Lasten joogapäivät kesäkuussa olivat ihanat

Minulla oli valtava into saada lapsijooga aloitettua Porvoossa mahdollisimman pian MaliYogan perustamisen jälkeen. Kesää vasten ei mielestäni kannattanut aloittaa viikkotunteja, kun niin moni lapsi perheineen lomailee aina muuallakin kuin rakkaassa kotikaupungissamme. Niinpä kehittelin Lasten joogapäivät.

Tunnelmallisessa VillaValossa (os. Rauhankatu 11, 06100 Porvoo) järjestettiin ihanat Lasten joogapäivät kesäkuun 2019 jokaisena torstaina. Joogapäivä alkoi aamulla klo 10 ja päättyi klo 14.30. 

Ohjelmassa oli joka kerta eri teemalla vedetty 45 min. mittainen lasten joogatunti. Teemat olivat 6.6. Maatila, 13.6. Meri, 20.6. Juhannusniitty ja 27.6. Sirkus. Joogan lisäksi askarreltiin teemapäivän mukaan, ulkoiltiin, pelattiin lautapelejä ja leikittiin.

Ilmoittautua pystyi joko yhteen päivään tai vaikka kaikkiin neljään. Ilmoittautuminen tapahtui MaliYogan verkkokaupassa, jossa suoritettiin samalla maksu. Ilmoittautuminen oli sitova ja päivät täytettiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sulkeutui kaksi vuorokautta ennen kunkin päivän alkua. Mukaan mahtui kerralla vain kuusi iältään 6-8-vuotiasta lasta, koska pienessä porukassa tunnelma on sopivan intensiivinen ja kodinomainen.

Lasten joogapäivän hinta oli 25 euroa (sisältäen arvonlisäveron). Jos lapsi sairastui eikä pystynyt osallistumaan lasten joogapäivään, lupasin palauttaa lääkärintodistusta vastaan osallistumismaksun. Onneksi kukaan ei ollut kipeänä. Lapset eivät olleet vakuutettuja joogapäivän järjestäjän puolesta vaan jokaisella osallistujalla tuli olla voimassa oleva kotivakuutus, joka kattoi myös mahdollisen tapaturman vapaa-ajalla harrastuksen parissa.

Lautapelit kehittävät sosiaalisia taitoja ja parantavat muistia.

Hintaan sisältyi herkullinen pääasiassa luomuruoasta valmistettu lämmin lounas. 

Päivään tarvittiin:

  • Sään mukaiset vaatteet (ulkoilimme myös sadesäässä)
  • Aurinkovoidetta (tarvittaessa)
  • Rennot liikkumisen mahdollistavat sisäjoogavaatteet (esim. T-paita ja trikoohousut)
  • Vaihtovaatteet 
  • Vesipullo
  • Oma jooga-tai jumppamatto (jos löytyy)
  • Tossut tai villasukat 
  • Iloinen mieli
Kuumana kesäpäivänä on ihanaa pulahtaa uimaan.

Lapsella ei tarvinnut olla aiempaa joogakokemusta eikä omaa joogamattoa, päivä sopi sekä tytöille että pojille. Lasten joogapäivät veti MaliYogan omistaja Malina Pursiainen ja sitä sponsoroi Astanga Yoga Porvoo.

Nautin aivan valtavasti näistä Lasten joogapäivistä. Meillä oli todella mukavaa ja sää suosi joka kerralla. Lasten ilo oli niin aitoa ja heiltä saamani palaute ihan mielettömän hyvää. Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille! Olette ihania pikkujoogeja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *