Luovaa joogaa Porvoossa

Hyviä uutisia! Nyt on tarjolla luovaa joogaa Vanhassa Porvoossa viikoittain. MaliYoga taitaa olla tällä hetkellä ainoa joogastudio Porvoossa, jossa yhtenä viikkotuntina on valikoimassa Luova jooga.

MaliYogassa on nyt tarjolla Luovan joogan viikkotunti.

Mitä luova jooga on?

Luova jooga yhdistää asanat, lyhyet liikesarjat ja vapaan luovan liikkeen musiikin avulla. Se antaa osallistujille mahdollisuuden ilmaista itseään vapaasti ja luovasti liikkeen kautta. Luova jooga kutsuu meitä päästämään irti rajoituksista ja antautumaan liikkeen maailmaan. Se avaa oven sisäiseen luovuuteemme. Luovan joogan avulla voimme löytää uusia tapoja ilmaista tunteitamme, kokea kehon ja mielen yhteyden syvyydet ja herättää inspiraation kipinän.

Luova jooga näyttää tältä. Artikkelin lopussa on pieni videonäyte.

Miten MaliYogan Luova jooga sai alkunsa?

Luovuus on ollut elämässäni aina. Olen saanut jo äidinmaidossa ripauksen taiteellisuutta. Ylioppilaaksi valmistuin aikoinani Kallion ilmaisutaidon lukiosta. Siellä opiskelin mm. näyttämöilmaisua, puheilmaisua ja kirjallista ilmaisua. Olen harrastanut klassista balettia lapsuudessa, nuoruudessa ja aikuisiälläkin toistakymmentä vuotta. Minulla on siis hyvä tanssillinen peruspohja. 

Kallion ilmaisutaidon lukion ylioppilas.

Astangajoogaa olen harjoittanut säännöllisesti jo pitkään. Se on dynaamista joogaa, joka vaatii keholta voimaa ja notkeutta. Toisinaan vuosien varrella olen kärsinyt joistain astangajoogeille tyypillisistä vaivoista, jotka saattavat parantua hitaasti. Viime keväästä asti oikea olkapääni on ollut kipeä. Uskon, että vaiva juontaa juurensa astangajoogaharjoituksen lukuisista punnerruksista. Niinpä viime aikoina olen suosiolla karsinut punnerrukset pois harjoituksestani. Tämä on laskenut hieman ”joogakäyrääni” alas.

Rakastan klassista balettia vaikken enää tanssikaan sitä.

Koska kipeän olkapääni takia olen joutunut olosuhteiden pakosta muuttamaan tapaani tehdä astangajoogaa, ajattelin kokeilla kesällä rikkoa harjoitustani vieläkin radikaalimmin. Olen täysin vakuuttunut astangajoogan  1. ja 2. sarjan tehokkuudesta ja asanoiden tuomista hyvistä vaikutuksista. Niinpä halusin pitää hyvät asanat pohjalla, mutta lisätä päälle muuta. Otin rohkeasti mukaan musiikin. Lähdin kauniin musiikin mukana liikuttamaan asanoissa ensin varovasti käsiäni ja siitä innostuin liikkumaan enemmän musiikin tahtiin. Mitä enemmän rikoin omaa astangaharjoitustani, sitä enemmän koin vapautta ja luovuutta. Lisäsin uuteen harjoitukseeni pieniä liikesarjoja ja sitä liikkuvammaksi menoni muuttui. Jätin pois kokonaan joitain asanoita ja lisäsin pohjalle mm. yin joogasta tuttuja asentoja. Huomasin kehittäneeni kokonaan itselleni uuden joogatyylin ja ihanan sarjan, joka on joka kerta täysin uniikki ja ainutlaatuinen. Luovassa joogan harjoituksessani on mm. seisomasarja, istumasarja ja loppuliikkeet, mutta ne muistuttavat astangaa vain kaukaisesti.

Astangajoogassa on todella hyviä asanoita.

Innosta pursuen kerroin MaliYogassa yin joogaoppilailleni uudesta joogasuuntauksesta ja mahtavasta harjoituksestani. He innostuivat laillani ja halusivat heti kokea mistä on kyse. Järjestin pienelle porukalle testitunnin ja se oli menestys. Kaikki pilottiin osallistuneet hehkuttivat tuntia ja halusivat ehdottomasti tulla säännöllisesti uudestaan. Niinpä rohkenen positiivisen palautteen pohjalta lanseerata uuden Luovan joogan viikkotunnin MaliYogaan. 

Luovassa joogassa on vapaata liikettä.

Miksi harjoittaa luovaa joogaa?

Luovaa joogaa harjoittamalla voit saavuttaa useita etuja:

      1.    Itseilmaisu ja luovuus: Luova jooga antaa sinulle tilaisuuden ilmaista itseäsi kehosi ja mielentilasi kautta. Se voi auttaa sinua yhdistämään mielen ja kehon sekä tuoda esiin piileviä tunteita ja ajatuksia.

      2.    Stressin lievitys: Luova jooga tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen stressistä ja huolista. Luova ilmaisu ja liikkeet voivat auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan jännityksiä kehosta.

      3.    Itsetuntemus: Luova jooga voi auttaa sinua syventämään itsetuntemustasi tutkimalla kehosi reaktioita erilaisiin liikkeisiin ja hengitykseen. Tämä voi johtaa parempaan ymmärrykseen omista tarpeistasi ja rajoistasi.

      4.    Kehon tietoisuus: Luova jooga auttaa kehittämään parempaa kehon tuntemusta ja tietoisuutta. Se voi auttaa sinua parantamaan tasapainoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta.

      5.    Ilon ja innostuksen lisääminen: Luova jooga voi tuoda iloa, innostusta ja positiivista energiaa elämääsi. Liikkeiden ja ilmaisun avulla voit kokea tyydytystä ja syvää nautintoa.

      6.    Luovan ajattelun kehittäminen: Luova jooga edistää luovan ajattelun kehittymistä ja voi auttaa sinua löytämään uusia näkökulmia ja ratkaisuja elämän haasteisiin.

      7.    Yhteisöllisyys: Osallistuminen luovaan joogatuntiin voi tuoda sinut yhteen samanhenkisten ihmisten kanssa, mikä voi johtaa uusiin ystävyyssuhteisiin ja tukiverkostoihin. Meillä on MaliYogassa ihana joogayhteisö, johon olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Kaiken kaikkiaan luova jooga tarjoaa monipuolisen ja nautinnollisen tavan harjoittaa joogaa samalla kun pääset ilmaisemaan itseäsi ja kehittämään hyvinvointiasi.

Luovaa joogaa harjoittamalla voit saavuttaa monia etuja.

Miten voin kokeilla Luovaa joogaa?

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai luovasta liikkeestä, tämä sopii myös ensikertalaisille. Viikkotunnin kesto on 60 min ja se maksetaan kertamaksuna, 5-kerran kortilla tai 10-kerran kortilla ilmoittautumisen yhteydessä varaa heti-järjestelmässä. Sama kortti käy myös Yin joogatunnille. Maksa tunti ensin ja varaa se sitten vielä käyttäen maksuun ostamaasi prepaid-korttia. Onnistuneesta varauksesta tulee sähköpostiisi vahvistus. Jos et saa vahvistusta, ota yhteyttä Malinaan p.041-5230593 tai malina@maliyoga.fi.

Luovaa joogaa voi tulla kokeilemaan vaikka kertamaksulla.

Mitä välineitä tarvitaan Luovaan joogaan?

Tuo mukanasi oma joogamatto tai voit käyttää maksutta MaliYogan tummansinisiä joogamattoja. Luovan joogan tunnille pukeudutaan joustaviin vaatteisiin, liikkuessa voi tulla hiki.

Pukeudu Luovan joogan tunnille joogaan sopiviin vaatteisiin ja ota mukaan oma matto, jos sinulla sellainen on.

Vanhan Porvoon joogaretriitti – Luovuus 22.-23.9.2023

Luonnollisesti seuraava syyskuussa järjestettävä Vanhan Porvoon joogaretriitti kantaa nimeä Luovuus. Jos siis haluat sukeltaa intensiivisesti luovuuden alkulähteille, on tämä ihanan rentouttava retriitti juuri sinulle.  

”Vanhan Porvoon joogaretriitti – Luovuus” tarjoaa sinulle ainutlaatuisen matkan kehon, mielen ja luovuuden syvyyksiin joogan avulla. Luvassa on turvallinen tila pois arjen kiireestä, lempeitä harjoituksia ja uusia työkaluja omaan henkiseen kasvuun ja hyvinvointiin. Tulet luomaan yhteyden sisäiseen voimaasi ja annat luovuutesi kukoistaa.

Retriitti sisältää ravitsevan ja herkullisen kasvislounaan sekä kahvi- ja teetarjoilun pienen purtavan kera. Majoitus ei kuulu retriitin hintaan. Autan mielelläni majoituksen ja matkustamisen järjestämisessä. Retriitille otetaan vain 6 osallistujaa.

Tervetuloa Vanhan Porvoon joogaretriitille Luovuus syyskuussa 2023.

Vanhan Porvoon joogaretriitin ohjelma

Perjantaina 22.9.23

Klo 17.00 Ovet aukeavat, saapuminen MaliYogaan (os. Mannerheiminkatu 4, 06100 Porvoo)

Klo 17.30 Tervetuloa ja esittäytyminen 

Klo 18.00 Lempeä ilta Yin jooga

Klo 19.30 Iltatee ja luova kirjoittaminen

klo 20.30 Iltameditaatio

Klo 21.00 Hyvää yötä!

