Soundful Yin®-joogaohjaajan koulutus

Olen aloittanut Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen ja olen enemmän kuin innoissani. Kerron vähän mistä on kyse ja mitä tulevaisuus tuo tämän osalta tullessaan. Asanaharjoitukseni on nykyään yin-ja yang-joogaa.

Asanaharjoitukseni on nykyään yin-ja yang-joogaa.

Keväällä 2022 etsin erilaisia Yin joogaohjaajan koulutuksia

Kerroin aiemmin, että kevät 2022 oli minulle varsinaista kasvun aikaa. Etenkin feminiininen energiani lähti hurjaan kasvuun. Minulle tuli suuri tarve saada Yin energiaa elämääni isommin. 

Lähdin googlettamaan erilaisia Yin joogaohjaajan koulutuksia. Eteeni tuli Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutus, joka vaikutti monella tapaa erittäin mielenkiintoiselta ja minulle sopivimmalta. Vieläpä, kun yksi omista astanga-ja yinjoogaopettajistani kertoi positiivisia kokemuksia koulutuspaikasta, tein lopullisen päätökseni aloittaa syksyn 2022 Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutusryhmässä.

Soundful Yin® -joogassa yhdistyy Yin jooga, äänimaljat ja kosketus. Tämä on mielestäni niin loistava yhdistelmä, etten paremmasta tiedä. Kokonaisvaltaisen rentoutuksen saavuttaa tämän joogan parissa täydellisesti.

Soundful Yin® -joogassa yhdistyy Yin jooga, äänimaljat ja kosketus.

Oma asanaharjoitukseni on Yang-painotteista joogaa

Oma joogan asanaharjoitukseni on hyvin yang-painotteinen, koska harjoitan Astangajoogaa. Se on tunnetusti hyvin voimakasta joogaa, jossa on paljon punnerruksia ja puhdasta voimaa vaativia asanoita. Meillä on täällä Porvoossa ihan mieletön astangajooga-yhteisö. Yhteisömme on naispainotteinen, mutta siitä huolimatta itse asanaharjoitus on maskuliininen.

Astangajoogassa on paljon yang-energiaa.

Kesällä 2022 hurahdin Yin joogaan

Kesällä 2022 olin taas syventämässä omaa astangajoogaharjoitustani ja ohjaamassa lapsijoogaa Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriitillä Houskarissa. Aloin kesällä tekemään erilaisten videoiden välityksellä Yin joogaa oman astangaharjoitukseni lisäksi. Se tuntui ihan mielettömän ihanalta. Mieheni rakensi minulle pihallemme pienen meditaatio-ja joogamajan, jossa harjoittelu on ollut kerrassaan fantastista. Hurahdin täysin Yin joogaan. Se on todella ihanaa ja auttaa minua myös astangassa. Suosittelen siis molempia joogalajeja.

Minulla on oma pieni meditaatio-ja joogamaja.

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuspaikkana Enkelikartano Kirkkonummella

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuspaikkana toimii Enkelikartano Kirkkonummella. Se on hyvin kaunis ja maaginen paikka. Enkelikartanossa järjestetään erilaisia koulutuksia. Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutus on rekisteröity tavaramerkki Enkelikartanolle. Siellä on hoitola ja pieni puoti, jossa on myynnissä mm. äänimaljoja, kirjoja, korttipakkoja, kynttilöitä ja vaikka mitä muuta ihanaa. 

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuspaikkana toimii Enkelikartano Kirkkonummella.

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen pääopettajana Nea Buckelew

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen pääopettajana toimii Nea Buckelew. Hän on todella rauhallinen ja mielestäni ihan ”Yin joogan kuningatar”. Hän opettaa selkeästi, lempeästi ja kärsivällisesti asioita. Tykkään todella paljon Nean ohjaamista Yin jooga-ja Soundful Yin® -joogatunneista. Pidän erityisesti siitä, että asanoissa viivytään pitkään, jopa viisi minuuttia.

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen pääopettajana toimii Nea Buckelew.

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen muina opettajana toimivat anatomian opintojen osalta Terhi Elo ja Johanna Rinne, joka opettaa meille kiinalaista lääketiedettä ja meridiaaneja.

Enkelikartanon pienessä puodissa on myynnissä kaikkea ihastuttavaa.

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen sisältö

Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen sisältö on hyvin monipuolinen. Käymme läpi muun muassa seuraavia aihealueita ja teemme erilaisia harjoituksia:

 • Yinjooga asanat, variaatiot ja apuvälineiden käyttö
 • Äänimaljojen käyttö yinjooga asanoissa
 • Kosketuksen merkitys ja avustaminen
 • Yinjoogan periaatteet
 • Jooga filosofiana
 • Anatomiaa yinjoogan näkökulmasta
 • Yinjoogan pohjalla vaikuttava kiinalainen lääketiede ja meridiaanioppi
 • Hengityksen merkitys
 • Oma harjoitus ja ohjaajaksi kasvaminen
 • Chakrojen viisautta
 • Tuntien rakentaminen
 • Meditaatioharjoituksia
 • Jooga Nidra
 • Rahan & markkinoinnin energiaa
 • Paljon käytännön harjoituksia
 • Lopputyö
Soundful Yin® -joogaohjaajan koulutuksen sisältö on hyvin monipuolinen.

Koulutuksen ensimmäinen lähitapaaminen Enkelikartanossa

Tätä kirjoittaessa meillä on ollut koulutuksen ennakkotehtävät tehtyinä ja jo ensimmäinen opetuskerta. Ensimmäinen lähitapaaminen oli todella ihana. Olen todella inspiroitunut koulutuksesta, kurssipaikasta, opettajista ja muista kurssikavereistani. Meillä on todella hyvä ilmapiiri ja ihanan avoin oppimisympäristö. Olen saanut jo valtavasti uutta tietoa ja myös itse päässyt jakamaan omaa osaamistani. Minulla on pohjalla loistava kokonaisvaltaisen lapsijoogan ohjaajan koulutus, jonka päälle on helppo rakentaa lisää uutta.

Ensimmäinen opetuskerta oli oikein onnistunut.

Tulevaisuudessa MaliYoga tarjoaa Yin joogaa ja muita palveluita myös aikuisille

Tulevaisuudessa yritykseni MaliYoga tarjoaa Yin joogaa ja Soundful Yin® -joogaa aikuisille ja nuorille. Käyn parhaillaan muitakin koulutuksia, joista kerron myöhemmin lisää. Etsin edelleen kiivaasti Porvoosta omaa toimitilaa, johon voin avata unelmieni joogasalin ja hyvinvointitilan. Annoin joogalle aikoinani pikkusormen ja nyt se vie jo koko käden – tai oikeastaan koko naisen. Ihanaa! 

Tulevaisuudessa yritykseni MaliYoga tarjoaa Yin joogaa ja Soundful Yin® -joogaa aikuisille ja nuorille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *