Oman joogatilan etsiminen

Minulle alkaa tulla pikkuhiljaa ajankohtaiseksi oman joogatilan etsiminen Porvoosta tai lähialueelta. MaliYoga täyttää nyt kesällä kolme vuotta ja on ollut ihanaa tarjota monipuolisesti joogapalveluita lapsille. 

MaliYoga täyttää nyt kesällä kolme vuotta.

MaliYogan palvelutarjonnan laajentuminen

Lapsijoogien vanhemmat ja monet muut aikuiset kyselevät minulta jatkuvasti, voisinko alkaa tarjoamaan myös aikuisille joogapalveluita. Kerroin toukokuussa, että minulla on ollut varsin merkittävä kasvun kevät.

Kevään aikana olen muun muassa ilmoittautunut uusiin koulutuksiin joogan ja hyvinvoinnin saralla. Ne alkavat syksyllä ja kerron myöhemmin niistä lisää. Mutta nyt jo voin paljastaa, että minulla on tulevaisuudessa valmiudet tarjota laajasti erilaisia jooga-ja hyvinvointipalveluita niin lapsille, aikuisille kuin yrityksillekin. Annoin joogalle pikkusormen ja nyt tuntuu, että se vie koko käden. 

Tulevaisuudessa tarjoan jooga-ja hyvinvointipalveluita niin lapsille, aikuisille kuin yrityksillekin.

Miksi haluan oman joogatilan yritykselleni?

MaliYoga on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana vuokralla yhteensä neljässä eri tunnelmallisessa tilassa. Minulla on ollut ihan maailman parhaimmat vuokraemännät. Olen hyvin kiitollinen heille kaikille. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja kaikki on toiminut paremmin kuin hyvin. Vuokratiloissa toimiminen tuottaa aina hiukan haastetta toiminnan laajentumiselle. Uskon, että oma joogatila mahdollistaisi minulle paljon enemmän. 

Oma joogatila mahdollistaisi minulle paljon.

Lapsijoogakoirani Coco haluaa osallistua joogatunneille

Pian tulee ajankohtaiseksi ottaa lapsijoogatunneilleni mukaan lapsjoogakoirani Coco. Sen koulutus on vielä kesken. Lapset kyselevät minulta paljon Cocosta ja odottavat jo innolla, milloin se osallistuu joogatunneillemme. Oma tila mahdollistaisi hyvin koiran pitämisen tunneilla ja hoidoissa mukanani. 

Lapsijoogakoirani Coco on jo täyttänyt vuoden.

Oman joogatilan etsiminen alkaa liiketoimintasuunnitelmasta

Ihan ensimmäiseksi kirjoitin kokonaan uuden liiketoimintasuunnitelman ja tein siihen liittyvät laskelmat huolellisesti. Toimin päätoimisesti kahvila-ja ravintola-alan konsulttina yrityksessäni Malifood Oy:ssä ja olen ollut yritysneuvojana NewCo Helsingissä kuusi vuotta. Tiedän myös jooga-alan markkinoista, toimintaympäristöstä ja kannattavuudesta paljon. Niinpä liiketoimintasuunnitelman kirjoittaminen ja siihen liittyvien laskelmien tekeminen oli minulle erityisen mieluista  puuhaa.

Olen kirjoittanut toukokuussa 2020 suositun artikkelin ”Korona vahingoittaa monen joogayrittäjän toimintaa”. Jutussa avaan joogayrityksen kannattavuusrakennetta. Laadin nyt MaliYogalle oman liiketoimintasuunnitelman tekstiosuuden lisäksi rahoitus-, kannattavuus-, myynti- ja kassavirtalaskelmat.

Liiketoimintasuunnitelmani kirjoitin orvokkien ympäröimänä puutarhassani.

Oman joogatilan rahoituksen järjestäminen

Seuraava vaihe oman jogatilan avaamisessa on rahoituksen hankkiminen. Olen siitä onnellisessa tilanteessa, että en todennäköisesti tarvitse oman joogatilan perustamiseen ollenkaan ulkopuolista rahoitusta. Näin ollen pystyn toimimaan ketterästi ja ilman paineita rahoituksen suhteen. Alkuun tulee varmasti paljon kustannuksia myös oman joogatilan investoinneista, kun tulee tehdä uusia hankintoja ja mahdollisesti remontoida tilaa. Kun budjetti on selvillä, voi varsinaiset joogatilan etsinnät aloittaa.

Puistojoogaa Loviisassa kesäkuussa 2022.

Aikatauluni on hyvin väljä

Aikatauluni oman joogatilan etsimiselle on hyvin väljä. Omaa tilaa oikeastaan tarvitsen vasta vuoden 2023 aikana. Malttamattomana luonteena ja Vata-tyyppinä olen asian suhteen kuitenkin ottanut jo varaslähdön. Olen käynyt katsomassa jo seitsemää eri toimitilaa Porvoossa ja Loviisassa. Minusta on hyvä kartoittaa vaihtoehtoja jo tässä vaiheessa. En haluaisi kiirehtiä asioiden edelle. Toisaalta vahvasti uskon, että jos oikea tila osuu kohdalleni, niin vuokraan tai ostan sen välittömästi. Manifestoin universumilta unelmieni joogatilaa ja annan sille mahdollisuuden tulla elämääni vaikka heti. 

Olen valmis avaamaan uuden joogatilani oven tarvittaessa mahdollisimman pian.

Liiketoiminnan aloittamisessa ja laajentumisessa paras vaihe on mielestäni suunnittelu

Mielestäni liiketoiminnan aloittamisessa ja laajentumisessa on tärkeää aina suunnitella asiat huolella etukäteen. Onhan hyvin suunniteltu jo puoliksi tehty. Ideointi ja suunnittelu ovat ehdottamasti mielestäni liiketoiminnan laajentumisen paras vaihe. Rakastan sitä, kun luovuuteni kukkii ja mielikuvitukseni pääsee toimiin. Kaikki on avoinna ja monet ratkaisut mietitään etukäteen.

Malina ja kaksitoista tipua rannalla.

Lapsijooga jatkuu syksyllä IdaMaria B&B Juhlatilassa

Oman joogatilan etsimisestä huolimatta lapsijooga jatkuu syksyllä ihanassa IdaMaria B&B Juhlatilassa Porvoon Vanhassa kaupungissa. Toimin siellä edelleen vuokralaisena. 

Kesää vietän muun muassa kahtatoista tipuani syöttäessä ja joogakoira Cocoa kouluttaessa. Heinäkuussa menen taas Houtskäriin Helsingin Astangajoogakoulun perinteiselle kesäretriitille ohjaamaan lapsijoogaa. Toivottavasti näemme siellä.

Ihanaa juhannusta kaikille! 

Toivottavasti nähdään heinäkuussa Houtskärissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *