Malina ja Suositukset

Nimeni on Malina ja lapsena minua kutsuttiin lempinimellä Mali. Mali on thai-kieltä ja tarkoittaa suomeksi kukkaa. Rakastan kukkia, thai-kieltä ja joogaa. Olen MaliYogan omistaja ja perustaja, kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaaja.

Aloitin Astanga-joogan harrastamisen parikymmentä vuotta sitten ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä, koska jooga tekee ihmeitä keholleni ja antaa mielenrauhaa. Ihastuin
kovasti myös klassisen baletin tanssimiseen ja avasin viisi kahvila-ravintolaa. Kaikkea en ehtinytkään tekemään samaan aikaan. Olin vuosien ajan on-off-joogi. Astanga on kuitenkin aina ollut elämäni suurimmissa kasvuvaiheissa ja merkittävimmissä muutoksissa mukanani. Kokemusta minulla on myös pilateksesta, hathajoogasta, hot-joogasta, asahista, yin-joogasta, kehonhuollosta ja syvävenyttelystä. 

Tänä päivänä jooga on minulle muutakin kuin rakas harrastus: se on elämäntapa. Astanga-joogan ja meditaation avulla olen pystynyt käsittelemään elämääni tulleita vastoinkäymisiä ja suurta surua. Jooga on auttanut tasapainottamaan myös silloin, kun olen menestynyt ja saanut upeita asioita osakseni ja tarvinnut elämääni lisää nöyryyttä ja kiitollisuutta. Jooga on antanut minulle paljon ja nyt haluan itse jakaa joogan tuomaa hyvää lapsille.

Minulla on pieni poika ja hän on osallistunut kanssani joogaretriiteille, joissa hän on kokeillut hyvällä menestyksellä lapsijoogaa. Koska täällä kauniissa Porvoossa ei ole paljoa lapsijoogatarjontaa, kouluttauduin kokonaisvaltaiseksi lapsijoogan ohjaajaksi. Haluan tarjota pojalleni, hänen ystävilleen ja muille lapsille mahdollisuuden joogata säännöllisesti Porvoossa. Joogatuntien lisäksi tarjoan ihania lasten joogasynttäreitä ja lasten joogapäiviä. Joogalla on valtavasti suotuisia vaikutuksia lapsen käyttäytymiseen ja kehitykseen.

Lapsijoogan ohjaaminen on minulle sivutyö ja tarkoitukseni on pitää palvelujeni hinnat kohtuullisina. Harjoitan myös hyväntekeväisyyttä tarjoamalla kokonaan maksutta joogaopetusta Porvoossa ja pääkaupunkiseudulla lastenkodeissa ja lastensairaaloissa.

Astangajooga ja meditaatio pitävät kehoni ja mieleni kunnossa.

Malina Pursiainen

Y-tunnus 1705289-4

malina@maliyoga.fi

puh. 041-5230593

Suositukset

Malinan vetämä joogatuokio eskarilaisille oli ehjä kokonaisuus, missä oli ihastuttava kehystarina, joka johdatteli lapsia tekemään joogaliikkeitä huomaamatta. Oli hienoa huomata kuinka hyvinkin vilkkaat lapset keskittyivät tekemiseensä ja myös arat ja vetäytyvät uskalsivat tulla mukaan. Oma joogamatto oli tärkeä elementti. Mielestäni joogatuokio tukee lapsen oman kehon hahmottamista ja oman toiminnan ohjausta. Saa olla mukana ilman odotuksia ja paineita. Malinan tapa huomioida lapset yksilöllisesti joogatuokion alussa loi turvallisen tunneilmapiirin ja rauhallinen ja johdonmukainen ohjaaminen auttoi lapsia pysymään mukana mielikuvaseikkailussa. Suosittelen lämpimästi kaikille !!! vilkkaiden ja äänekkäiden päiväkotipäivien päätteeksi ihanaa ja rentouttavaa joogatuokiota.

Anne Luostarinen, lastentarhanopettaja (työvuosia mittarissa 27v.), Porvoo
Olen Malina ja rakastan joogaa, tämä työ on todellakin kutsumukseni.