Lauantaina 23.9.23

Klo 10.00 Ovet aukeavat

Klo 10.15 Soundful Yin® -jooga

Klo 12.00 Kasvislounas Aatos Cafessa (os. Kaivokatu 37 B, 06100 Porvoo) ja kävelyä Vanhassa Porvoossa

Klo 13.30 Sointukylpy eli äänimaljarentoutus

Klo 14.30 Luova jooga

Klo 15.30 Iltapäiväkahvi/tee ja luova piirtäminen

Klo 16.30 Palaute ja loppumeditaatio

Klo 17.00 Retriitti päättyy, ovet sulkeutuvat, turvallista kotimatkaa!

Retriittipaikalta MaliYogasta löytyy kaikki tarvittavat tarvikkeet ja välineet eli lämpimät merinovillajoogamatot, joogamatot, bolsterit, viltit, joogatiilet ym. Mukaan tarvitset vain villasukat, juomapullon ja päälle mukavat lämpimät vaatteet. Jos sinulla on oma muistikirja ja piirustusvälineet, voit halutessa ottaa ne mukaasi. Saat tulla juuri sellaisena kuin olet. 

MITÄ RETRIITTI SISÄLTÄÄ?

Yin-jooga
Yin-jooga on rauhallista, rentouttavaa ja passiivista joogaa. Yhdessä asennossa ollaan keskimäärin 3-5 minuuttia. Asanoiden aikana pääset nauttimaan ihanien äänimaljojen soinnusta.

Soundful Yin® -jooga
Soundful Yin® -joogassa yhdistyy yin-jooga, äänimaljahoito ja kosketus. Asanoiden aikana soitetaan äänimaljoja osallistujien keholla. Tämä on hoitava kokonaisvaltainen kokemus, jonka jälkeen olo on samaan aikaan hyvin rentoutunut, mutta samalla terävä. 

Luova jooga
Luova jooga on innovatiivinen lähestymistapa perinteiseen joogan asanaharjoitukseen. Se yhdistää liikkeen, musiikin ja vapaan ilmaisun. Luovassa joogassa ei ole oikeita tai vääriä tapoja tehdä asanoita,. Luova jooga avaa oven syvempään itsetuntemukseen, luovuuden virittämiseen ja tasapainon löytämiseen kehon, mielen ja sielun välillä.

Luova kirjoittaminen ja luova piirtäminen
Luova kirjoittaminen ja piirtäminen ovat herkkiä ilmaisutapoja, jotka antavat vapauden kuvata ajatuksia, tunteita ja ideoita ainutlaatuisella ja henkilökohtaisella tavalla hetkessä. Molemmat ilmaisutavat tarjoavat tilaa eksperimentoinnille ja omien tunteiden tutkimiselle. Tulet luomaan yhteyden sisäiseen voimaasi ja luovuuteesi.

Meditaatio
Meditaatiossa rauhoitetaan mieli ja pysähdytään hetkeen. Hiljentymällä ja sisäänpäin kääntymällä on mahdollista kokea läsnäolon voima ja voimistaa yhteyttä omaan itseen.

Sointukylpy
Sointukylvyssä eli äänimaljarentoutuksessa maataan tai istutaan ylellisen merinovillamaton päällä (tai tuolilla) viltin alla ja nautitaan ihanien äänimaljojen ja muiden soittimien kauniista äänimaailmasta. Sointukylpy on syvärentoutusmatka.

Palautteita viime retriitiltä:

”Ihana tila, lämminhenkinen tunnelma. Malinalla on vahvat hyvät energiat. Hän on upea, osaava ihminen. Malina tukee, neuvoo ja ohjaa. Jooga ja meditointi on uskomatonta, nukahdin loppurentoutuksen aikana. Ehdottomasti mukana seuraavissa retriiteissä ja joogatunneilla.” -Pirjo

”Kaikin puolin todella hyvä ja monipuolinen kokonaisuus. Täytti kaikki odotukset. Retriitistä jäi todella raukea ja rauhallinen olo. Kiitos!” – Susanna

”Upea viikonloppu mm. joogaten ja meditoiden. Ihana vetäjä, tunsin oloni tervetulleeksi ja huomioiduksi.” – Heidi

”Retriitti oli mielestäni mahtava ja onnistunut. Ylitti kaikki odotukset ja toi rauhan. Suosittelen lämpimästi.” – Kaisa

Retriitin ajankohta Pe 22.9. klo 17-21 ja la 23.9. klo 10.00-17.00

Retriitin hinta 245,00 €, (sis. alv 24%), josta maksetaan 50,00 € heti ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu varaa heti-palvelussa, joko perjantain tai lauantain kohdasta. Ilmoittautumiset 18.9. mennessä. Loppumaksusta lähetetään lasku varaa heti-järjestelmään ilmoittamaasi sähköpostiin ja se tulee olla maksettu ennen retriitin alkua. Laskutusehdot 7 vrk netto, yliaikakorko 5 %, maksumuistutus 5,00 €.  Peruutusehdot: Retriitin peruutukset ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Peruutuksen yhteydessä peritään 30 € käsittelykuluja ja toimistomaksu.

Tyylinäyte luovasta joogasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *