveita herkällä korvalla ja pystyn toteuttamaan nopeallakin aikataululla asioita. Tästä viimeisin esimerkki on viime sunnuntaina alkunsa saanut Aikuisten teematunti ”Extra-pitkä yin jooga”, joka syntyi täysin asiakkaideni toiveesta.

Minä Malina joogaamassa MaliYogassa.

Monipuolinen tuntitarjonta laajalle kohderyhmälle ja kaikki tunnit myös aloittelijoille

Vanhan Porvoon joogastudiolla MaliYogassa on monipuolinen tuntitarjonta niin lapsille, aikuisille kuin yrityksillekin. Valikoimassa on tunteja, joita ei ole missään muualla Porvoossa säännöllisesti tarjolla kuten lapsijoogaa, luovaa joogaa ja Soundful Yin® -joogaa

Kaikki tunnit, tilaisuudet, retriitit ja tapahtumat sopivat aina myös vasta-alkajille eli aiempaa kokemusta ei tarvita.

MaliYogassa on tarjolla perheen pienimmille mm. lapsijoogaa ja satusointukylpyjä.

Rentouttava hyvinvointitila 

Joogastudion lisäksi MaliYoga tarjoaa myös rentouttavan hyvinvointitilan. Voit tuoda lapsesi satu-lapsi-hierontaan rentoutumaan tai voit nauttia itse äänimaljahoidosta. Saat makoilla lämpimän merinovillapatjan päällä viltin alla ja tuntea äänimaljojen värähtelyt kehossasi. Hoidon aikana voit vaikka nukahtaa. Tämä on täydellinen tapa poistaa stressiä ja hemmotella itseäsi samassa paikassa, jossa joogaat.

Yhteisöllisyys on minulle tärkeää ja haluan luoda MaliYogasta kaikille avoimen yhteisön.

Vanhan Porvoon joogastudio MaliYogan yhteisöllisyys

Minulle on ollut tärkeää mahdollistaa kaikille avoin upea joogayhteisö. Viikkotunteja lukuunottamatta kaikkien muiden tuntien päätteeksi on aina teehetki, jolloin pääsemme keskustelemaan ja halutessa tutustumaan toisiimme.

Vanhan Porvoon joogastudiolla MaliYogassa tulet kohtaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat kiinnostuksesi joogaa ja hyvinvointia kohtaan. Tämä voi johtaa uusiin ystävyyssuhteisiin ja tukiverkkoon, joka ulottuu joogastudion seinien ulkopuolelle. Henkilökohtaisesti olen ystävystynyt jo monen kanssa.

Olen valanut itse nämä mehiläisvahakynttilät, joiden vahan olen hakenut porvoolaiselta mehiläistarhurilta.

Pieni joogapuoti

Laventelin tuoksuisia silmätyynyjä on kysytty minulta ja siksi olen ommellut niitä myyntiin MaliYogaan. Silmätyynyjä on jo mennyt kivasti 20,00 euron (sis. alv 24%) hintaan. Rakastan tehdä käsillä asioita. Aion rakentaa MaliYogan aulaan pienen joogapuodin, josta voit ostaa mm. valamiani kynttilöitä ja muita pieniä käsitöitäni. Yritän saada sen joulusesongiksi valmiiksi. 

Jos olet matkalla Porvooseen tai olet paikallinen, älä jää paitsi mahdollisuudesta vierailla uniikissa Vanhan Porvoon joogastudiossa ja hyvinvointitilassa. Toivotan sinut tervetulleeksi kokemaan hemmottelua ja rauhoittumista kauniissa ja historiallisessa ympäristössä. Tue paikallista pienyrittäjää ja tule hemmoteltavaksi MaliYogaan. Pyrin henkilökohtaisesti varmistamaan, että tunnet olosi kotoisaksi, rentoudut ja viihdyt hyvin. Tule itse katsomaan, mikä tekee MaliYogan tunnelmasta niin erityisen – varaathan paikkasi ajoissa!

Luovaa joogaa Porvoossa

Hyviä uutisia! Nyt on tarjolla luovaa joogaa Vanhassa Porvoossa viikoittain. MaliYoga taitaa olla tällä hetkellä ainoa joogastudio Porvoossa, jossa yhtenä viikkotuntina on valikoimassa Luova jooga.

MaliYogassa on nyt tarjolla Luovan joogan viikkotunti.

Mitä luova jooga on?

Luova jooga yhdistää asanat, lyhyet liikesarjat ja vapaan luovan liikkeen musiikin avulla. Se antaa osallistujille mahdollisuuden ilmaista itseään vapaasti ja luovasti liikkeen kautta. Luova jooga kutsuu meitä päästämään irti rajoituksista ja antautumaan liikkeen maailmaan. Se avaa oven sisäiseen luovuuteemme. Luovan joogan avulla voimme löytää uusia tapoja ilmaista tunteitamme, kokea kehon ja mielen yhteyden syvyydet ja herättää inspiraation kipinän.

Luova jooga näyttää tältä. Artikkelin lopussa on pieni videonäyte.

Miten MaliYogan Luova jooga sai alkunsa?

Luovuus on ollut elämässäni aina. Olen saanut jo äidinmaidossa ripauksen taiteellisuutta. Ylioppilaaksi valmistuin aikoinani Kallion ilmaisutaidon lukiosta. Siellä opiskelin mm. näyttämöilmaisua, puheilmaisua ja kirjallista ilmaisua. Olen harrastanut klassista balettia lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisiälläkin toistakymmentä vuotta. Minulla on siis hyvä tanssillinen peruspohja. 

Kallion ilmaisutaidon lukion ylioppilas.

Astangajoogaa olen harjoittanut säännöllisesti jo pitkään. Se on dynaamista joogaa, joka vaatii keholta voimaa ja notkeutta. Toisinaan vuosien varrella olen kärsinyt joistain astangajoogeille tyypillisistä vaivoista, jotka saattavat parantua hitaasti. Viime keväästä asti oikea olkapääni on ollut kipeä. Uskon, että vaiva juontaa juurensa astangajoogaharjoituksen lukuisista punnerruksista. Niinpä viime aikoina olen suosiolla karsinut punnerrukset pois harjoituksestani. Tämä on laskenut hieman ”joogakäyrääni” alas.

Rakastan klassista balettia vaikken enää tanssikaan sitä.

Koska kipeän olkapääni takia olen joutunut olosuhteiden pakosta muuttamaan tapaani tehdä astangajoogaa, ajattelin kokeilla kesällä rikkoa harjoitustani vieläkin radikaalimmin. Olen täysin vakuuttunut astangajoogan  1. ja 2. sarjan tehokkuudesta ja asanoiden tuomista hyvistä vaikutuksista. Niinpä halusin pitää hyvät asanat pohjalla, mutta lisätä päälle muuta. Otin rohkeasti mukaan musiikin. Lähdin kauniin musiikin mukana liikuttamaan asanoissa ensin varovasti käsiäni ja siitä innostuin liikkumaan enemmän musiikin tahtiin. Mitä enemmän rikoin omaa astangaharjoitustani, sitä enemmän koin vapautta ja luovuutta. Lisäsin uuteen harjoitukseeni pieniä liikesarjoja ja sitä liikkuvammaksi menoni muuttui. Jätin pois kokonaan joitain asanoita ja lisäsin pohjalle mm. yin joogasta tuttuja asentoja. Huomasin kehittäneeni kokonaan itselleni uuden joogatyylin ja ihanan sarjan, joka on joka kerta täysin uniikki ja ainutlaatuinen. Luovassa joogan harjoituksessani on mm. seisomasarja, istumasarja ja loppuliikkeet, mutta ne muistuttavat astangaa vain kaukaisesti.

Astangajoogassa on todella hyviä asanoita.

Innosta pursuen kerroin MaliYogassa yin joogaoppilailleni uudesta joogasuuntauksesta ja mahtavasta harjoituksestani. He innostuivat laillani ja halusivat heti kokea mistä on kyse. Järjestin pienelle porukalle testitunnin ja se oli menestys. Kaikki pilottiin osallistuneet hehkuttivat tuntia ja halusivat ehdottomasti tulla säännöllisesti uudestaan. Niinpä rohkenen positiivisen palautteen pohjalta lanseerata uuden Luovan joogan viikkotunnin MaliYogaan. 

Luovassa joogassa on vapaata liikettä.

Miksi harjoittaa luovaa joogaa?

Luovaa joogaa harjoittamalla voit saavuttaa useita etuja:

      1.    Itseilmaisu ja luovuus: Luova jooga antaa sinulle tilaisuuden ilmaista itseäsi kehosi ja mielentilasi kautta. Se voi auttaa sinua yhdistämään mielen ja kehon sekä tuoda esiin piileviä tunteita ja ajatuksia.

      2.    Stressin lievitys: Luova jooga tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen stressistä ja huolista. Luova ilmaisu ja liikkeet voivat auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan jännityksiä kehosta.

      3.    Itsetuntemus: Luova jooga voi auttaa sinua syventämään itsetuntemustasi tutkimalla kehosi reaktioita erilaisiin liikkeisiin ja hengitykseen. Tämä voi johtaa parempaan ymmärrykseen omista tarpeistasi ja rajoistasi.

      4.    Kehon tietoisuus: Luova jooga auttaa kehittämään parempaa kehon tuntemusta ja tietoisuutta. Se voi auttaa sinua parantamaan tasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta.

      5.    Ilon ja innostuksen lisääminen: Luova jooga voi tuoda iloa, innostusta ja positiivista energiaa elämääsi. Liikkeiden ja ilmaisun avulla voit kokea tyydytystä ja syvää nautintoa.

      6.    Luovan ajattelun kehittäminen: Luova jooga edistää luovan ajattelun kehittymistä ja voi auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuja elämän haasteisiin.

      7.    Yhteisöllisyys: Osallistuminen luovaan joogatuntiin voi tuoda sinut yhteen samanhenkisten ihmisten kanssa, mikä voi johtaa uusiin ystävyyssuhteisiin ja tukiverkostoihin. Meillä on MaliYogassa ihana joogayhteisö, johon olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Kaiken kaikkiaan luova jooga tarjoaa monipuolisen ja nautinnollisen tavan harjoittaa joogaa samalla kun pääset ilmaisemaan itseäsi ja kehittämään hyvinvointiasi.

Luovaa joogaa harjoittamalla voit saavuttaa monia etuja.

Miten voin kokeilla Luovaa joogaa?

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai luovasta liikkeestä, tämä sopii myös ensikertalaisille. Viikkotunnin kesto on 60 min ja se maksetaan kertamaksuna, 5-kerran kortilla tai 10-kerran kortilla ilmoittautumisen yhteydessä varaa heti-järjestelmässä. Sama kortti käy myös Yin joogatunnille. Maksa tunti ensin ja varaa se sitten vielä käyttäen maksuun ostamaasi prepaid-korttia. Onnistuneesta varauksesta tulee sähköpostiisi vahvistus. Jos et saa vahvistusta, ota yhteyttä Malinaan p.041-5230593 tai malina@maliyoga.fi.

Luovaa joogaa voi tulla kokeilemaan vaikka kertamaksulla.

Mitä välineitä tarvitaan Luovaan joogaan?

Tuo mukanasi oma joogamatto tai voit käyttää maksutta MaliYogan tummansinisiä joogamattoja. Luovan joogan tunnille pukeudutaan joustaviin vaatteisiin, liikkuessa voi tulla hiki.

Pukeudu Luovan joogan tunnille joogaan sopiviin vaatteisiin ja ota mukaan oma matto, jos sinulla sellainen on.

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Luovuus 22.-23.9.2023

Luonnollisesti seuraava syyskuussa järjestettävä Vanhan Porvoon joogaretriitti kantaa nimeä Luovuus. Jos siis haluat sukeltaa intensiivisesti luovuuden alkulähteille, on tämä ihanan rentouttava retriitti juuri sinulle.  

”Vanhan Porvoon joogaretriitti – Luovuus” tarjoaa sinulle ainutlaatuisen matkan kehon, mielen ja luovuuden syvyyksiin joogan avulla. Luvassa on turvallinen tila pois arjen kiireestä, lempeitä harjoituksia ja uusia työkaluja omaan henkiseen kasvuun ja hyvinvointiin. Tulet luomaan yhteyden sisäiseen voimaasi ja annat luovuutesi kukoistaa.

Retriitti sisältää ravitsevan ja herkullisen kasvislounaan sekä kahvi- ja teetarjoilun pienen purtavan kera. Majoitus ei kuulu retriitin hintaan. Autan mielelläni majoituksen ja matkustamisen järjestämisessä. Retriitille otetaan vain 6 osallistujaa.

Tervetuloa Vanhan Porvoon joogaretriitille Luovuus syyskuussa 2023.

Vanhan Porvoon joogaretriitin ohjelma

Perjantaina 22.9.23

Klo 17.00 Ovet aukeavat, saapuminen MaliYogaan (os. Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo)

Klo 17.30 Tervetuloa ja esittäytyminen 

Klo 18.00 Lempeä ilta Yin jooga

Klo 19.30 Iltatee ja luova kirjoittaminen

klo 20.30 Iltameditaatio

Klo 21.00 Hyvää yötä!

Lauantaina 23.9.23

Klo 10.00 Ovet aukeavat

Klo 10.15 Soundful Yin® -jooga

Klo 12.00 Kasvislounas Aatos Cafessa (os. Kaivokatu 37 B, 06100 Porvoo) ja kävelyä Vanhassa Porvoossa

Klo 13.30 Sointukylpy eli äänimaljarentoutus

Klo 14.30 Luova jooga

Klo 15.30 Iltapäiväkahvi/tee ja luova piirtäminen

Klo 16.30 Palaute ja loppumeditaatio

Klo 17.00 Retriitti päättyy, ovet sulkeutuvat, turvallista kotimatkaa!

Retriittipaikalta MaliYogasta löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet ja välineet eli lämpimät merinovillajoogamatot, joogamatot, bolsterit, viltit, joogatiilet ym. Mukaan tarvitset vain villasukat, juomapullon ja päälle mukavat lämpimät vaatteet. Jos sinulla on oma muistikirja ja piirustusvälineet, voit halutessa ottaa ne mukaasi. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet. 

MITÄ RETRIITTI SISÄLTÄÄ?

Yin-jooga
Yin-jooga on rauhallista, rentouttavaa ja passiivista joogaa. Yhdessä asennossa ollaan keskimäärin 3-5 minuuttia. Asanoiden aikana pääset nauttimaan ihanien äänimaljojen soinnusta.

Soundful Yin® -jooga
Soundful Yin® -joogassa yhdistyy yin-jooga, äänimaljahoito ja kosketus. Asanoiden aikana soitetaan äänimaljoja osallistujien keholla. Tämä on hoitava kokonaisvaltainen kokemus, jonka jälkeen olo on samaan aikaan hyvin rentoutunut, mutta samalla terävä. 

Luova jooga
Luova jooga on innovatiivinen lähestymistapa perinteiseen joogan asanaharjoitukseen. Se yhdistää liikkeen, musiikin ja vapaan ilmaisun. Luovassa joogassa ei ole oikeita tai vääriä tapoja tehdä asanoita,. Luova jooga avaa oven syvempään itsetuntemukseen, luovuuden virittämiseen ja tasapainon löytämiseen kehon, mielen ja sielun välillä.

Luova kirjoittaminen ja luova piirtäminen
Luova kirjoittaminen ja piirtäminen ovat herkkiä ilmaisutapoja, jotka antavat vapauden kuvata ajatuksia, tunteita ja ideoita ainutlaatuisella ja henkilökohtaisella tavalla hetkessä. Molemmat ilmaisutavat tarjoavat tilaa eksperimentoinnille ja omien tunteiden tutkimiselle. Tulet luomaan yhteyden sisäiseen voimaasi ja luovuuteesi.

Meditaatio
Meditaatiossa rauhoitetaan mieli ja pysähdytään hetkeen. Hiljentymällä ja sisäänpäin kääntymällä on mahdollista kokea läsnäolon voima ja voimistaa yhteyttä omaan itseen.

Sointukylpy
Sointukylvyssä eli äänimaljarentoutuksessa maataan tai istutaan ylellisen merinovillamaton päällä (tai tuolilla) viltin alla ja nautitaan ihanien äänimaljojen ja muiden soittimien kauniista äänimaailmasta. Sointukylpy on syvärentoutusmatka.

Palautteita viime retriitiltä:

”Ihana tila, lämminhenkinen tunnelma. Malinalla on vahvat hyvät energiat. Hän on upea, osaava ihminen. Malina tukee, neuvoo ja ohjaa. Jooga ja meditointi on uskomatonta, nukahdin loppurentoutuksen aikana. Ehdottomasti mukana seuraavissa retriiteissä ja joogatunneilla.” -Pirjo

”Kaikin puolin todella hyvä ja monipuolinen kokonaisuus. Täytti kaikki odotukset. Retriitistä jäi todella raukea ja rauhallinen olo. Kiitos!” – Susanna

”Upea viikonloppu mm. joogaten ja meditoiden. Ihana vetäjä, tunsin oloni tervetulleeksi ja huomioiduksi.” – Heidi

”Retriitti oli mielestäni mahtava ja onnistunut. Ylitti kaikki odotukset ja toi rauhan. Suosittelen lämpimästi.” – Kaisa

Retriitin ajankohta Pe 22.9. klo 17-21 ja la 23.9. klo 10.00-17.00

Retriitin hinta 245,00 €, (sis. alv 24%), josta maksetaan 50,00 € heti ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu varaa heti-palvelussa, joko perjantain tai lauantain kohdasta. Ilmoittautumiset 18.9. mennessä. Loppumaksusta lähetetään lasku varaa heti-järjestelmään ilmoittamaasi sähköpostiin ja se tulee olla maksettu ennen retriitin alkua. Laskutusehdot 7 vrk netto, yliaikakorko 5 %, maksumuistutus 5,00 €.  Peruutusehdot: Retriitin peruutukset ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutuksen yhteydessä peritään 30 € käsittelykuluja ja toimistomaksu.

Tyylinäyte luovasta joogasta.

Mantrat joogassa

Mantrat ovat olennainen osa joogassa. Ne tuovat syvemmän merkityksen ja energian harjoitukseen. 

Mantrat ovat voimakkaita työkaluja joogaharjoituksessa.

Mantrat MaliYogassa

Olen joillain yin joogatunneillani tehnyt mantroja ja meillä on ollut MaliYogassa niistä puhetta. Tästä inspiroituneena järjestän ensi viikon perjantaina ja lauantaina 4.-5.8.23 ”Vanhan Porvoon joogaretriitin – Mantrat”. Retriitille mahtuu vielä hyvin mukaan. Ilmoittaudu suoraan varaa heti-järjestelmässä maksamalla joko perjantain tai lauantain kohdalta joogaretriitin varausmaksu 50,00 euroa. Loppumaksusta lähetän laskun. Retriitin kokonaishinta on 245,00 euroa ja se pitää sisällään mantrojen lisäksi mm. yin joogaa, Soundful Yin ® joogaa, äänimaljarentoutuksen, meditaatioita, lounaan Aatos Cafessa, herkuttelua ja keskustelua. Tästä on tulossa niin ihana retriitti ja se sopii mainiosti myös ihan aloittelijoille. Eli ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mantroista tai joogasta, kaikki tarvikkeetkin löytyvät paikan päältä.

Tervetuloa mukaan ”Vanhan Porvoon joogaretriitille – Mantrat”!

Mitä mantrat ovat?

Mantra on sanskritin kielestä peräisin oleva sana, joka tarkoittaa “mieltä suojaavaa” tai “mieltä vapauttavaa”. Se on sanojen tai äänien yhdistelmä, jota toistetaan joko ääneen tai hiljaa meditaatiossa. Mantra voi olla yksittäinen sana, kuten “Om” (joka symboloi kaiken ääntä ja olemassaoloa) tai pidempi lause, kuten “Om Gam Ganapataye Namaha” (Suojele minua Ganesha, sinua tervehdin). Mantra voi heijastaa henkilön tavoitteita ja hengellisiä ponnisteluja.

Mantrat ovat paljon enemmän kuin vain sanoja. Ne kantavat mukanaan syvää energiaa ja tietoisuutta. Kun toistamme mantroja säännöllisesti, se vaikuttaa mielemme, tunteidemme ja kehomme taajuuteen. Tämä voi auttaa meitä saavuttamaan syvän rauhan ja rentoutumisen tilan sekä lisäämään henkistä tietoisuutta.

Mantrat kantavat mukanaan syvää energiaa ja tietoisuutta.

Mantrat meditaatiossa 

Mantrat ovat tehokkaita työkaluja meditaatiossa. Toistaessamme mantraa hiljaisesti mielessämme, se auttaa rauhoittamaan mieltä ja keskittymään. Mantrat voivat auttaa meitä ohjaamaan pois häiritsevistä ajatuksista ja antamaan tilaa hiljaisuudelle ja sisäiselle rauhalle. 

Mantra auttaa rauhoittamaan mieltä ja keskittymään.

Japa-harjoitus joogassa

Japa on meditatiivinen toistoharjoitus, jossa mantraa, sanaa tai lausetta toistetaan toistuvasti keskittymisen, rauhoittumisen ja hengellisen tietoisuuden lisäämiseksi. Japa on erittäin vanha harjoitus, joka on peräisin Intiasta.

Mantraa toistetaan yleensä hiljaa tai ääneen, ja sen toistaminen tapahtuu yleensä tasaisella ja rytmisellä tahdilla. Japa-harjoituksen tavoitteena on hiljentää mieli ja keskittää huomio sisäiseen itseen tai korkeampaan voimaan. Toistamalla mantraa toistuvasti, mieli rauhoittuu ja tulee tietoiseksi hetkestä ja läsnäolosta.

Olen tehnyt itse tämän minulle rakkaan malan, joka on päivittäin käytössäni.

Mala japa-harjoituksen apuna joogassa

Olen jo parin vuoden ajan tehnyt omaa japa-harjoitusta joka ikinen päivä, ja sitä ennen vuosia epäsäännöllisesti. Minulla on siinä apuna mala eli rukousnauha, jossa on 108 helmeä. Sormien välissä liikutan malan helmiä aina sitä mukaa, kun mantraan. Minimimäärä mantran toistolle on siis aina kerralla 108 kertaa.

Mantrojen chanttailua yhdessä 

”Vanhan Porvoon joogaretriitillä- Mantrat” lausumme mantroja yhdessä ääneen eli chanttaamme. Tämä on helppoa ja hauskaa, koska retriitillä chanttaamme ilon kautta emmekä keskity niinkään sanskriitin kielioppiin. Mantrat ovat äänen voimaa puhtaimmillaan. Kun toistamme mantraa, ääni värähtelee kehossamme ja resonoi meidän jokaisessa solussa. Tämä värähtely voi vaikuttaa tunteisiimme, ajatuksiimme ja fyysiseen hyvinvointiimme. Chanttailusta tulee todella hyvä olo.

Kirtan on ihana tilaisuus, jossa kaikki yhdessä laulavat mantroja ja muita lauluja musiikin säestämänä. Muutama viikko sitten eli heinäkuun 2023 alussa olin taas Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriitillä Houtskarissa opettamassa lapsijoogaa ja aikuisille yin joogaa. Siellä osallistuin Kirtaniin lapseni kanssa ja hän nautti kanssani todella paljon.

Helsingin Astangajoogakoulun Houtskarin kesäretriitin 2023 viikon 1 Kirtanin esilaulajat. Toinen vasemmalta on joogafilosofian luennoitsija Måns Broo.

Mantrat asanaharjoituksessa

Mantrat voidaan myös integroida asanaharjoitukseen eli joogan fyysiseen osuuteen. Toistaessamme mantraa yhdistettynä liikkeeseen, se auttaa meitä pysymään läsnä ja syventää harjoitusta. Mielestäni mantrat sopivat loistavasti yin joogaan yhdessä äänimaljojen kanssa. Mantrat voivat olla voimauttavia ja inspiroivia, auttaen meitä ylittämään omia rajoituksiamme matolla.

Manrat voi ottaa mukaan asanaharjoitukseen.

Mantran henkinen merkitys

Monilla mantroilla on erityinen merkitys ja tarkoitus, ja ne voivat olla omistettuja tietyn jumalallisen tai henkisen voiman kunniaksi. Esimerkiksi kundaliinijoogasta tuttu mantra “Sat Nam” tarkoittaa “Totuus on minun identiteettini” ja se voi auttaa meitä yhteydessä sisäiseen totuuteemme. 

Astangajoogassa teen aina pitkän alkumantran ja loppumantran yleensä ääneen – myös joogasaleilla. Mantran henkinen merkitys voi olla henkilökohtainen ja auttaa meitä löytämään syvemmän yhteyden itseemme ja universumiin.

Mantran henkinen merkitys on usein henkilökohtainen.

Mantrat lapsijoogassa

Lapsijoogatunneillani en tee koskaan mantroja lasten kanssa. Toki on mahdollista tehdä mantroja lasten kanssa. Omalla lapsellani on oma mala, jossa on 64 helmeä eli puolet 108:sta. Olen teetättänyt sen hänelle hänen toivomillaan väreillä ja hieman suuremmilla helmillä. Lapseni kanssa teemme usein kotona yhdessä mantroja. Hän pitää eniten ”Om”-mantran toistamisesta, koska se on niin lyhyt mantra. En koskaan pakota lastani mantraamaan kanssani, vaan hän tulee itse oma-aloitteisesti luokseni kysymään voiko liittyä seuraani mantraamaan tai voimmeko mantrata yhdessä. 

Petra Strengin kirjoittama kirja ”Mantrat – Tie sanojen salaisuuksiin”.

”Mantrat – Tie sanojen salaisuuksiin”-kirja

Rakas ystäväni joogaopettaja Petra Streng on kirjoittanut hiljattain upean kirjan ”Mantrat – Tie Sanojen salaisuuksiin.” Sain osallistua Petran kirjan julkistamistilaisuuteen Jooga Porvoossa viime kuussa eli kesäkuussa 2023. Kirja on siis uutukainen ja suosittelen sitä kaikille. Suomeksi ei ole mantroista joogassa juurikaan kirjoitettu, joten Petra on tehnyt loistavan työn asian eteen. Kirjassa muuten haastatellaan astangajoogaopettajaani Heidi Parviaista, joka kertoo omasta suhteestaan mantroihin.

Petra Streng Mantrat-kirjan julkistamistilaisuudessa.

Mantrat sinun joogassa

Mantrat ovat voimakkaita työkaluja joogaharjoituksessa, siksi kehotan sinua ottamaan ne osaksi omaa joogaharjoitustasi. Ne tuovat äänen voiman ja syvemmän merkityksen joogan ääreen. Mantrat auttavat meitä keskittymään, tuovat mielen rauhan ja voivat olla henkisesti merkittäviä matkallamme kohti sisäistä tasapainoa ja hyvinvointia. Tule kanssani joogaretriitille ja avaa ovi uusiin ulottuvuuksiin joogamatollasi.

Avaa mantrojen avulla ovi uusiin ulottuvuuksiin joogamatollasi.

Vanhan Porvoon joogastudion ensimmäiset puoli vuotta

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan ensimmäiset puoli vuotta on nyt onnellisesti takana. Avajaisia vietettiin kuusi kuukautta sitten joulukuussa lumisateessa. Nyt on hyvä aika syreenien tuoksun keskeltä summata, miten on tähän asti oikein mennyt.

Syreenit tuoksuvat näin kesäkuussa Vanhan Porvoon joogastudiolla MaliYogassa.

Vanhan Porvoon joogastudion avaaminen oli mukavaa ja helppoa

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan avaaminen marras-joulukuussa 2022 oli todella mukavaa ja kaikki kävi niin kovin helposti. Sain jotenkin kaiken hopeatarjottimella -tai oikeastaan kultaisella tarjottimella- annettuna. Mietin usein vieläkin, miten sujuvasti kaikki asiat silloin tapahtuivatkaan. Olin manifestoinut kaiken sen tapahtuvaksi ja tuolloin vaan otin kaiken annetun kiitollisena vastaan. Tämä oli totisesti tarkoitettu näin.

Vanhan Porvoon joogastudion MaliYogan avaaminen oli mukavaa ja helppoa.

Alkuvuodesta-23 tuli uusia liikuntaeduilla maksavia asiakkaita

Tammi-helmikuussa osa MaliYogan asiakkaista maksoi joogapalveluita liikuntaeduilla. Täällä Vanhan Porvoon joogastudiollahan käy maksutapoina käteisen, pankki-ja luottokorttien lisäksi lahjakortit (MaliYoga ja Vanha Porvoo) ja liikuntaedut; Smartum, Edenred ja Epassi. Moni työnantaja antoi vuodenvaihteessa työntekijöilleen uudet vuoden 2023 liikuntaedut ja jotkut rohkeat työntekijät tulivat heti ostamaan niillä uudesta joogasalista MaliYogasta joogatunteja-ja kortteja.

MaliYogassa on ihana tunnelma.

Aikuisasiakaskunnan kerääminen alkoi ihan nollasta

Minullahan ei ollut entuudestaan yhtään jooga-aikuisasiakasta. Valmistuin meinaan Yin- ja Soundful Yin ® joogaohjaajaksi vasta samoihin aikoihin, kun aloittelin Vanhan Porvoon joogastudion toimintaa. Lapsijooga-asiakkaita minulla onneksi oli jo useamman vuoden ajalta. Puskaradio lähti niin upeasti käyntiin. Muistan, kun joulukuun ensimmäisille tunneille tuli vain pari osallistujaa, sitten paikalle tuli muutama lisää ja yhtenä päivänä osa pitämistäni joogatunneista olikin ihan täyteen buukattuja. Ihmiset toivat mukanaan ystäviään ja sukulaisiaan ja se on ollut todella mahtavaa.

Puskaradio on ollut MaliYogan tehokkain markkinointikeino. Kiitos siitä kuuluu teille ihanille ihmisille!

Vanhan Porvoon joogastudion palvelutarjonta ja toiminta on laajaa

Viikkojoogatuntien lisäksi olen tarjonnut erilaisia teematunteja ja teemapäiviä niin lapsille kuin aikuisillekin. Niitä on ollut todella hauskaa pitää ja olen toiminut yhteistyössä myös muiden yrittäjien kanssa. Olen järjestänyt myös elämäni ensimmäiset Vanhan Porvoon joogaretriitit ja ne ovat olleet aivan huippuihanat. Tässä yksi ihana palaute toukokuun Vanhan Porvoon joogaretriitti – Unelmien manifestoinnilta: 

”Ihana tila, lämminhenkinen tunnelma. Malinalla on vahvat hyvät energiat. Hän on upea, osaava ihminen. Malina tukee, neuvoo ja ohjaa. Jooga ja meditointi on uskomatonta, nukahdin loppurentoutuksen aikana. Ehdottomasti mukana seuraavissa retriiteissä ja joogatunneilla.”

– Pirjo

Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä seuraaville kesän retriiteille. Tulossa kesällä 2023:

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Yrityksen perustaminen 14.-15.7

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Mantrat 4.-5.8.

Vanhan Porvoon jaaogaretriiteillä on aina eri vaihtuva teema.

Medianäkyvyys on auttanut pienen joogastudion markkinoinnissa

MaliYoga on saanut näiden kuuden kuukauden aikana jo mukavasti medianäkyvyyttä. Minulla on käytettävissä vain todella pieni pienen yrityksen markkinointibudjetti, joilla on hankalaa saada laajaa näkyvyyttä. Onneksi lehti-ja nettijutut ovat lisänneet tunnettavuutta, suuret kiitokset siis niistä.

Uusimaa ”Lasten joogassa liikkeet tehdään tarinan siivittämänä”

Uusimaa-lehdessä julkaistiin 3.1.2023 koko sivun artikkeli ”Lasten joogassa liikkeet tehdään tarinan siivittämänä”. Artikkelissa kerrotaan lapsijoogatunnista, MaliYogasta ja lapsioppilaastani Hillasta.

HBL Junior ”Rebecka Blomberg njuter av yoga”

HBL Juniorissa julkaistiin 5.4.2023 koko aukeaman artikkeli ”Rebecka Blomberg njuter av yoga”. Artikkelissa kerrotaan lapsijoogatunnista, lapsijoogasta, MaliYogasta ja lapsioppilaastani Rebeckasta.

OP Media ”Joko tunnet nämä Etelä-Suomen salaiset matkailuhelmet?”

OP Mediassa julkaistiin 25.4.2023 juttu ”Joko tunnet nämä Etelä-Suomen salaiset matkailuhelmet”. Artikkelissa on nostettu viisi erityistä matkailuhelmeä, jonne eteläsuomalaiset veisivät vieraansa. Yhtenä viidestä salaisesta matkailukohteesta mainittiin MaliYoga Vanhassa Porvoossa. Niin mahtavaa!

Helsingin Yrittäjänaisten kotisivujen stipendi-tarina

Helsingin Yrittäjänaiset uudistivat kotisivunsa kesäkuussa 2023 ja pyysivät minulta tarinan yhdistyksen stipendin käytöstä. Helsingin Yrittäjänaiset myönsivät minulle Rauha Hassalblatin rahastosta stipendin Soundful Yin ® joogaopintoihin.

Juho Lumiaho teki MaliYogan upean mainosvideon

Medianäkyvyydestä puhuttaessa haluan ehdottomasti mainita lahjakkaan valokuvaaja Juha Lumiahon tekemän MaliYogan mainosvideon. Video on varmasti madaltanut monen ensikertalaisen joogatunnille tulijan kynnystä ja se on saanut paljon positiivista palautetta. Kiitos upeasta videosta Juho!

Puoleen vuoteen on mahtunut myös epäonnistumisia ja pettymyksiä

Puolen vuoden aikana olen myös kompuroinut, kokenut epäonnistumisia ja pettymyksiä. Joogayrittäjyys ei ole aina ollut ruusuilla tanssimista vaan piikit ovat pistelleet välillä pahastikin. On ollut hetkiä, jolloin olen menettänyt uskon ja on tehnyt mieli luovuttaa ja lyödä hanskat naulaan. Olen tehnyt virheitä ja on tullut mokailtua. Näistä olen ottanut opikseni ja koittanut hyvittää aina parhaani mukaan asiat. Helppoa tämä kaikki ei ole todellakaan koko aikaa ollut.

Kiitos näistä puolesta vuodesta!

Vanhan Porvoon joogastudio on muuttanut omaa ja muiden elämää

Tämän puolen vuoden matkan aikana oma elämäni on muuttunut paljon. Vanhan Porvoon joogastudion avaaminen oli minulle alkuun rakkausprojekti, jonka suhteen minulle ei ollut sen suurempia odotuksia tai suunnitelmia. Koska niin monet ihanat ihmiset ovat tähän tunnelmalliseen paikkaan jo löytäneet, olen järjestänyt muut työni niin, että nyt voin keksittyä täysillä MaliYogaan ja tehdä sitä päätyökseni. Tätä työtä teen suurella sydämellä ja tunteella, vahvalla feminiinienergialla.

Olen sosiaalinen persoona ja tutustun helposti uusiin ihmiseen. Haluan kohdata jokaisen asiakkaani ainakin nimeltä. Toiminnan alkumetreistä alkaen olen tähdännyt yhteisöllisyyden rakentamiseen. Soundful Yin ® joogatuntien ja teematuntien yhteydessä on aina teetarjoiu, jolloin keräännymme ison pöydän ääreen. Olen suunnattomasti nauttinut näistä yhteisistä teehetkistä ja äärimmäisen mielenkiintoisista keskusteluista. Keskustelun aiheet ovat olleet niin kovin paljon muutakin kuin joogaa ja äänimaljoja. On jaettu tarinoita elämästä ja kerrottu omista kokemuksista. Olen jopa saanut uusia hyviä ystäviä.

MaliYogan kautta olen saanut uusia yhteistyökumppaneita ja ystäviä. Kuvassa vasemmalla kanssani on Angelica, jonka kanssa järjestimme kesäkuussa yhdessä Aikuisten teemapäivän ”Luova liike ja sointukylpy”.

MaliYoga on muuttanut minun lisäkseni monen muun elämää. Moni on löytänyt täältä joogan pariin ja saanut uuden rakkaan harrastuksen. Joogastudiolla on ladattu akkuja ja rentouduttu. On itketty ja naurettu. On koettu yliluonnollisia kokemuksia ja ihmeparantumisia. On hiljennytty ja käännytty sisäänpäin. On annettu aikaa itselle. On hetki vain oltu tekemättä mitään. On oltu läsnä. On kohdattu aidosti oma keho, mieli ja sielu. 

Kiitos näistä puolesta vuodesta! Ilolla odotan jo tulevaa. Tästä se meidän matka vasta alkaa. Onhan tämä ihan huippua, että meillä on nyt täällä Vanhassa Porvoossa näin upea joogastudio ja mahtava yhteisö. Tervetuloa mukaan!