Minkä joogalajin avulla kehittää notkeutta ja voimaa?

Jooga tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää sekä kehon notkeutta että voimaa samanaikaisesti. Tämä yhdistelmä on keskeinen osa joogan monipuolisia hyötyjä kehon toiminnalle ja hyvinvoinnille. Mietitkö minkä joogalajin avulla kehittää notkeutta ja voimaa omaan kehoosi?

Jooga kehittää notkeutta ja voimaa samanaikaisesti.

Notkeuden kehittäminen joogalla 

Jooga-asanat (asennot) ovat avain notkeuden kehittämiseen. Ne venyttävät ja avaavat kehoa monipuolisesti, parantaen nivelten liikkuvuutta ja estäen lihasten jäykkyyttä. Lempeästi ja hallitusti suoritettuna jooga-asanat auttavat lisäämään kehon joustavuutta ja elastisuutta. 

Jooga-asanoiden avulla voi saada kehoon lisää notkeutta.

Voiman rakentaminen joogaharjoituksissa 

Vaikka jooga tunnetaan usein rauhallisena ja rentouttavana harjoitusmuotona, se voi myös olla erinomainen tapa kehittää kehon voimaa. Joogaliikkeet ja asanat vaativat usein kehon painon hallintaa ja tukemista, mikä vahvistaa lihaksia erityisesti keskivartalossa, käsissä ja jaloissa. 

Jooga voi olla erinomainen tapa kehittää kehon voimaa.

Eri joogatyylit notkeuden ja voiman kehittämisessä 

Joogan monipuolisuus mahdollistaa erilaisten tyylilajien valinnan sen mukaan, millaista harjoitusta kehosi kaipaa. MaliYogassa opetettavat mm. Lempeä Astanga, Yin jooga ja Luova jooga ovat vain muutamia esimerkkejä joogatyyleistä, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi notkeuden ja voiman kehittämisessä. 

MaliYogassa opetan mm. seuraavia joogatyylejä: Lempeä Astanga, Yin jooga ja Luova jooga.

Lempeä Astanga

Lempeä Astanga-jooga yhdistää perinteisen Astanga-joogan dynaamiset liikkeet ja hengitysharjoitukset hitaampaan ja pehmeämpään vauhtiin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä kehon liikkeisiin ja asanoiden oikeaan suoritustekniikkaan. Notkeuden kehittämisessä tämä joogatyylilaji auttaa venyttämään ja avaamaan kehoa lempeästi, samalla kun se vahvistaa lihaksia. Jotkut kutsuvat Astangaa voimajoogaksi.

Lempeä Astanga voi tuoda kehoon nopeastikin notkeutta ja voimaa,

Yin jooga

Yin jooga keskittyy syviin venytyksiin ja pitkiin, rentouttaviin asentoihin, jotka pidetään usein 3-5 minuutin ajan. Tämä joogatyylilaji auttaa lisäämään notkeutta ja liikkuvuutta, kun se venyttää sidekudoksia ja nivelten liikeratoja. Vaikka Yin jooga ei välttämättä ole voimakkaasti lihaksia vahvistava harjoitusmuoto, se auttaa silti parantamaan kehon kokonaisvaltaista suorituskykyä ja estää lihasjäykkyyttä.

Yin jooga tuo usein kehoon lisää notkeutta ja liikkuvuutta.

Luova jooga

Luova jooga tarjoaa mahdollisuuden liikkua vapaasti ja luovasti oman kehosi ehdoilla. Tämä joogatyylilaji yhdistää erilaisia omia vapaavalintaisia luovia jooga-asanoita ja liikesarjoja, mikä auttaa parantamaan notkeutta ja voimaa monipuolisesti. Luova jooga voi myös auttaa kehittämään kehonhallintaa ja tasapainoa sekä parantamaan kehon tietoisuutta.

Luova jooga voi lisätä nopeastikin kehon notkeutta ja voimaa riippuen ihan siitä, millaisia liikkeitä haluaa tunnilla itse tehdä.

Kuinka löytää oma tapasi harjoittaa joogaa

Tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa harjoittaa joogaa. Kokeile erilaisia joogatyylejä rohkeasti ja löydä ne, jotka tuntuvat parhaiten sopivan omiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Kuuntele kehoasi ja edisty omaan tahtiisi, sillä jokaisella on oma polkunsa joogan maailmassa. Unohda kaikki ennakkoluulot, kuten Astanga jooga on todella vaikeaa ja Luovassa joogassa pitää näyttää upealta, ja tule avoimin mielin kokeilemaan uutta. Säännöllinen harjoittelu parantaa kehon toimintaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Muista kuunnella kehoasi ja nauttia matkasta kohti parempaa fyysistä ja henkistä tasapainoa joogan avulla.

Joogafestivaaleilla 2024 pidin Lapsijoogan näytetunnin.

MaliYogan maksuton näytetunti eri joogalajeista

Jos mietit mikä joogatyyli sopii sinulle parhaiten, osallistu MaliYogan maksuttomalle näytetunnille eri joogalajeista. Näytetunnilla esitellään Lempeä Astanga, Luova jooga, Yin jooga, Soundful Yin® -jooga ja Äänimaljarentoutus. Saat kaikista näistä hiukan tietoa ja esittelyn. Teemme muutamat asanat eli pääset itse käytännössä kokeilemaan, katsomaan ja kysymään. Seuraava näytetunti pidetään lauantaina 6.4. klo 12.30-13.30. Ilmoittaudu sinne varaamalla täältä paikkasi.

Sydämellisesti tervetuloa Vanhan Porvoon joogastudio MaliYogaan tutustumaan!

MaliYoga toivottaa sinut tervetulleeksi kokeilemaan ja ihastumaan joogaan Vanhassa Porvoossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *