Porvoossa nyt äänimaljahoitoja, äänimaljarentoutuksia ja sointukylpyjä

Tarjoan Porvoossa nyt äänimaljahoitoja, äänimaljarentoutuksia ja sointukylpyjä niin lapsille, aikuisille kuin yrityksillekin.

Olen valmistunut Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja Sointukylpyohjaajan koulutuksesta.

Vastavalmistunut äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja

Kerroin syksyllä, että opiskelen parhaillaan Soundful Yin® -joogaohjaajaksi. Soundful Yin® -joogassa yhdistyy yin-jooga, äänimaljat ja kosketus. Olen valmistunut Enkelikartanosta nyt lokakuun alussa Tiibetiläisen äänimaljahoidon ja Sointukylpyohjaajan koulutuksesta. Minulla on nyt äänimaljoista osaamista, koulutusta ja kokemusta. Niistä on oikeastaan tullut minulle lyhyessä ajassa todella tärkeitä ja olen niiden kanssa tekemisissä lähes päivittäin. 

Enkelikartanon koulutustila.

Mitä äänimaljahoito on?

Äänimaljahoito eli sound bowl healing on eräänlainen syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu myötävarähtelyyn ja ääniaaltoihin. Äänimaljoista lähtee luonnollisesti värähteleviä ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronisoituvat harmonisiin ääniin.

Äänimaljahoidossa maataan lattialla ohuen patjan päällä selin, päinmaaten tai kyljellään. Hoitajana asetan äänimaljan hoidettavan kehon päälle, viereen tai yläpuolelle ja napautan tai pyöritän sitä iskimellä. Värähtely etenee kehon nesteessä -onhan meissä ihmisissä keskimäärin noin 70 % vettä. Äänimaljahoito saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään.

Äänimaljahoito kestää 30-60 minuuttia alkuhaastatteluineen ja loppukeskusteluineen. Hoito on mahdollista tehdä myös parihoitona eli voit tulla äänimaljahoitoon esimerkiksi ystäväsi, puolisosi tai lapsesi kanssa. Äänimaljahoidossa voidaan hoitaa koko keho tai keskittyä vain johonkin haluttuun kehonosaan tai alueeseen. Hoidon aikana voi tulla voimakkaitakin tuntemuksia tai tunteita.

Enkelikartanon opettajani Terhi Elo teki minulle äänimaljahoidon.

Mihin äänimaljahoito auttaa?

Äänimaljahoidossa pyritään rauhoittamaan sympaattista hermostoa (aktiivinen) ja aktivoimaan parasympaattista lepohermostoa (passiivinen). Äänimaljat hoitavat mieltä, kehoa ja sielua.

Äänimaljat hoitavat mieltä, kehoa ja sielua.

Äänimaljahoito voi auttaa moneen eri vaivaan ja asiaan esim:

  • Rauhoittumiseen
  • Stressiin
  • Ahdistukseen
  • Unettomuuteen
  • Kehon jännitystilojen purkamiseen
  • Korkeaan verenpaineeseen
  • Tasapainottamaan vagushermoa
  • Syvärentoutukseen
  • Oksitosiinin (eli hyvänolon hormonin) erityksen lisääntymiseen
Äänimaljahoito voi auttaa moneen eri vaivaan ja asiaan.

Mitä ovat äänimaljarentoutus ja sointukylpy?

Äänimaljarentoutus ja sointukylpy ovat synonyymeja eli tarkoittavat samaa. Sointukylpy on ryhmä-äänirentoutus, jossa on alle 20 osallistujaa. Jokainen osallistuja makoilee tai istuu joogamaton (tai tuolin) päällä viltin alla ja nauttii itsekseen yhdessä samaan aikaan muiden kanssa tuottamastani ihanasta äänimatkasta. Sointukylvyn kesto on 30-60 minuuttia. 

Sointukylpyyn tarvittavia välineitä.

Jopa lyhyessä puolen tunnin äänimaljarentoutuksessa pääsen itse usein todella syvään ja hoitavaan meditatiiviseen tilaan. Äänimaljarentoutuksessa aivosähkökäyrässä esiintyy enemmän alfa-, theta- ja delta-aaltoja eli aivojen toiminta rauhoittuu lepotilaan. Tämä on ihana rentoutusmuoto esimerkiksi kesken työpäivän tai sen jälkeen. Sointukylvyn jälkeen on levännyt olo ja tunne, että olisi saanut lisää energiaa. Teen tarjouksen mukaan yrityksille työhyvinvointi- ja virkistyspäiviä, joissa henkilöstö pääsee todellakin rentoutumaan ja rauhoittumaan. Sointukylvyn voin pitää myös metsässä.

Sointukylvyn ja äänimaljahoidon jälkeen on onnellinen, levännyt olo ja tunne, että olisi saanut lisää energiaa.

Satusointukylvyt lapsille 

Satusointukylvyt on suunnattu lapsille. Niissä ihanien äänien lomassa kerron lapsille tarinaa, jota heidän on mukavaa seurata. Satusointukylvyt ovat kestoltaan puolen tunnin mittaisia sisältäen alku-ja loppupiirit lasten kanssa. Olen useamman kerran tehnyt lapsille äänimaljoilla joogatunneillani loppurentoutuksen ja heidän mielestään se on ihan fantastista. Lapset ovat ihastuneet laillani äänimaljojen kiehtovaan maailmaan.

Satusointukylvyssä kerron lapsille samalla kiehtovaa tarinaa.

Kenelle äänimaljarentoutus ja-hoidot eivät sovi?

Ääänimaljarentoutus sopii vauvoista vaareihin eli kaikenikäisille, myös raskaana olevat ovat tervetulleita sointukylpyyn. Äänimaljoistani nauttivat myös suloinen lapsijoogakoirani Coco ja kanalani asukkaat. 

Äänimaljahoitoja ei kuitenkaan suositella henkilöille, joilla on sydämentahdistin ja voimakkaat äänet vaikuttavat henkilön sydämen toimintaan. Syöpähoidoissa olevien tulee harkita mieluusti yhdessä oman hoitavan lääkärin kanssa osallistumista mahdolliseen äänimaljahoitoon. Ei ole tarkkaa tutkittua tietoa äänen värähtelyjen vaikutuksista syöpäsoluihin.

Tiibetiläiset äänimaljat ja muut soittimet.

Tiibetiläiset äänimaljat ja muut soittimet

Äänimaljarentoutuksessa minulla on tällä hetkellä käytössäni yhdeksän käsintaottua eri kokoista tibetiläistä äänimaljaa. Jokainen malja on yksilöllinen niin painoltaan, kulhon paksuudeltaan, muodoltaan kuin ääneltään. Maljat sisältävät yleensä kahdeksaa eri metallia: kuparia, tinaa, nikkeliä, sinkkiä, rautaa, lyijyä, hopeaa ja kultaa. Äänimaljojen äänet ovat hoitavia eikä suoranaisesti tiettyä musiikkia. Minulla on myös yksi iso kristallimalja, jonka taajuus on 432 Hz ja se on viritetty C-duuri asteikon mukaisesti soimaan korkeaa H-säveltä (kruunuchakra).

Tuotan ääntä myös mm. gongilla, erilaisilla kosheilla, sadekepillä ja thingsoilla. Lähden pian joogamatkalle Intiaan ja katson, josko tuon sieltä tuliaisina mahdollisesti jotain uutta kivaa nykyiseen repertuaariini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *