Intian joogaretriitille valmistautuminen

Lähden loppuvuonna reissuun Jooga Porvoon opettajani Heidi Parviaisen ja muiden hänen oppilaidensa kanssa Intiaan Yogagurugulaan. Intian joogaretriitille valmistautumisen olen aloittanut jo hyvissä ajoin.

Yogagurukulan uusi temppeli Intiassa.

Intian Yogagurugulan joogaretriitti

Intian joogaretriitimme pituus on kaksi viikkoa. Lennämme Finnairin suoralla lennolla Mumbaihin ja sieltä Air Indialla Mangaloreen. Yogagurukula sijaitsee Pandeshwaran kylässä, jonne matkaamme minibussilla. Asumme Heidin opettajan Vijay Kumar Manjan perheen yläkerrassa omissa huoneissamme.

Finnairin suora yölento Mumbaihin on luksusta.

Meille on suunniteltu tiivis ja erittäin mielenkiintoinen ohjelma, joka sisältää mm. asanaa, meditaatiota, filosofiaa, pranaymaa, chanttailua ja retkiä. Odotan niin innolla totaalista sukellusta joogakuplaan ja toivon joogakäyräni sahaavan ylös.   

Intian joogaretriitillämme on upea ohjelma.

Intian joogaretriitille tarvittavat rokotukset

Intiaan matkatessa tulee huomioida, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset ovat kunnossa. Perusrokotuksiin kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR), jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote (dT) ja riskiryhmillä vuosittainen influenssarokote. 

Perusrokotteiden lisäksi kannattaa kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, joka arvioi muiden rokotteiden tarpeellisuuden. Olen matkannut paljon Aasiassa, joten olen ottanut vapaaehtoisina rokotteina Hepatiitti A:n (HAV) ja Hepatiitti B:n. Hepatiitti A on aiemmin tunnettu nimellä keltatauti. Se on viruksen aiheuttama tarttuva akuutti maksatulehdus. Hepatiitti B on myös viruksen aiheuttama maksatulehdus, joka voi aiheuttaa sekä akuutin että pitkäaikaisen (kroonisen) taudinkuvan.

Koronavirus tulee vielä huomioida matkatessa. Tätä kirjoittaessa Intiaan tarvitaan joko rokotuspassi tai negatiivinen pcr-testi. Tähän liittyen pitää myös täyttää kaavake netissä :

https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration

On tärkeää, että reissatessa on rokotukset kunnossa.

Intian joogaretriitille tarvittavat asiakirjat

Intian matkatessa passin tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta suunnitellun matkan päättymisen jälkeen. Intiaan tarvitaan myös viisumi ja sen saa helposti netistä  (e-visa)

Matkatessa on hyvä olla matkavakuutus. Ennen koronapandemiaa reissasin niin paljon, että minulla oli jatkuva matkavakuutus voimassa. Nyt joudun erikseen tätä reissua varten ottamaan matkavakuutuksen itseäni ja matkatavaroitani varten.

Matkatessa on hyvä olla matkavakuutus voimassa.

Intian joogaretriitti ja maksuliikenne 

Rahaa joogamatkan aikana en tule paljoa tarvitsemaan, koska meillä on täysihoito. Mukaani otan varalta kaksi luottokorttia, joita säilytän eri paikoissa. Vaihdan etukäteen Suomessa tai heti Mumbain lentokentällä pieniä seteleitä Intian valuuttaa, rupioita. Otan mukaan euroja, jotka vaihdan kohteessa tarpeen mukaan rupioiksi. Haluan ostaa Intiassa vähän vaatteita, kankaita, suitsukkeita, patsaita ja äänimaljoja Soundful Yin® Yogaa varten.

Kotoa otan mukaani joogamaton ja joogavaatteita, joita pesen paikan päällä tarpeen mukaan.

Intian joogaretriitin henkinen ja fyysinen valmistautuminen

Meitä on lähdössä Intian joogaretriitille Heidin lisäksi yksitoista oppilasta. Entuudestaan tunsin kaikki lähtijät yhtä lukuunottamatta ja häneenkin olen nyt tutustunut (ihana joogi ❤️❤️ ). Heidi järjestää meille ennen lähtöä muutaman tapaamisen. Meillä on jo ensimmäinen tapaaminen ollut ja se oli todella inspiroiva. Heidi kertoi meille tärkeitä asioita reissua ajatellen ja hän aloitti opettamaan meille kaunista veedista mantraa. Meitä on todella huippuporukka lähdössä ja osan kanssa olen jo aiemmin yhdessä ollut retriiteillä esim. Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriitillä Houtskarissa.

Meitä on todella huippuporukka lähdössä Intian joogaretriitille.

Intian joogaretriitin henkiseen valmistautumiseen kuuluu tietenkin omat säännölliset harjoitukset. En ole aimmin matkannut Intiassa, tehnyt sinne vain kerran välilaskun Thaimaahan lentäessä. Valmistaudun tutustumalla etukäteen Intian kulttuuriin, ruokaan ja liikenteeseen. Heidi antoi liikennettä koskien hyvän vinkin: ”pienemmät väistävät isoja ja kaikki väistävät lehmiä.”

Valmistaudun parhaillaan Intian joogaretriitille henkisesti.

Fyysiseen valmistautumiseen kuuluu tietenkin asanaharjoitukset. Haluan olla hyvässä fyysisessä kunnossa, että saan mahdollisimman paljon asanaharjoituksista Yogagurugulassa oppia. Ennen matkaa teen taas Ayuervedinen detox – kehon puhdistuskuurin. Valmistan kehoani puhtaaseen, terveelliseen, riisipainotteiseen kasvisruokavalioon. Ennen matkaa aloitan myös maitohappobakteerien syönnin vahvistamaan suolistoani.

Minä Malina vamistamassa riisiä Aasiassa.

Intian joogaretriitille tarvittavat matkatavarat

Olen reppureissannut Aasiassa tuhansia kilometrejä, joten tiedän aika hyvin mitä matkatavaroita kannattaa ottaa mukaan. Reissatessa luotan jälleen Ospreyn rinkkaani, jonne mahtuu sisään joogamatto ja tarvittaessa paljonkin tuliaisia. Suomesta otan mukaani vain ihan minimalistisesti matkatavaroita ja vaatteita. Paikan päältä saa sitten varmasti kaiken tarvittavan.

Reissuun pakkaan tavarani Ospreyn rinkkaani.

Odotan Intian joogaretriitille lähtöä innokkaana. Lähden reissuun avoimin mielin. Olisi hienoa kokea siellä upeita elämyksiä niinkuin koin Balilla taianomaisia joogakokemuksia.

Odotan innolla Intian joogaretriittiämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *